Rămâi conectat

Actualitate

Sibian recidivist, reţinut de poliţişti după ce i-a luat “cu japca” maşina unui taximetrist din Blaj

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un recidivist din Sibiu, suspect de tâlhărie şi mai multe infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, a fost reţinut duminică de poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Valea Lungă, după ce i-a luat “cu japca” maşina unui taximetrist din Blaj.

Potrivit IPJ Alba, „duminică, 23 decembrie, la ora 05.55, prin apelul de urgenţă 112, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj – Postul de Poliţie Valea Lungă au fost solicitaţi să intervină pentru soluţionarea unei infracţiuni de tâlhărie constând în faptul că un taximetrist a fost deposedat de autoturismul taxi de către clientul său.

Imediat, după sesizare, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Valea Lungă au pornit în urmărirea acestuia iar în jurul orei 06.15 au identificat principalul suspect şi autoturismul taxi, la intrarea în localitatea Micăsasa din judeţul Sibiu în afara părţii carosabile.

Pentru efectuarea cercetării la faţa locului şi investigarea cazului, la nivelul Poliţiei municipiului Blaj a fost constituită o echipă operativă, care din primele cercetări efectuate au stabilit următoarele:

În dimineaţa zilei de 23.12.2012, în jurul orei 05.45, suspectul M. I..F. (28 de ani), domiciliat în comuna Micăsasa, judeţul Sibiu, însoţit de două femei din Copşa Mică, judeţul Sibiu i-au solicitat victimei să efectueze o cursă în regim taxi pe ruta municipiul Blaj – localitatea Micăsasa, judeţul Sibiu.

Când au ajuns pe strada Gării din comuna Valea Lungă, judeţul Alba, suspectul M. I..F., i-a cerut taximetristului să oprească iar sub ameninţarea cu moartea şi folosirea forţei fizice i-a luat de la autoturism cheile şi l-a împins afară din acesta, după care s-a urcat la volan şi a plecat spre judeţul Sibiu, pe DN 14 B.

La intrarea în localitatea Micăsasa, datorită neatenţiei în efectuarea unei manevre de întoarcere, suspectul  a intrat cu autoturismul în şanţul drumului, avariindu-l uşor, unde a şi fost prins de poliţişti care l-au imobilizat şi condus la sediul Poliţiei municipiului Blaj pentru cercetări.

Cele două femei nu au fost găsite în autoturism dar au fost identificate în jurul orei 10.00 pe raza oraşului Copşa Mică, judeţul Sibiu şi conduse la Poliţia municipiului Blaj pentru cercetări.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,tâlhărie”, faptă pedepsită de art. 211 din Cod penal, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care  nu posedă  permis de conducere”  faptă pedepsită de art.86 alin 1 din OUG 195/2002 şi „refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei”, faptă pedepsită de art.87 alin 5 din OUG 195/2002 rep.

Faţă de M. I..F., poliţiştii au luat măsura reţinerii, pe bază de Ordonanţă de reţinere,  pentru o durată de 24 de ore, urmând a fi depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, iar la data de 24.12.2012 acesta va fi prezentat procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj cu propunere de arestare preventivă.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea