Rămâi conectat

Curier Județean

Sfaturi pentru anul școlar 2021-2022: „Copiii au nevoie de timp pentru a reînvăța să învețe”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sfaturi pentru anul școlar 2021-2022: „Copiii au nevoie de timp pentru a reînvăța să învețe”

Revenirea elevilor în bănci la 13 septembrie vine cu o serie de provocări atât pentru școlile în sine, cât și pentru elevi și familiile acestora. Există totuși o serie de avantaje față de anii anteriori, susține psihologul Mihai Copăceanu.

„Întoarcerea la școală după vacanță de această dată prezintă mai multe avantaje față de cele din anul școlar anterior. Avem deja o bună pregătire a copiilor, dascălilor și profesorilor cu privire la respectarea normelor de siguranță, avem exercițiul desfășurării cursurilor în pandemie. Mai mult, mulți profesori și unii dintre tineri sunt vaccinați”, a explicat pentru Ziare.com Mihai Copăceanu.

Potrivit acestuia, vor exista și copii care vor fi îngrijorați, triști, speriați sau chiar furioși, însă cei mai mulți vor fi fericiți de revederea cu colegii.

„Sunt convins că majoritatea elevilor de diferite vârste sunt deja entuziasmați, bucuroși și dornici de a relua educația în formă fizică”, completează psihologul.

Sfaturi pentru părinți

Mihai Copăceanu susține că este esențial ca micuții să fie sprijiniți de părinții lor.

„Le recomand să fie încrezători și să-și sprijine copiii în adaptarea școlară și în respectarea normelor din școală. Copiii au nevoie de siguranță din partea părinților, nu să le trimită mesaje contradictorii sau să fie în permanență contradicție cu dorințele lor și cu normele din școală”, a apreciat specialistul.

De asemenea, acesta le recomandă părinților să schimbe rutina copiilor cu privire la somn.

„Somnul este esențial pentru sănătatea mintală, să fie atenție la orice schimbare emoțională și comportamentală și să solicite sprijin în cazurile de îngrijorare. Să-i asculte pe copii, să îi încurajeze să-și exprime emoțiile, fricile și îngrijorările, să fie sinceri și să îi ajute să redobândească abilitățile pierdute.

Copiii au nevoie de timp pentru a reînvăța să învețe, pentru a-și deprinde noi comportamente de studiu, de atenție în timpul claselor, de pregătire acasă, deprinderi care pot fi pierdute în ultimele luni. De aceea rog să fie răbdători deopotrivă și părinții și profesorii. Primele săptămâni vor fi mai stresante și dificile, dar treptat se va reveni la normal, deoarece elevii au o puternică adaptabilitate la condiții noi. În cazurile speciale, psihologii școlari sunt pregătiți să asigure asistență psihologică”, a conchis Copăceanu.

sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit vineri, în jurul orei 11:30, în com. Livezile, Valea Răchișului. Au intervenit pompierii cu o autospecială. Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu de vegetație uscată în com. Livezile, Valea Răchișului. Revenim cu amănunte. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea