Rămâi conectat

Actualitate

Sibian recidivist, reţinut de poliţişti după ce i-a luat “cu japca” maşina unui taximetrist din Blaj

Publicat

în

Un recidivist din Sibiu, suspect de tâlhărie şi mai multe infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, a fost reţinut duminică de poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Valea Lungă, după ce i-a luat “cu japca” maşina unui taximetrist din Blaj.

Potrivit IPJ Alba, „duminică, 23 decembrie, la ora 05.55, prin apelul de urgenţă 112, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj – Postul de Poliţie Valea Lungă au fost solicitaţi să intervină pentru soluţionarea unei infracţiuni de tâlhărie constând în faptul că un taximetrist a fost deposedat de autoturismul taxi de către clientul său.

Imediat, după sesizare, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Valea Lungă au pornit în urmărirea acestuia iar în jurul orei 06.15 au identificat principalul suspect şi autoturismul taxi, la intrarea în localitatea Micăsasa din judeţul Sibiu în afara părţii carosabile.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru efectuarea cercetării la faţa locului şi investigarea cazului, la nivelul Poliţiei municipiului Blaj a fost constituită o echipă operativă, care din primele cercetări efectuate au stabilit următoarele:

În dimineaţa zilei de 23.12.2012, în jurul orei 05.45, suspectul M. I..F. (28 de ani), domiciliat în comuna Micăsasa, judeţul Sibiu, însoţit de două femei din Copşa Mică, judeţul Sibiu i-au solicitat victimei să efectueze o cursă în regim taxi pe ruta municipiul Blaj – localitatea Micăsasa, judeţul Sibiu.

Când au ajuns pe strada Gării din comuna Valea Lungă, judeţul Alba, suspectul M. I..F., i-a cerut taximetristului să oprească iar sub ameninţarea cu moartea şi folosirea forţei fizice i-a luat de la autoturism cheile şi l-a împins afară din acesta, după care s-a urcat la volan şi a plecat spre judeţul Sibiu, pe DN 14 B.

La intrarea în localitatea Micăsasa, datorită neatenţiei în efectuarea unei manevre de întoarcere, suspectul  a intrat cu autoturismul în şanţul drumului, avariindu-l uşor, unde a şi fost prins de poliţişti care l-au imobilizat şi condus la sediul Poliţiei municipiului Blaj pentru cercetări.

Cele două femei nu au fost găsite în autoturism dar au fost identificate în jurul orei 10.00 pe raza oraşului Copşa Mică, judeţul Sibiu şi conduse la Poliţia municipiului Blaj pentru cercetări.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,tâlhărie”, faptă pedepsită de art. 211 din Cod penal, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care  nu posedă  permis de conducere”  faptă pedepsită de art.86 alin 1 din OUG 195/2002 şi „refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei”, faptă pedepsită de art.87 alin 5 din OUG 195/2002 rep.

Faţă de M. I..F., poliţiştii au luat măsura reţinerii, pe bază de Ordonanţă de reţinere,  pentru o durată de 24 de ore, urmând a fi depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, iar la data de 24.12.2012 acesta va fi prezentat procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj cu propunere de arestare preventivă.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

ANAF crește numărul echipelor de control pe teren: Peste 500.000 de contribuabili şi firme vor fi verificați

Publicat

în

ANAF crește numărul echipelor de control pe teren: Peste 500.000 de contribuabili şi firme vor fi verificați

În cursul serii de miercuri, 22 iunie, Lucian Heiuş, preşedintele ANAF, a declarat, că Direcţia de control venituri din cadrul instituţiei pe care o conduce are doar 30 de echipe pe teren, care trebuie să verifice peste 500.000 de contribuabili şi firme, dar că îşi propune ca numărul acestor echipe să crească şi să ajungă în luna iulie la 70. Heiuş a precizat că 80 la sută dintre procesele în care sunt contestate deciziile emise de inspectorii fiscali sunt câştigate de ANAF, potrivit News.ro.

Lucian Heiuş a declarat, miercuri, la Digi24, că este imposibil să fie făcute verificări la peste 500.000 de contribuabili.

