Secretul cele mai gustoase cafele: De ce ingrediente ai nevoie pentru cafeaua perfectă
Secretul cele mai gustoase cafele: De ce ingrediente ai nevoie pentru cafeaua perfectă
Astenia care parcă nu se mai termină și oboseala ce a rămas moștenire după pandemie pot fi ”tratate” cu o cafea bună, recomandată și de medici, având beneficii și pentru sănătate, nu doar pentru starea momentană de bine.
Astăzi vom vorbi despre clasica cafea la ibric, care se află la îndemâna oricui. Despre această cafea, medicul primar gastroenterologie, dr. Teodor Bădescu, de la Sanador, spunea că este foarte bună pentru sănătate, dar în limitele normale: ”Despre cafea am o părere bună și mulți doctori împărtășesc această părere. Este un obicei pe care mulți îl au. Dacă bei o cafea clasică, cafeaua făcută la ibric, cum se zice, nu este deloc dăunătoare, dimpotrivă! Stimulează activitatea creierului, are puțin efect diuretic, îți dă o stare de beatitudine. Deci, o cafea pe zi este chiar foarte indicată”.
Apa, la fel de importantă ca sortimentul de cafea
Ce ar trebui să știi în primul rând este că 98% din cafeaua pe care o bei este apă! Așadar, alege o apă pe care o agreezi. Multe persoane sunt sensibile la apă, în special la ceea ce numesc ”gustul” apei și senzația pe care o lasă o anumită apă, astfel că, pentru a avea o cafea delicioasă, trebuie să începi cu apa! Și află că acest astfel nu este un moft, ci o recomandare: ar fi ideal să treci apa printr-un filtru înainte de a prepara cafeaua, pentru că apa îi poate da cafelei un gust inclusiv amar. Cafenelele cheltuie pe aparatele de filtrare a apei cât pe aparatele de preparare a cafelei.
Specialiștii mai recomandă să cântărești cantitatea de cafea, să nu o măsori cu lingurița. Însă, ca idee, o linguriță cu vârf de cafea la o ceașcă îți asigură o cafea slabă, o linguriță și jumătate o cafea medie, iar două lingurițe cu vârf o cafea tare. Zahărul se pune după preferințe și, în cazul cafelei la ibric, se pune în apă, în timpul fierberii, înainte de a pune cafeaua, pentru a nu amesteca zațul care se așează pe fundul cănii, ulterior.
Cum se prepară cafeaua la ibric
Iată cum se prepară:
– Pui apa la fiert în ibric – în funcție de ceașca/ ceștile pe care le ai de pregătit.
– Pui zahăr după gust.
– Pui cafea și o lași se fiarbă până se formează ca o spumă deasupra. Iei spuma cu lingurița și o torni în ceașcă – sau o torni direct cu ibricul. Pui iar ibicul la fiert până se formează din nou spuma, caimacul, și tot așa până vei face o cafea cu o compoziție densă și delicioasă.
Important! Nu pregăti cafea și pentru mai târziu. După doar 10 minute, începe să-și piardă aroma.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Val de praf saharian deasupra României, de vineri până duminică. Care sunt zonele afectate
Val de praf saharian deasupra României, de vineri până duminică. Care sunt zonele vizate Un nor de praf saharian va afecta România în perioada 21 – 23 noiembrie, potrivit unui comunicat emis joi de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Meteorologii au explicat că circulația aerului din sector sud-vestic va favoriza avansul masei de aer încărcate […]
Tribunalul Sibiu respinge cererea ANAF de instituire a sechestrului asupra bunurilor familiei Iohannis Joi, 20 noiembrie 2025, Tribunalul Sibiu a respins cererea formulată de ANAF, prin Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Brașov, privind instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor familiei fostului președinte Klaus Iohannis. Instanța a decis că măsura propusă de stat nu poate fi […]
30% din cheltuielile din sănătate sunt asiguraţi de către pacient. Şeful CNAS: ,,Nu este normal, nu se întâmplă niciunde în lumea civilizată”
30% din cheltuielile din sănătate sunt asiguraţi de către pacient. Şeful CNAS: ,,Nu este normal, nu se întâmplă niciunde în lumea civilizată” Persoanele asigurate din România suportă din propriul buzunar 30% din cheltuielile necesare serviciilor de sănătate de care beneficiază, procent mult mai mare decât în alte ţări europene, a declarat șeful Casei Naţionale de […]