Simone Albani: „Mesajul oamenilor din stradă, un model politic pe care mi-l asum”

    Românii cer în stradă de la politicieni să se întoarcă la normalitate şi bun simţ; sau dacă nu au fost acolo să le găsească de urgenţă. Totul a plecat şi se rezumă la ceva simplu: dedicaţi-vă intereselor publice şi nu vouă personal, promovaţi oameni de calitate alături de voi, specialişti precum Arafat, şi preţuiţi-i. Fiţi la rândul vostru demni de respect prin ceea ce faceţi. Între negare totală sau exaltare, politicieni de toate felurile, jurnalişti sau prieteni ai puterii au încercat să răstălmăcească aceste simple gânduri. Au încercat să se pună tot pe ei în faţă, uitând din nou oamenii.
Însă ceea ce se cerea acolo în stradă nu era un nou război fără sens, o nouă luptă oarbă în care să ne arătăm cu degetul. Din contră, ni se cerea să ascultăm. Cred că primul lucru pe care fiecare om ce vrea să facă politică şi caută să se intituleze politician trebuie să îl facă este să asculte oamenii şi să ia nişte decizii despre sine: Mai poţi face politică? Poţi răspunde măcar şi pe rând şi aşezat cererilor oamenilor? Ai un plan şi o idee despre ce ai de oferit celor ce le ceri votul? ş.a.m.d.
Eu am intrat în politică de destul de puţin timp şi am avut ocazia să îmi fac propria analiză mai de curând faţă de alţii din politică. Cu atât mai mult acum, după această revoltă autentică a românilor, îmi reafirm, ca şi în alte ocazii, modelul politic şi de om politic şi public pe care oamenii îl cer cu atâta forţă în stradă: curajul de a lăsa pasiunile şi dorinţele personale în folosul interesului public, precum şi lupta de a aduce conştiinţa profesională înapoi în viaţa publică. Am reuşit în viaţa personală, chiar dacă am străbătut la propriu graniţe. Am avut reuşite în lumea afacerilor şi fără să fi avut contracte cu statul.
Am convingerea că mai mulţi oameni pot avea succes şi pot duce o viaţă mai bună dacă principiile liberale şi de dreapta vor conduce cu adevărat România. Oameni care să vorbească despre prosperitate şi dezvoltare, nu despre „tăieri”. Oameni care să creeze locuri de muncă, nu oameni politici care să şantajeze populaţia cu mici cadouri electorale. Asta e politica pe care mi-am propus să o fac. Iar mai întâi voi duce această luptă alături de colegii mei liberali din Albă pentru oamenii din judeţul Albă.
Cred cu tărie că oamenii nu greşesc atunci când acuză dispreţul actualei puteri: fie că e vorba de Guvern sau fie că e vorba de primarul din Alba Iulia sau de preşedintele Consiliului Judeţean. Am recunoscut lucrurile bune care s-au făcut la noi în judeţ, de echipe de specialişti veritabili, dar sunt prea multe nedreptăţi care se petrec. E vorba de politicieni venali care îşi asumă munca altora în timp ce ei fură din contracte publice. E vorba de o risipă permanentă de bani publici, adică ştiţi, banii dumneavoastră-ai noştri ai tuturor, şi de o lipsă incredibilă de viziune, de direcţie.
Mă veţi vedea acuzând dur în continuare pe toţi aceia care ne risipesc zi de zi speranţele şi banii. Mă veţi vedea în continuare agresiv şi fără iertare faţă de cei care în loc să aducă locuri de muncă, să construiască parcuri industriale şi alte oportunităţi în judeţ, vor să ducă oamenii de nas cu spectacole de prost gust şi vorbe goale. Îi voi arăta în public pe aceia care refuză judeţului şanse istorice aşa cum e proiectul Capitală Culturală Europeană. Dar mereu voi folosi cifre, argumente, vocea profesioniştilor şi nu injurii şi ironii aşa cum ne serveşte actuala putere – PDL-Boc-Hava-Dumitrel. Voi cere acelaşi lucru şi colegilor mei şi cred că vom fi o echipă demnă şi cu picioarele pe pământ care va putea schimba conducerea dezastruoasă din Albă şi din Alba Iulia.

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

26 Comentarii

Aurelian 31 ianuarie 2012 at 16:13

Pacat ca nu ai iesit in strada mafiotule, ca patea-i mai rau ca Petre Roman, si Ludovic Orban. Pacat, ca am fi avut posibilitatea sa scapam de tine! ACUM STAI LA „CALDURICA”, si latri ca un chihuahua!

Ionel 31 ianuarie 2012 at 18:05

Sa-ti fie rusine Aurelian,cred ca nici macar n-ai citit textul…este incredibil cate tampenii scrii!! Domnule Albani am incredere in dumneavoastra! Doamne ajuta!

Aurelian 31 ianuarie 2012 at 19:32

Asculta ma „ciupaculo”, sa rusinezi pe tataltau, ca te-a lasat prost sa te chinui pe pamant!

Bingo ! 31 ianuarie 2012 at 19:41

Iata, dupa mai multe comentarii, sa zicem decente, AURELIAN isi revine…

Dorin 31 ianuarie 2012 at 21:23

Fara jigniri, havistule pedelist, mai bine taci servitorule!

crina 31 ianuarie 2012 at 22:29

Aurelian mi se pare mie sau tu nu stii ce inseamna un dialog!Consulta DEX-ul!Si sincer ce parere ne lasi din limbajul folosit!Ne faci de rusine neamul romanesc !rusine sa ii fie!!

Aurelian 1 februarie 2012 at 12:12

Crina tu stii ce ii una „carapicha”, daca nu consulta dictionrele!

Km0 6 februarie 2012 at 8:43

Prostule..din nou iti apar comentarile penibile pe toate articolele. Ai decenta si taci naibi si lasa lumea in pace. Nu mai saruta dosuri PD-liste. Cum apare ceva cu tu ai primul comment!

Oana 31 ianuarie 2012 at 18:30

Ziarul Unirea ar trebui sa isi schimbe denumirea in ziarul liberalilor

Maria 31 ianuarie 2012 at 18:53

Aratati incredere in ceea ce faceti, dar sa tineti cont de opiniile oamenii si printr-o relatie corecta si oamenii vor capata incredere in dumneavoastra! Succes!

jojo 31 ianuarie 2012 at 18:54

sincer cred ca acest Domn,nu cunoaste ceea ce inseamna sa fii albaiulian si mai mult sa gindesti ca un ardelean autentic!noua nu neplac intrusii introvertiti!cam asa gindesc eu!si ca atare domnia ssa nu-si poate asuma nimic din politica acestei tari!poate ca se pricepe foarte bine la……”paste fainoase”!dar nici acolo nu-i vad vre-o implicare in care sa exceleze!poate ca Italias este pentru el doar o mama care si-a renegat copilul!in Romania (si mai ales aici in Alba Iulia)nu este decit un BASTARD! unul acceptat doar datorita bunului simt ardelenesc!

Viorel 31 ianuarie 2012 at 20:52

cati bani ai primit pentru aceasta postare….

Florian 31 ianuarie 2012 at 21:01

Jojo, cred ca tu nu stii ce inseamna sa fii albaiulian. Taci ca ne faci de rusine pe toti!

Bingo ! 1 februarie 2012 at 9:18

ALEXANDRU – Sunt multe de contrazis in textul tau, retin doar doua : 1. Daca pe vremea PSD-ului am trait „prost” (cum spui tu) astazi traim cu mult mai prost, mai exact, dupa statistici, aproape 80% di populatie este in pragul saraciei, acum ne-am asezat „triumfator” pe ultimul loc in UE in ce priveste nivelul de trai… Si ca atare „ura” de la votul din 2004 se va transforma in revolta la alegerile din anul acesta, impotriva actualei guvernari, lucru de care, clar, este convinsa si numita guvernare, ca nu degeaba refuza reactia poporului (alegerile anticipate) si incearca prin fel si fel de tertipuri, sa-si lungeasca agonia pana-n toamna (vezi tentativa de comasare a alegerilor). Si 2. Nu uita ca dr. Arafat este apolitic si a mai lucrat in Min. sanatatii si guvernarile anterioare. Deci, nu de dragul „functionabilitatii actualei guvernari” s-a intors sa lucreze. Dar, desi s-ar mai putea spune multe despre acest subiect (dr. Arafat) sa nu uitam un lucru la care a asistat o tara intreaga : acest om, printre cei mai simpatizati romani( da, roman) a fost mazgalit, terfelit si umilit in direct la TV, cu o aroganta greu de suportat… „Ghici ghicitoarea mea” Sti de catre cine ?

alexandru 1 februarie 2012 at 15:04

si asta e drept.eu militez pentru o clasa politica absolut noua. dar nu de genul diaonescu otv sau becalisme.as vrea ca societatea civila sa scoata in fata alti lideri, fie ei oameni de cultura, fie tehnocrati, fie monarhisti, orice, dar nu din partidele care au tot guvernat romanai. nu de alta dar politicanul roamn are tot timpul valiza pregatita sa treaca dintr-un partid in altul, si toate partidele mari don romania au in spate organizatii economice dornice sa castige banul public. ceea ce a afcut base cu araaft este impardonabil, dar sa nu uitam ca el nu mai are nimic de pierdut in politica romanesca. se afla la al doilea mandat.in schimb am vazut un guvern de fricosi in aceste zile si asta m-a pus pe ganduri. nu putem trece o tara prin criza cu guverne fricoase.

alexandru 1 februarie 2012 at 8:47

e incredibil modul cum pnl alba se agata de cetatea alba carolina.un proiect strict al primarului hava,un proicet cosntroversat, exagerat de scump, devalizat si defrisat.acum apar peste tot cu poze cu cetatea vietii, cu capitala europeana culturala. sa inteleg ca nu au nici o viziune economica. si au gasit ideea asta teribila cu capitala culturala.acest individ a instigat la proteste, ba chiar dadea lectii pe retelele de socializare, lectii de evitare a amenzilor.apoi a sponzorizat autobuzele care au dus liberalii la asa zisele proteste din capitala.nu era mai simplu sa ofere salarii decente angajatilor sai? nu era mai simplu sa fie un model de moralitate in afaceri? probabil ca nu.o retorica agresiva a unui individ care nu este roman,un individ care nu va aduce niciodata voturi penelueluli pt ca romanii nu voteaza alte natii.o retorica inutila.dar ce face usl daca ajunge la guvernare si trebuie sa continuie reformele? europa se pregateste de recesiune.si noi suntem acum europeni.probabil le va fi mai usor, au trei televiziuni care ne vor prezenta mereu greaua mostenire si dosarele politice facute infractorilor din usl.si viata merge inainte.imi adcu aminte de tritul guvern tariceanu: logane de 70.000 de euro, 200.000 de bugetari angajati in plus, zeci de agentii guvernamentale create.imi aduc aminte cat de prost am trait pe vremea lui nastase.cu ce ura am votat impotriva pesedeului in 2004.si acum ne pregatim sa le dam din nou tara .acelorasi indivizi mediocri.si in strada tovarase albani nu a fost romania. afost pnl alba.cu celebrii soti hondola, nascuti pentru a fi directori de deconcentrate, cu celebrul cretu, omul care imaprte banul european la zeci de firme de bloc care se ocupa de formare profesionala-ca asta e trendul in tepe europene acum.pnl conduce insitutii importante, devalizeaza tara, dar nu recunoaste.prosti sunt destui. are tara potential. numia tus de stampila sa fie…ps; arafat s-a intors sa lucreze cu acest guvern. deci recunoaste functionalitatea actualei guvernari. nu a ales usl.

Florin 1 februarie 2012 at 8:53

Alooo DNA-ul ?! Va rugam verificati mafia italiana di Alba_iulia,mafia lemnului !

Alina 1 februarie 2012 at 9:01

Ai foarte mare dreptate in tot ceea ce ai scris, bafta!

alexia 1 februarie 2012 at 10:06

Felicitari Domnule Simone va sustinem!!

Aurelian Stan 1 februarie 2012 at 10:19

Avem nevoie de oameni ca Simone, in politica romaneasca!! Avem nevoie ce conceptii noi, de caractere tari. Spun asta cu convingere pt ca vad ca la PD chiar daca trece garda veche de comunisti, tanara generatie care se complace acolo, are exact aceleas metehne..priviti la comenturile lor de la acest articol si veti vedea cat venin, si cata ura, exact ca la Peres si la Hava, exact ca la bardan si la cocosatul… Stilul acesta de politica tocmai a dat faliment si ei sunt atat de limitati incat nu observa asta. De acea repet: Avem mare nevoie de dv domnule Simone Albani !!!

Aurelian 1 februarie 2012 at 12:15

Zau Stane, avem nevoie de mafioti fugari din Cisma in politica romana, ce s-au gatat „interni” din Aiud, si Galda de Jos?

alinuta 1 februarie 2012 at 10:37

Non pagare le persone per scrivere ciò che ho letto nell’articolo! meglio che esprima i PROPRI pensieri in modo più trasprente, più naturale, in modo da non eludere la gente con concetti che non le appartengono!
La vedo più come uomo d’affari che come politico; inserirsi in un paese, per Lei straniero, vuol dire capire la vera coscienza di un popolo… a lei, a mio modo di vedere, manca.

Realistul 1 februarie 2012 at 14:48

Se pare ca angajatii primariei in continuare nu au alta preocupare decat sa comenteze negativ orice articol nefavorabil lor…Hava este Basescu de Alba Iulia!!!

Aurelian 1 februarie 2012 at 16:37

Si realistul este Piticul Atomic, care incearca fara succes, sa transfere, dejectiile din emisiunile postului lui de radio, pe forul la Unirea!

Custi Ba 1 februarie 2012 at 17:00

La cat de tare PUT toate comentariile tale AURELIENE, cred ca, mai degraba, capul tau este plin de dejectii, pt.ca, ori de cate ori apari, nu faci altceva decat sa ragai un miros intepator de rahat…

ardeleanul34 2 februarie 2012 at 11:04

Domnul Albani este un om de nota 10, care, din pacate, trebuie sa traiasca hotia aceasta PD-L-ista, care distruge mai rau decat un uragan!Iar tot ce spune el, alaturi de alti colegi de-ai lui, este foarte adevarat.Doar ca pe cei de la PD-L ii doare acest lucru si nu stiu ce sa mai zica si astfel apeleaza la astfel de comentarii.Respect Domnul Albani!!!

Comentariile sunt oprite