”Această Direcţie generală de control venituri a făcut o analiză pe nişte aplicaţii informatice şi au ieşit aceste sume (să fie verificaţi 561.000 de contribuabili şi firme – n.r.). Este imposibil să verificăm pe toţi, bineînţeles că începem de la cele mai mari sume, de la diferenţe mari, semnificative şi coborâm până ne permite resursa pe care o avem. Astăzi, lucrează la această Direcţie efectiv pe teren, cred că vreo 30 de echipe, foarte puţine. Vreau să ajungem în luna iulie să avem 70 de echipe, în lunile următoare să creştem, iar în anii următori, acest departament de verificare a veniturilor să capete o importanţă semnificativă”, a declarat Heiuş.

Elit - Gustul Desăvârșit

Şeful ANAF a dezvăluit şi cum explică unii faptul că le-au apărut în conturi anumite sume de bani, fără a putea fi justificate.

”După ce au fost respinse contestaţiile la decizia pe care noi am emis-o, s-au dus în instanţă şi am cerut şi eu colegilor mei să văd care sunt motivele, justificările spuse în general de persoane. Sunt unele chiar hazlii: am cumpărat o casă la ţară şi când am vrut să o repar am găsit o găleată cu aur în fundaţie; am făcut evaziune fiscal, dar în urmă cu 15 ani pentru că 10 ani e perioadă de prescripţie; am făcut în anii 90 bişniţă în Turcia, am adus blugi cu portbagajul, am ţinut banii şi după aceea am cumpărat 10 apartamente. Nu a ţinut nicio astfel de justificare în faţa judecătorilor pentru că judecătorul este cel care decide”, a declarat Heiuş.

ANAF câştigă 80 la sută din aceste procese, a explicat Heiuş.

”Gradul pe care noi câştigăm astfel de procese este 80 la sută”, a mai precizat Lucian Heiuş.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Rezultate Bacalaureat 2022: LUNI se afișează primele rezultate. DESCARCĂ modelul de cerere pentru contestație

Publicat

în

Rezultate Bacalaureat 2022: LUNI se afișează primele rezultate. DESCARCĂ modelul de cerere pentru contestație

Bacalaureatul 2022, sesiunea de vară, a luat sfârșit, iar absolvenții de liceu așteaptă notele inițiale. Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2022 vor fi afișate luni, 27 iunie, până la ora 12, potrivit Ministerului Educației. Rezultatele vor fi disponibile pe platforma bacalaureat.edu.ro și la avizierul școlii.

Amintim că numele elevilor vor fi anonimizate. În această situație, codurile individuale înlocuiesc numele și prenumele candidaților și au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia.

MODEL CERERE CONTESTAȚIE BACALAUREAT 2022

Elit - Gustul Desăvârșit

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, 27 iunie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

„Candidații care depun contestații completează și semnează o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica nota inițială prin creștere sau descreștere, după caz.”, prevede art. 13 alin (1) din Ordinul 5.151/2021.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Sorin Grindeanu, interimar la Ministerul Agriculturii. Propunerea făcută de premierul Ciucă

Publicat

în

Sorin Grindeanu, interimar la Ministerul Agriculturii. Propunerea făcută de premierul Ciucă

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis astăzi președintelui României, Klaus Iohannis, propunerea de nominalizare a vicepremierului Sorin-Mihai Grindeanu ca ministru interimar al Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Prin același document s-a luat act de demisia ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu.

Postul de ministru al Agriculturii a rămas vacant ca urmare a demisiei lui Adrian Chesnoiu, aflat în vizorul DNA pentru că ar fi intervenit într-un concurs de angajare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Conform DNA, „în perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susţinute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, şef serviciu, director executiv adjunct şi director executiv ai unor direcţii judeţene”.

Adrian Chesnoiu a anunţat joi că demisionează din funcţia de ministru al Agriculturii şi se autosuspendă din PSD. „Nu am săvârşit nicio faptă de natură penală sau de corupţie şi mi-am desfăşurat mereu cu integritate şi cu dedicare activitatea mea executivă”, a mai spus el.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că apreciază gestul de demnitate politică făcut de Adrian Chesnoiu, iar performanţele profesionale ale acestuia, ca ministru al Agriculturii, sunt dincolo de orice îndoială.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare