Rămâi conectat

Politică Administrație

Senatul a respins cererea privind reținerea și arestarea preventivă a lui Dan Șova

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, 25 martie, senatorii au respins solicitarea privind reținerea și arestarea preventivă a social-democratului Dan Șova, acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de Dan Sova005complicitate la abuz în serviciu în dosarul privind fapte de corupție la companiile energetice Turceni și Rovinari.

Din totalul de 151 de voturi valabil exprimate, 79 de voturi au fost în favoarea solicitării, iar 67 împotrivă. Cinci voturi au fost anulate.

Întrucât nu a fost întrunit votul majorității senatorilor, Senatul nu a încuviințat cererea de reținere și arestare preventivă în cazul lui Dan Șova.

Votul a fost secret, cu bile.

Înainte de vot, în pledoaria finală, senatorul Dan Șova i-a mulțumit parlamentarului de Alba Teodor Atanasiu pentru gestul său.

Ora 11.45 Pledoaria finala a lui Dan Sova, inainte de vot: „Ii multumesc domnului Atanasiu, care a spus ca nu a fost nimic ilegal in dosarul meu”.

Extras din pledoaria lui Dan Șova: „In privinta mea a fost formulata o cerere pentru retinere si arestare pentru o presupunere fapta de complicitate. Complicitatea tine de faptul ca eu in 2007 as fi convins 2 directori de la complexurile Rovinari si Turceni sa incheie contracte de asistenta juridica in societatea in care eram si eu asociat. Nu numai ca nicio proba nu indica acest lucru, dar probele indica faptul contrar. Dincolo de faptul ca este o complicitate la abuz in serviciu, deci nu o fapta de coruptie, sunt acuzat de o fapta de avocat pe care am avut-o inainte sa intru in Senatul Romaniei. In septembrie am depus un memorie de 5 volume, nu i s-a dat curs. Dar fireste, aici nu este o tribuna de dezbatere a unui dosar, asa ca o sa va spun ca a fost vorba de 3 contracte. In 2 dintre ele, Rovinari si Turceni erau actionate in instanta pentru restante foarte mari, riscand intrarea in faliment si pierderea a mii de locuri de munca. Oamenii locului cunosc foarte bine care a fost cumpana acelui an in care s-au castigat litigiile. In acea vreme, cele doua complexuri erau la AVAS cand la conducere se afla domnul Atanasiu, iar dansul va poate confirma ca acolo nu a fost nicio umbra de ilegalitate.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea