Rămâi conectat

Actualitate

Secretul cele mai gustoase cafele: De ce ingrediente ai nevoie pentru cafeaua perfectă

Ioana Oprean

Publicat

în

Secretul cele mai gustoase cafele: De ce ingrediente ai nevoie pentru cafeaua perfectă

Astenia care parcă nu se mai termină și oboseala ce a rămas moștenire după pandemie pot fi ”tratate” cu o cafea bună, recomandată și de medici, având beneficii și pentru sănătate, nu doar pentru starea momentană de bine.

Astăzi vom vorbi despre clasica cafea la ibric, care se află la îndemâna oricui. Despre această cafea, medicul primar gastroenterologie, dr. Teodor Bădescu, de la Sanador, spunea că este foarte bună pentru sănătate, dar în limitele normale: ”Despre cafea am o părere bună și mulți doctori împărtășesc această părere. Este un obicei pe care mulți îl au. Dacă bei o cafea clasică, cafeaua făcută la ibric, cum se zice, nu este deloc dăunătoare, dimpotrivă! Stimulează activitatea creierului, are puțin efect diuretic, îți dă o stare de beatitudine. Deci, o cafea pe zi este chiar foarte indicată”.

Apa, la fel de importantă ca sortimentul de cafea

Ce ar trebui să știi în primul rând este că 98% din cafeaua pe care o bei este apă! Așadar, alege o apă pe care o agreezi. Multe persoane sunt sensibile la apă, în special la ceea ce numesc ”gustul” apei și senzația pe care o lasă o anumită apă, astfel că, pentru a avea o cafea delicioasă, trebuie să începi cu apa! Și află că acest astfel nu este un moft, ci o recomandare: ar fi ideal să treci apa printr-un filtru înainte de a prepara cafeaua, pentru că apa îi poate da cafelei un gust inclusiv amar. Cafenelele cheltuie pe aparatele de filtrare a apei cât pe aparatele de preparare a cafelei.

Specialiștii mai recomandă să cântărești cantitatea de cafea, să nu o măsori cu lingurița. Însă, ca idee, o linguriță cu vârf de cafea la o ceașcă îți asigură o cafea slabă, o linguriță și jumătate o cafea medie, iar două lingurițe cu vârf o cafea tare. Zahărul se pune după preferințe și, în cazul cafelei la ibric, se pune în apă, în timpul fierberii, înainte de a pune cafeaua, pentru a nu amesteca zațul care se așează pe fundul cănii, ulterior.

Cum se prepară cafeaua la ibric

Iată cum se prepară:

– Pui apa la fiert în ibric – în funcție de ceașca/ ceștile pe care le ai de pregătit.

– Pui zahăr după gust.

– Pui cafea și o lași se fiarbă până se formează ca o spumă deasupra. Iei spuma cu lingurița și o torni în ceașcă – sau o torni direct cu ibricul. Pui iar ibicul la fiert până se formează din nou spuma, caimacul, și tot așa până vei face o cafea cu o compoziție densă și delicioasă.

Important! Nu pregăti cafea și pentru mai târziu. După doar 10 minute, începe să-și piardă aroma.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Președintele Nicușor Dan îi invită pe magistrați ”să reclame problemele din justiție” . Unde se pot trimite ”materialele”?

Bogdan Ilea

Publicat

în

Președintele Nicușor Dan îi invită pe magistrați ”să reclame problemele din justiție” . Unde se pot trimite ”materialele”? După ce aproape 200 de magistrați au semnat un mesaj cu textul „adevărul și integritatea nu trebuie sancționate, ci protejate”, Nicușor Dan a avut o reacție în care invită cele 178 de persoane la discuții.  Astfel, Președintele […]

Citește mai mult

Actualitate

CODUL MUNCII 2025 | Violența și hărțuirea la muncă, reglementată: Amenzi usturătoare pentru cine nu respectă procedurile

Bogdan Ilea

Publicat

în

Violența și hărțuirea la muncă, reglementată: Amenzi usturătoare pentru cine nu respectă procedurile Un proiect de lege care definește conceptele de violenţă şi hărţuire în domeniul raporturilor de muncă, precum şi principiile generale de prevenire a violenţei şi hărţuirii la locul de muncă şi extinde aria de aplicare a măsurilor de protecţie a angajaţilor şi […]

Citește mai mult

Actualitate

Economistul Ragu Georgescu, despre bula imobiliară și de ce prețurile locuințelor vor scădea cu 50% în 2026: ,,În România, daca nu știi să faci nimic și nu ai nicio carieră, te faci agent imobiliar sau pui unghii”

Ioana Oprean

Publicat

în

Economistul Ragu Georgescu, despre bula imobiliară și de ce prețurile locuințelor vor scădea cu 50% în 2026: ,,În România, daca nu știi să faci nimic și nu ai nicio carieră, te faci agent imobiliar sau pui unghii” Economistul Radu Georgescu a explicat de ce în perioada următoare bula imobiliară din România se va sparge și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea