Rămâi conectat

Politică Administrație

Şedinţă a Consiliului Local Aiud pentru majorarea cu 63 la sută a tarifelor de colectare a gunoiului menajer

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, aiudenii vor şti dacă şi câţi  bani trebuie să scoată în plus din buzunare pentru a scăpa de gunoiul menajer. După două şedinţe considerate ca fiind nelegale şi blocate de către consilierii democrat-liberali, aleşii locali din municipiul Aiud au fost convocaţi oficial, a treia oară consecutiv, pentru a se pune de acord cu preţul pe care locuitorii municipiului vor trebui să-l plătească pentru colectarea şi transportul deşeurilor menajere.
La fel ca şi în celelalte şedinţe convocate de către primarul Mihai Horaţiu Josan, cea „extraordinară” şi cea „de îndată” ce ar fi trebuit să aibă loc vineri, 5 iulie, în şedinţa de miercuri rămân spre dezbatere tot cele două proiecte referitoare la noul Plan Urbanistic General al municipiului Aiud şi la creşterea tarifelor de salubrizare cerute de către operatorul SC Green Days SRL.
Se pare că cele mai aprinse dezbateri vor fi provocate de tarifele de salubrizare, proiectul având un impact psihologic şi economic asupra locuitorilor din Aiud, care, din cauza lipsei locurilor de muncă, a şomajului real foarte ridicat, se confruntă cu probleme financiare grave. Totodată, proiectul cu pricina va suscita îndelungi „parlamentări” între aleşii locali şi reprezentanţii operatorului de salubrizare din cauza argumentelor pe care acesta le-a expus ca stând la baza motivelor de creştere a tarifelor.
Din fişa de fundamentare a tarifelor cerute de SC Green Day SRL, reiese că operatorul, odată ce halda de gunoi de la Aiud va fi închisă, începând cu data de 14 iulie, deci peste câteva zile, va trebui să facă zilnic câte două drumuri până la halda de gunoi de la Alba Iulia, pentru depozitarea reziduurilor rezultate în urma colectării şi sortării gunoaielor din municipiu.
Dat fiind transportul ce trebuie efectuat, dar şi creşterea cu 50 de lei a salariului minim pe economie, reprezentantul SC Green Days SRL susţine că are nevoie de o creştere a tarifelor de aproximativ 63%, atât pentru persoanele fizice cât şi pentru persoanele juridice. Creşterea ar trebui să acopere diferenţele create de salariul minim acordat muncitorilor şi asigurarea cu materiale şi piese de schimb, printre care un consum de 50 de litri de motorină la 100 de kilometri parcurşi de fiecare autospecială şi lunar un cauciuc pentru fiecare maşină utilizată în colectarea şi transportul gunoiului.
Stând de vorbă cu unii dintre muncitorii ce salubrizează municipiul, aceştia ne-au spus că cei 50 de lei în plus la salariu sunt bineveniţi deoarece majoritatea angajaţilor din firmă au salariul minim pe economie, excepţie făcând personalul de la birou, care are salariul mult mai mare decât ei, şi directorul – ce ar avea un venit lunar situat în jurul a 7000 de lei. (aiudinfo.ro)

Dorel LAZĂR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de milion, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de milion, lansată în SEAP Primăria orașului Cugir a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru semnarea unui contract de concesiune a Serviciului Public de gestionare a câinilor fără stăpân din localitate. Valoarea totală estimată a contractului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea