Rămâi conectat
SP&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Semnal de ALARMĂ: Litrul de benzină sau motorină ar putea trece de 12 lei. Calculele unui expert în energie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Semnal de ALARMĂ: Litrul de benzină sau motorină ar putea trece de 12 lei. Calculele unui expert în energie

Prognoză mai mult decât sumbră pentru români. Prețul carburantului va sări de 10 lei pe litru și va ajunge chiar și la 12 lei, practic dublu față de cât era acum câteva luni de zile. Asta spune expertul Dian Popescu, care consideră că la mijloc e vorba de o înțelegere între stat și producători.

„Prețurile carburanților sunt fixate de către cele 4 mari companii, de când pleacă din depozit și atunci (în martie – N.R) s-a discutat de un preț de 10 lei, s-au înțeles să fie 10 lei. Marii producători știau că se va ajunge la 10 lei, a ieșit Virgil Popescu și a zis că nu este adevărat, că nu se vor scumpi.

A intervenit și Ciolacu și este adevărat că apoi au vorbii cu marii producători, nu mai măriți prețurile, că ne schimbă știa. Și într-adevăra, s-a blocat atunci, dar le-a dat voie să mărească cu câte 15 bani. Prima săptămână nu s-au scumpit, după care au început, 10 bani, 15 bani, până am ajuns la 10 lei ȘI SE CONTINUA.

Scumpirea va continua, nu se OPREȘTE AICI. Ei vorbesc între ei, știu când scumpesc carburanții. Uitați-vă în Germania, că și la ei s-a întâmplat la fel și ați văzut, cum au dat lege de naționalizare a companiilor energetice și de înăsprire a sancțiunilor pentru cartelizare, s-a blocat. La noi nu se va întâmpla așa, sunt convins” , a declarat Dian Popescu la Realitatea TV.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea