Rămâi conectat

Curier Județean

Șefii Politiei Rutiere cercetați în cazul Căpâlnaș, fostul preot ajuns ofițer la Rutieră cu permis fals

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

9 aprilie 2014 | Cazul lui Augustin Căpâlnaș, fost preot ajuns sub-comisar de poliție, care s-a distins printr-o impostură ce a șocat întreaga opinie publică, a generat un scandal în care toată conducerea Politiei Rutiere a ajuns să fie cercetată..

Este vorba despre Lucian Diniță, șeful politiei rutiere, adjunctul său Costin Tatuc, Carol Varna șeful poliției autostrăzi și Paul Toma șeful serviciului prevenire si educație rutieră, toți comisari șefi cercetați pentru neglijență in serviciu. Ei sunt considerați direct raspunzători pentru faptul că Augustin Căpâlnaș a reușit să conducă atâta timp cu un permis de conducere fals, scrie hotnews.ro

Ofițerul serviciului misiuni speciale din cadrul Politiei Rutiere, în vârstă de 43 de ani, nu a avut niciodată permis de conducere și a condus fără probleme autoturisme timp de peste 23 de ani. Căpâlnaş a fost timp de doi ani angajat al IPJ Alba, unde a deţinut şi funcţia de purtător de cuvânt al instituţiei.

Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române precizează:

„Șeful Poliției Române a dispus sesizarea unității de parchet competente, la finalizarea tuturor verificărilor efectuate de Direcția Control Intern din I.G.P.R., referitoare la un ofițer din cadrul Direcției Rutiere care a condus fără permis, întrucât au fost identificate indicii cu privire la fapte de natură penală privind încadrarea și promovarea acestuia în structurile Poliției Române.

De asemenea, inspectorul general a dispus declanșarea procedurii de cercetare prealabilă față de patru ofițeri cu funcții de conducere din cadrul Direcției Rutiere, în vederea stabilirii existenței sau inexistenței abaterilor disciplinare de:

— comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției, față de un ofițer de poliție, precum și a celei de

— neglijență manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispozițiilor primite de la șefii ierarhici sau de la autoritățile anume abilitate de lege, față de toți patru.

Reamintim că, la data de 1 aprilie a.c., a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducere fără permis.

Totodată, precizăm faptul că din verificări, s-a stabilit că ofițerul în cauză nu a participat în calitate de conducător auto la nicio misiune de însoțire a coloanelor oficiale.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Băncile și topogoanul de la Părculețul Grădiniței și Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori

Bogdan Ilea

Publicat

în

Băncile și topogoanul din parcurile din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori Băncile de la Prculețul Grădiniței și topoganul din Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost recondiționate și vopsite. La final, un grup format din două fetițe și un băiețel, au răsplătit printr-un gest mărinimos efortul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea