Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

”Seratele Bibliotecii” – un nou proiect cultural destinat publicului la Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” Alba. Prima activitate, astăzi, la Sala de lectură

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În compania tihnită a cărților, dialogul se dezvoltă firesc și generează posibilități și resurse nebănuite. Proiectul cultural ”Seratele Bibliotecii” debutează în această toamnă, ca răspuns la inițiativa venită din partea Asociației „Sfânta Maria Magdalena” de a reuni în spațiul familiar al bibliotecii oameni de diferite vârste și preocupări care doresc să cunoască, să înțeleagă și să comunice, împărtășind experiențe și idei, transmit reprezentanții bibliotecii județene Alba.  

Tumultul și agitația secolului XXI se răsfrâng din plin asupra vieții cotidiene. Se nasc provocări, nevoi culturale și sociale noi. Într-un interviu acordat lui George Pruteanu, în anul 1986, Marin Sorescu mărturisea: „Mă simt bine între cărţi. Îmi ţin de cald şi mă provoacă. Am scris demult o poezie, Dansează, unde cărturarul era văzut ca un continuator al dansului spiritului început cu milenii în urmă.”  Prin urmare, nu există un alt aliat mai potrivit și statornic care să sprijine dialogul, cunoașterea, dezvoltarea personală decât biblioteca.

Prima activitate din cadrul acestui proiect cultural destinat publicului va avea loc joi, 21 septembrie 2017, la Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, începând cu ora 19,00.

Proiectul face parte din Programul minimal 2017 al instituției – 7. ADMINISTRAȚIA FUNCȚIONALĂ 7.5 Parteneriate – și are ca obiectiv încheierea de colaborări cu entități culturale (instituții publice de cultură, ONG-uri, instituții de învățământ, mass-media ș.a) în acord cu noua viziune managerială: „Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba este instituția publică care deține resursele necesare fiecărui membru al comunității pentru informare, cunoaștere, lectură, creativitate și dezvoltare.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Elevi din Blaj și Aiud, în lotul județului Alba la etapa națională a Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevi din Blaj și Aiud, în lotul județului Alba la etapa națională a Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat” Etapa județeană a OLIMPIADEI NAȚIONALE DE ARGUMENTARE, DEZBATERE ȘI GÂNDIRE CRITICĂ „TINERII DEZBAT”, ETAPA JUDEȚEANĂ-2024 s-a desfășurat în 23 aprilie 2024, la Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia coordonată de inspector Gabriela Anamaria […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea