Ziarul Unirea

Sindicalişti din Poşta Română au protestat în faţa Guvernului. Se cere demiterea conducerii

Duminică dimineaţa, la sediul Guvernului peste 2.500 de sindicalişti din Poşta Română, din toate colţurile ţării au protestat prezentându-şi fluturaşii de campanie şi cerând demiterea conducerii. 

Manifestanţii au venit din toata ţara, fiecare filiala a Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) trimiţând la Bucureşti mai multe zeci de reprezentanţi. Ei au purtat veste vişinii cu sigla sindicatului si au fluturat steguleţe roşii cu Posta Romana, transmite Mediafax.

ELIT

Sindicaliştii au cerut demiterea directorului general al Poştei Romane, Ion Smeeianu, si a directorului executiv Rosita Alexe si au anunţat ca, daca pana săptămâna viitoare, cei doi nu vor fi demişi, liderii de sindicat vor intra in greva foamei.

Oamenii s-au plâns de salariile extrem de mici, in condiţiile în care conducerea companiei încasează salarii de ordinul miilor de euro, fiind dat ca exemplu directorul Ion Smeeianu care, potrivit sindicalistilor, câstiga 11.000 de euro pe luna.

De altfel, mai mulţi angajaţi ai Poştei au venit la protest cu fluturaşul de salariu în care arătau ca, pentru şase ore de munca pe zi, au primit lunar salarii cuprinse intre 224 de lei si 331 de lei.

Ei s-au plâns si ca, pe lângă faptul ca primesc foarte puţin, muncesc foarte mult, în contextul in care Posta Romana are in acest moment 1.500 de posturi vacante care sunt „îngheţate” de conducere pentru reducerea costurilor.

Pe o pancarta, verde, pe care era ilustrata iarba, se putea citi „Nu călcaţi pe salariile noastre, tundeţi-le pe-ale voastre!”.

Totodată, protestatarii au scandat: „Jos Smeeianu!”, „Jos Roşita!”, „Hoţii!”, „Smeeianu mincinos! Jos! Jos!” si „Unitate”, au suflat in fluiere si vuvuzele, iar câţiva chiar au cântat la toba si instrumente de suflat.

Sindicatul Lucrătorilor Poştali din Romania (SLPR) a anunţat, marti, ca vor fi organizate patru zile de proteste care urmăresc, in principal, demiterea conducerii institutiei si cresterea salariilor personalului cu 20 la suta.

Duminica a fost a doua zi de proteste, dupa ce, miercuri, in Capitala, peste 100 de persoane au protestat in fata sediului central al Postei Romane, iar in tara au fost anuntate pichete la sediile prefecturilor.

Marţi va fi greva japoneza in toata tara, iar joi oamenii vor ieşi din nou in strada si vor picheta, de ora 10.00, sediile oficiilor judeţene de Posta si sediul Poştei Romane din Capitala, a anunţat in conferinţă din 6 mai liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali din Romania, Matei Bratianu.

Sursa Hotnews.ro

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

1 comentariu

contribuabilu` 11 mai 2014 at 21:53

Mai sunt sindicate in Romanica ??? Mai sunt ?????

Comentariile sunt oprite