Rămâi conectat

Ştirea zilei

Shoe Box în Alba Iulia: copii nevoiaşi au rămas fără pachete de Crăciun, din motive încă neclare

Alexandra Mates

Publicat

în

În luna decembrie, zeci de albaiulieni, şi nu numai au răspuns apelului făcut de mai multe asociaţii şi firme, care au organizat o campanie de strângere de produse, alimentare şi nealimentare, care urmau să ajungă la copiii sărmani din Alba. Totul face parte dintr-o acţiune desfăşurată la nivel naţional, denumită Shoe Box. Campania presupunea ca oamenii să pună haine, rechizite, jucării sau alimente, în cutii de pantofi împachetate frumos, iar mai apoi, responsabilii din oraşele respective să le distribuie.

Totul e bine până aici, însă astăzi, o doamnă cu dare de mână, ne-a semnalat faptul că şi acum, mai există pachete netrimise, lăsate în voia sorţii. Mai mult, cutiile ambalate de cei care le-au donat, sunt desfăcute. Nemulţumirea tinerei, care ne-a trimis fotografiile, este mai mult decât justificată, ţinând cont de faptul că pentru mulţi a fost un sacrifiu din punct de vedere financiar şi se aşteptau să ajungă acolo unde s-a promis. Pe de altă parte, dacă ne gândim şi la micuţii care trebuiau să aibă o bucurie de Crăciun, şi pentru care Moşul a fost mai sărac sau i-a ocolit cu desăvârşire, indignarea este şi mai mare.

Contactaţi telefonic, organizatorii evenimentului susţin, cu nevinovăţie, că nici nu ştiau de existenţa pachetelor rămase şi că acestea se vor distribui în perioada următoare. Dorim să le aducem aminte acestora căteva cuvinte din comunicatul de presă pe care chiar dânşii ni l-au trimis: „Campania se va derula în perioada 4 – 15 decembrie 2012. Shoe Box este o iniţiativă de ajutorare a copiilor orfani, proveniţi din familii dezorganizate sau prea sărace ca să le poată face cadouri de sarbatori. Măcar de Crăciun când toți copiii primesc cadouri vrem să aducem zâmbetul și pe fețele lor.”

De aici se naşte o altă întrebare: oare dacă unul din cei care au donat pachete, nu sesiza presa, care mai departe să caute răspunsuri, campania ar mai fi continuat?…Întrebare fără răspuns, deocamdată.

O altă explicaţie pentru întârzierea trimiterii pachetelor către destinatari, o reprezintă selectarea, de exemplu, a hainelor donate. Organizatorii spun că au fost triate hainele în stare bună şi au rămas cele mai uzate. „Păcat” că doamna care ne-a trimis fotografiile, a surprins foarte bine „starea” în care se aflau hainele.

YouTube video

Conform tot aceluiaşi comunicat trimis în luna decembrie se menţionează că „Cu ocazia sărbătorilor de iarnă Campania umanitara Shoe Box se va desfasura in orasul nostru la initiativa companiei TEEL-US consulting si a Primăriei Municipiului Alba Iulia, cu sprijinul si participarea: Centrului Comercial Alba Mall, organizatiilor care sustin ATELIER CREATIV, Centrului Local Axente Sever-organizația Cercetașii României, Centrului Județean de Voluntariat Alba, Asociației Alba Manche Împreună și Asociației Civillia si Agora”. Reprezentanţi ai Primăriei Alba Iulia au negat implicarea administraţiei locale în această campanie.

Păcat că un demers frumos, care ar fi trebuit să fie dus până la capăt, a fost făcut doar parţial. Sperăm ca măcar acum, în al 12-lea ceas, toţi cei implicaţi să dea dovadă de interes şi, chiar dacă mai târziu, copiii sărmani să primească totuşi cadourile făcute din suflet de albaiulieni.

Iată şi câteva fotografii trimise de aceeaşi doamnă din Alba Iulia.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a împlinit 71 de ani: Moment aniversar în Arhiepiscopia Alba Iuliei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a împlinit 71 de ani: Moment aniversar în Arhiepiscopia Alba Iuliei Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu împlinește marți, 2 iulie, frumoasa și venerabila vârstă de 71 de ani. ”Pentru dreptslăvitorii creștini ai Eparhiei Alba Iuliei, ziua de 2 iulie reprezintă un prilej de aleasă bucurie duhovnicească și de smerită recunoștință față de cel […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea