Rămâi conectat

Politică Administrație

Ședință extraordinară la CL Alba Iulia pe tema iluminatului public în municipiu

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, convoacă ședinţa extraordinară a Consiliului Local, pe data de 30 octombrie 2012, ora 13.00, la sediul Primăriei.

Pe ordinea de zi se află Proiectele de hotărâri pentru alegerea președintelui care va conduce respectiva ședintă și aprobarea contractului de delegare prin concesionare a serviciului de iluminat public din municipiul Alba Iulia.

Reamintim că proiectul de hotărâre privind iluminatul public a fost pus în dezbaterea consilierilor locali în ședința din data de 23 octombrie, și a fost respins după ce 7 consilieri locali s-au abținut de la vot (4 de la PNL, 2 de la PSD și unul de la PP-DD) iar un alt liberal a votat împotrivă, nemulțumiți că firma care a câștigat contractul de concesionare al serviciului are tarife prea mari. Aceștia au refuzat să țină cont de faptul că licitația a fost adjudecată după ce, pe o perioadă de mai mult de un an, s-au depus numeroase contestații, iar decizia ca acest contract să fie semnat cu respectiva firmă (SC Flash Lighting Services SA București) a fost luată de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor. De asemenea, aleșii locali nu luat în considerare nici faptul că respingerea proiectului duce la imposibilitatea demarării lucrărilor de modernizare a sistemului de iluminat public în municipiu astfel că defecțiunile existente în acest moment pe mai multe străzi nu pot fi remediate.

Contractul de delegare prin concesionare a Serviciului de Iluminat Public din Municipiul Alba Iulia, aprobat prin HCL nr.2/2011, a fost completat și modificat în conformitate cu modificările legislative și condițiile de ofertare. Concesionarea ar fi trebuit să aibă o durată de 10 ani, cu posibilitatea de prelungire pe 5 ani și o valoare totală de 2,8 milioane de euro fără TVA.

Potrivit proiectului de hotărâre, modernizarea sistemului de iluminat public ar fi trebuit să se realizeze în termen de 24 de luni de la data preluării serviciului și încheierii procesului verbal. Valoarea lucrărilor de modernizare și dispecerizare era de 1,6 milioane de euro fără TVA iar valoarea lucrărilor de întreținere pe 10 ani, de 1 milion de fără TVA.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine! Corneliu Mureșan, fostul subprefect al județului, candidează din partea Partidului Social Democrat pentru funcția de președinte al Consiliul Județean Alba. Corneliu Mureșan este un tânăr antreprenor cu experiență în management, dar și în administrația județeană. De profesie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea