Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Simone Albani: „Mesajul oamenilor din stradă, un model politic pe care mi-l asum”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Românii cer în stradă de la politicieni să se întoarcă la normalitate şi bun simţ; sau dacă nu au fost acolo să le găsească de urgenţă. Totul a plecat şi se rezumă la ceva simplu: dedicaţi-vă intereselor publice şi nu vouă personal, promovaţi oameni de calitate alături de voi, specialişti precum Arafat, şi preţuiţi-i. Fiţi la rândul vostru demni de respect prin ceea ce faceţi. Între negare totală sau exaltare, politicieni de toate felurile, jurnalişti sau prieteni ai puterii au încercat să răstălmăcească aceste simple gânduri. Au încercat să se pună tot pe ei în faţă, uitând din nou oamenii.
Însă ceea ce se cerea acolo în stradă nu era un nou război fără sens, o nouă luptă oarbă în care să ne arătăm cu degetul. Din contră, ni se cerea să ascultăm. Cred că primul lucru pe care fiecare om ce vrea să facă politică şi caută să se intituleze politician trebuie să îl facă este să asculte oamenii şi să ia nişte decizii despre sine: Mai poţi face politică? Poţi răspunde măcar şi pe rând şi aşezat cererilor oamenilor? Ai un plan şi o idee despre ce ai de oferit celor ce le ceri votul? ş.a.m.d.
Eu am intrat în politică de destul de puţin timp şi am avut ocazia să îmi fac propria analiză mai de curând faţă de alţii din politică. Cu atât mai mult acum, după această revoltă autentică a românilor, îmi reafirm, ca şi în alte ocazii, modelul politic şi de om politic şi public pe care oamenii îl cer cu atâta forţă în stradă: curajul de a lăsa pasiunile şi dorinţele personale în folosul interesului public, precum şi lupta de a aduce conştiinţa profesională înapoi în viaţa publică. Am reuşit în viaţa personală, chiar dacă am străbătut la propriu graniţe. Am avut reuşite în lumea afacerilor şi fără să fi avut contracte cu statul.
Am convingerea că mai mulţi oameni pot avea succes şi pot duce o viaţă mai bună dacă principiile liberale şi de dreapta vor conduce cu adevărat România. Oameni care să vorbească despre prosperitate şi dezvoltare, nu despre „tăieri”. Oameni care să creeze locuri de muncă, nu oameni politici care să şantajeze populaţia cu mici cadouri electorale. Asta e politica pe care mi-am propus să o fac. Iar mai întâi voi duce această luptă alături de colegii mei liberali din Albă pentru oamenii din judeţul Albă.
Cred cu tărie că oamenii nu greşesc atunci când acuză dispreţul actualei puteri: fie că e vorba de Guvern sau fie că e vorba de primarul din Alba Iulia sau de preşedintele Consiliului Judeţean. Am recunoscut lucrurile bune care s-au făcut la noi în judeţ, de echipe de specialişti veritabili, dar sunt prea multe nedreptăţi care se petrec. E vorba de politicieni venali care îşi asumă munca altora în timp ce ei fură din contracte publice. E vorba de o risipă permanentă de bani publici, adică ştiţi, banii dumneavoastră-ai noştri ai tuturor, şi de o lipsă incredibilă de viziune, de direcţie.
Mă veţi vedea acuzând dur în continuare pe toţi aceia care ne risipesc zi de zi speranţele şi banii. Mă veţi vedea în continuare agresiv şi fără iertare faţă de cei care în loc să aducă locuri de muncă, să construiască parcuri industriale şi alte oportunităţi în judeţ, vor să ducă oamenii de nas cu spectacole de prost gust şi vorbe goale. Îi voi arăta în public pe aceia care refuză judeţului şanse istorice aşa cum e proiectul Capitală Culturală Europeană. Dar mereu voi folosi cifre, argumente, vocea profesioniştilor şi nu injurii şi ironii aşa cum ne serveşte actuala putere – PDL-Boc-Hava-Dumitrel. Voi cere acelaşi lucru şi colegilor mei şi cred că vom fi o echipă demnă şi cu picioarele pe pământ care va putea schimba conducerea dezastruoasă din Albă şi din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea