Rămâi conectat

Curier Județean

Societate comercială din Sebeş amendată cu 14.500 lei și lăsată fără cantitatea de 692 mc cherestea

Bogdan Presecan

Publicat

în

Potrivit IPJ Alba, la data de 31 iulie 2012 poliţiştii din cadrul Serviciului Ordine Publică, în colaborare cu specialişti silvici din cadrul Ministerul Mediului şi Pădurilor şi I.T.R.S.V. Cluj Napoca, au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul,  prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.

În cadrul acestei acţiuni au fost efectuate verificări la o societate comercială din municipiul Sebeş, ocazie cu care s–a constatat că, în perioada 2011 -2012, societatea a cumpărat, depozitat şi prelucrat cantitatea de 692,302 mc de cherestea de plop netivită, în baza unor avize de însoţire secundare, din care nu a rezultat provenienţa legală a acesteia, neutilizând, conform prevederilor legale, Sistemul Informaţional de Urmărire a Materialelor Lemnoase.

Societăţii comerciale i-au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.500 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, articolul 19, alineatul 1, litera I şi  Hotărârea de Guvern nr. 996/2008 privind aprobarea normelor referitoare la proveniența, circulația și comercializarea materialelor lemnoase, articolul 4 litera a. Totodată a fost dispusă măsura complementară a confiscării valorice a cantităţii de 692,302 mc cherestea plop netivită în valoare de 24.121,78 lei.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Șofer din Abrud, testat pozitiv la substanțe psihoactive: A fost oprit de polițiști pe DN74, la Bucium

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șofer din Abrud, testat pozitiv la substanțe psihoactive: A fost oprit de polițiști pe DN74, la Bucium Un șofer din Abrud a fost testat pozitiv la substanțe psihoactive, după ce a fost oprit de polițiști pe DN74, la Bucium. Citește și: Dosarul „bordelului cu minore” de la Abrud: 8 ani de închisoare pentru proxenetul care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea