Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Secţia Unităţii de Primiri Urgenţe are zilnic 180 de consultaţii dintre care 15% cauzate de caniculă. Recomandările medicilor

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba anunţă că în cursul săptămânii trecute a crescut procentul patologiei legate de caniculă.  În medie, secţia Unităţii de Primiri Urgenţe are zilnic 180 de consultaţii dintre care, în cursul săptămânii trecute, 15% au fost reprezentate de crize hipertensive, colici renale, accidente vasculare cerebrale şi gastroenterocolită, cauzate în principal de temperaturile ridicate. Din păcate cazurile care au ajuns în stare critică s-au soldat cu deces, a anunţat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba.

Persoanele cele mai vulnerabile în această perioadă fierbinte a anului sunt vârstnicii şi bolnavii cronici, în special cei care suferă de afecţiuni cardiace sau respiratorii. Şi în cursul acestei săptămâni se anunţă temperaturi ridicate cu maxime care ating 34 de grade Celsius.

În perioada caniculară, medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia recomandă evitarea expunerii  prelungite la soare, mai ales la mijlocul zilei şi folosirea mijloacelor de protecţie. Este recomandată îmbrăcămintea lejeră, de culori deschise, confecţionată din materiale cu fibre naturale. Medicii recomandă consumul a  2-3 litri de lichide pe zi şi o alimentaţie bogată în fructe şi legume. Excesul de cafea şi consumul de băuturi alcoolice trebuie evitat pentru a preîntâmpina deshidratarea. Sunt recomandate consumul de fructe şi legume proaspete deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. Nu consumaţi alcool deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Evitaţi băuturile cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice. Reglaţi aparatele de aer condiţionat,  astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală. Purtaţi pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise. Persoanele cu boli cronice trebuie să fie atente în a-şi lua medicamentele, pentru că ele sunt mult mai expuse la fenomenele şi repercusiunile caniculei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024 Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 27-28 aprilie 2024. Citește și: Codul Rutier 2024: Trusa de prim-ajutor sau triunghiurile reflectorizante nu or să mai fie obligatorii pentru o anumită categorie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea