Rămâi conectat

Actualitate

Senatul a aprobat proiectul de lege privind pensiile speciale pentru personalul de pe ambulanţe

Ziarul Unirea

Publicat

în

Proiectul de lege privind Statutul personalului profesionist operativ de intervenţie din cadrul Serviciilor de Ambulanţă Judeţene şi al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a fost aprobat, miercuri, de Senat.

ambulantaAcesta reglementează obligaţiile şi drepturile personalului profesionist de intervenţie: medici, asistenţi medicali, ambulanţieri/şoferi de autosanitară şi operatori registratori de urgenţă. Iniţiatorii consideră că aceştia trebuie să dobândească un regim special, având în vedere că îşi desfăşoară activitatea în condiţii deosebit de periculoase.

De lege ar urma să beneficieze cei care au vârsta minimă de 57 de ani şi o vechime de cel puţin 20 de ani în activitate ca personal operativ de intervenţie. Parlamentarii care au semnat proiectul de lege propun ca pensia să reprezinte 80% din media salariilor corespunzătoare ultimelor 12 luni de activitate.

Potrivit proiectului, la pensie au dreptul şi cei cu o vechime de 15-20 de ani, cu o diminuare de 1% din baza de calcul pentru fiecare an care lipseşte.

Senatul este prima cameră sesizată, decizia finală urmând să o ia Camera Deputaţilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Angajări MASIVE la stat. Peste 3.000 de oameni, într-o singură lună!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Angajări MASIVE la stat. Peste 3.000 de oameni, într-o singură lună! Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în aprilie 2024, de 1.292.549, cu 3.009 mai multe comparativ cu luna anterioară (plus 0,23%), aproape 64% dintre acestea fiind în administraţia publică centrală, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor. Din totalul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea