Secretul cele mai gustoase cafele: De ce ingrediente ai nevoie pentru cafeaua perfectă
Secretul cele mai gustoase cafele: De ce ingrediente ai nevoie pentru cafeaua perfectă
Astenia care parcă nu se mai termină și oboseala ce a rămas moștenire după pandemie pot fi ”tratate” cu o cafea bună, recomandată și de medici, având beneficii și pentru sănătate, nu doar pentru starea momentană de bine.
Astăzi vom vorbi despre clasica cafea la ibric, care se află la îndemâna oricui. Despre această cafea, medicul primar gastroenterologie, dr. Teodor Bădescu, de la Sanador, spunea că este foarte bună pentru sănătate, dar în limitele normale: ”Despre cafea am o părere bună și mulți doctori împărtășesc această părere. Este un obicei pe care mulți îl au. Dacă bei o cafea clasică, cafeaua făcută la ibric, cum se zice, nu este deloc dăunătoare, dimpotrivă! Stimulează activitatea creierului, are puțin efect diuretic, îți dă o stare de beatitudine. Deci, o cafea pe zi este chiar foarte indicată”.
Apa, la fel de importantă ca sortimentul de cafea
Ce ar trebui să știi în primul rând este că 98% din cafeaua pe care o bei este apă! Așadar, alege o apă pe care o agreezi. Multe persoane sunt sensibile la apă, în special la ceea ce numesc ”gustul” apei și senzația pe care o lasă o anumită apă, astfel că, pentru a avea o cafea delicioasă, trebuie să începi cu apa! Și află că acest astfel nu este un moft, ci o recomandare: ar fi ideal să treci apa printr-un filtru înainte de a prepara cafeaua, pentru că apa îi poate da cafelei un gust inclusiv amar. Cafenelele cheltuie pe aparatele de filtrare a apei cât pe aparatele de preparare a cafelei.
Specialiștii mai recomandă să cântărești cantitatea de cafea, să nu o măsori cu lingurița. Însă, ca idee, o linguriță cu vârf de cafea la o ceașcă îți asigură o cafea slabă, o linguriță și jumătate o cafea medie, iar două lingurițe cu vârf o cafea tare. Zahărul se pune după preferințe și, în cazul cafelei la ibric, se pune în apă, în timpul fierberii, înainte de a pune cafeaua, pentru a nu amesteca zațul care se așează pe fundul cănii, ulterior.
Cum se prepară cafeaua la ibric
Iată cum se prepară:
– Pui apa la fiert în ibric – în funcție de ceașca/ ceștile pe care le ai de pregătit.
– Pui zahăr după gust.
– Pui cafea și o lași se fiarbă până se formează ca o spumă deasupra. Iei spuma cu lingurița și o torni în ceașcă – sau o torni direct cu ibricul. Pui iar ibicul la fiert până se formează din nou spuma, caimacul, și tot așa până vei face o cafea cu o compoziție densă și delicioasă.
Important! Nu pregăti cafea și pentru mai târziu. După doar 10 minute, începe să-și piardă aroma.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Afaceristul Fănel Bogoș, ridicat de procurorii DNA. Ar fi plătit milioane pentru o întâlnire cu premierul Ilie Bolojan
Afaceristul Fănel Bogoș, ridicat de procurorii DNA. Ar fi plătit milioane de euro pentru o întâlnire cu premierul Ilie Bolojan Omul de afaceri vasluian Fănel Bogoș, administratorul grupului Vanbet, a fost reținut miercuri seara de procurorii DNA Iași, sub acuzațiile de șantaj și cumpărare de influență. Acesta a fost scos în cătușe din sediul instituției […]
Ministrul Educației a anunțat când vor primi profesorii prima de carieră didactică: ,,Am obţinut aprobare”
Ministrul Educației a anunțat când vor primi profesorii prima de carieră didactică: ,,Am obţinut aprobare” Plata primei de carieră didactică, pentru care România a obținut acordul de a utiliza fonduri europene, ar putea începe începând cu luna ianuarie 2026, a explicat Ministrul Educației, Daniel David. Citește și: ,,Să aibă grijă ce spune când protestează în […]
Guvernul a introdus plata CASS și pentru pensionarii cu venituri mari. Peste 35 de milioane de lei colectați în prima lună
Guvernul a introdus plata CASS și pentru pensionarii cu venituri mari. În prima lună au fost colectați peste 35 de milioane de lei Pensionarii care încasează pensii mai mari de 3.000 de lei au contribuit, în luna august, cu peste 35 de milioane de lei la Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) […]