Secretul cele mai gustoase cafele: De ce ingrediente ai nevoie pentru cafeaua perfectă
Secretul cele mai gustoase cafele: De ce ingrediente ai nevoie pentru cafeaua perfectă
Astenia care parcă nu se mai termină și oboseala ce a rămas moștenire după pandemie pot fi ”tratate” cu o cafea bună, recomandată și de medici, având beneficii și pentru sănătate, nu doar pentru starea momentană de bine.
Astăzi vom vorbi despre clasica cafea la ibric, care se află la îndemâna oricui. Despre această cafea, medicul primar gastroenterologie, dr. Teodor Bădescu, de la Sanador, spunea că este foarte bună pentru sănătate, dar în limitele normale: ”Despre cafea am o părere bună și mulți doctori împărtășesc această părere. Este un obicei pe care mulți îl au. Dacă bei o cafea clasică, cafeaua făcută la ibric, cum se zice, nu este deloc dăunătoare, dimpotrivă! Stimulează activitatea creierului, are puțin efect diuretic, îți dă o stare de beatitudine. Deci, o cafea pe zi este chiar foarte indicată”.
Apa, la fel de importantă ca sortimentul de cafea
Ce ar trebui să știi în primul rând este că 98% din cafeaua pe care o bei este apă! Așadar, alege o apă pe care o agreezi. Multe persoane sunt sensibile la apă, în special la ceea ce numesc ”gustul” apei și senzația pe care o lasă o anumită apă, astfel că, pentru a avea o cafea delicioasă, trebuie să începi cu apa! Și află că acest astfel nu este un moft, ci o recomandare: ar fi ideal să treci apa printr-un filtru înainte de a prepara cafeaua, pentru că apa îi poate da cafelei un gust inclusiv amar. Cafenelele cheltuie pe aparatele de filtrare a apei cât pe aparatele de preparare a cafelei.
Specialiștii mai recomandă să cântărești cantitatea de cafea, să nu o măsori cu lingurița. Însă, ca idee, o linguriță cu vârf de cafea la o ceașcă îți asigură o cafea slabă, o linguriță și jumătate o cafea medie, iar două lingurițe cu vârf o cafea tare. Zahărul se pune după preferințe și, în cazul cafelei la ibric, se pune în apă, în timpul fierberii, înainte de a pune cafeaua, pentru a nu amesteca zațul care se așează pe fundul cănii, ulterior.
Cum se prepară cafeaua la ibric
Iată cum se prepară:
– Pui apa la fiert în ibric – în funcție de ceașca/ ceștile pe care le ai de pregătit.
– Pui zahăr după gust.
– Pui cafea și o lași se fiarbă până se formează ca o spumă deasupra. Iei spuma cu lingurița și o torni în ceașcă – sau o torni direct cu ibricul. Pui iar ibicul la fiert până se formează din nou spuma, caimacul, și tot așa până vei face o cafea cu o compoziție densă și delicioasă.
Important! Nu pregăti cafea și pentru mai târziu. După doar 10 minute, începe să-și piardă aroma.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSII 2025 | Punctele de stabilitate la pensie: Ce sunt, cum se calculează și cine le primește
PENSII 2025 | Punctele de stabilitate la pensie: Ce sunt, cum se calculează și cine le primește Punctele de stabilitate la pensie: Sistemul public de pensii din România trece printr-o nouă etapă de transformare odată cu aplicarea Legii nr. 360/2023. Printre cele mai importante modificări se numără introducerea punctelor de stabilitate, un mecanism menit să […]
Băuturile alcoolice se scumpesc de la 1 ianuarie 2025. Producătorii cer Guvernului amânarea majorării accizei: „Nu are efectele scontate”
Băuturile alcoolice se scumpesc de la 1 ianuarie 2025. Producătorii cer Guvernului amânarea majorării accizei: „Nu are efectele scontate” De la 1 ianuarie 2026 băuturile alcoolice urmează să se scumpească, deoarece o să aibă loc o nouă majorare a accizei. Industria de profil cere însă amânarea acestor măsuri fiindcă precedenta creștere nu a avut efectele […]
Fraude telefonice în numele ANAF. Avertismentul instituției: ,,Nu transmiteți date personale despre conturi sau carduri bancare prin telefon”
Fraude telefonice în numele ANAF. Avertismentul instituției: ,,Nu transmiteți date personale despre conturi sau carduri bancare prin telefon” Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a emis o avertizare urgentă cu privire la o nouă campanie de fraudă telefonică ce vizează contribuabilii români. Sub pretextul restituirii unor sume achitate în plus ca impozit pe profit, infractorii […]
