Rămâi conectat

Ştirea zilei

Se vor relua lucrările la viitorul sediul de LUX al Consiliului Județean Alba. Licitație pentru lucrări de refucționalizare a Centrului Militar Alba Iulia

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Se vor relua lucrările la viitorul sediul de LUX al Consiliului Județean Alba. Licitație pentru lucrări de refucționalizare a Centrului Militar Alba Iulia

Consiliul Județean Alba a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru lucrări de construcții, în cadrul proiectului „Refuncționalizare clădire Centrul Militar pentru sediul Consiliului Județean Alba cu extindere – lucrări suplimentare”. Valoarea totală a investiției este de 3.800.000 de lei, fără TVA.

Lucrările propuse

1. Scările interioare – scara din cărămidă dintre etaj şi mansardă se află într-o stare de degradare avansată necesitând recondiţionarea prin plombe de cărămidă şi poziţionarea unei lespede de piatră pe zona de călcare treaptă astfel încât aceasta să asigure rezistenţa în timp;

Elit - Gustul Desăvârșit

2. Finisaje pardoseli – pe zona parter este necesar realizarea unei şape care să înglobeze conductele din instalaţia termică care din cauza diametrelor mari nu au putut fi înglobate în structura tavanelor de peste subsol.

Având în vedere că pardoseala din încăperi este aşezată pe planşee de lemn care prezintă o anumită flexibilitate, se :;vor. schimba, în încăperile unde este prevăzut ca şi finisaj parchet masiv cu parchet stratificat, acesta fiind mai stabil şi se adaptează funcţionalităţii încăperilor având şi costuri de întreţinere şi mentenanţă mai reduse.

3. Suprastructură extindere – grinda – se va realiza o grindă continuă de dimensiuni 30x50cm de 20,50 m lungime în care se va integra sistemul metalic de prindere a fermelor metalice spaţiale. Pentru rigidizarea şi fixarea grinzii se vor realiza 5 lăcaşuri pentru cuzineţi din beton armat de lOOxlOOxSOcm, armaţi cu 14 ancore chimice flecare.

4. Pasarelă tehnică pod (podină mentenanţă IDSAI) – realizarea unei podine tehnice în mansardă pentru inspecţia senzorilor de fum amplasaţi pe coamă pentru a fi respectate condiţiile impuse din normativul privind securitatea la incendiu a construcţiilor -instalaţii detectare, semnalizate si avertizare. .

5. Izolaţie cameră chiller – fonoizolarea cu vată minerală

6. Tâmplărie – înlocuirea tâmplăriei din lemn de stejar, prevăzută în tabloul de tâmplărie din proiect, cu tâmplărie din lemn de răşinoase

7. Faţada cortină din curtea interioară – specificaţiile tehnice ale profilelor şi sticlei precum şi adaptarea sistemului de umbrire sunt următoarele: faţada cortină pe structură de aluminiu Schucov – uşi şi ferestre Schucov Aws7ADS, pereţi şi cortină FWS 50, montanţi de 150mm + traversă de 90mm cu capac 125mm pe orizontală sticlă 36mm – 6mm Securit CoolLite KN 166+16 Argon + 442mm Float – la interior sistem de umbrire acoperiş tip „pergolă” cu material textil (de tip WAREMA conservatory awning Climara W19)

Consiliul Județean Alba ar urma să își mute sediul în clădirea refuncționalizată a Centrului Militar. Clădirea este monument istoric de importanţă locală, fiind datată în secolul 18.

Aseste inclusă în lista monumentelor istorice cu denumirea de comisariat. Este situată pe strada Mihai Viteazul, având o suprafaţă de 1.976 de metri pătrați, inclusiv terenul aferent, și se află în domeniul public al judeţului Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Satele Vingard și Șpring au acces la rețeaua de apă potabilă. A fost făcută recepția lucrărilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Satele Vingard și Șpring au acces la rețeaua de apă potabilă. Urmează și montarea căminelor de branșament si finalizarea în satele Cunța și Drașov. Anunțul a fost făcut de edilul comunei, Iulia Stănilă.

”Astăzi este una dintre cele mai importante zile din activitatea mea de primar, ziua în care am făcut receptia pentru rețeaua de apă în satele Vingard și Șpring!

Elit - Gustul Desăvârșit

Urmează și montarea căminelor de branșament si finalizarea în satele Cunța și Drașov! De aproape 3 ani o întreagă echipă din Primăria Șpring a muncit și a luptat pentru APĂ!

Da, apa, sursa indispensabilă vieții, pentru care oamenii din satul Vingard nu vor mai fi nevoiți să meargă cu cisterna în comuna învecinată sau cu bidoanele și cu gălețile la fântâna din centrul satului, la fel ca și cetățenii din satul Șpring care pe timpul secetei au rămas fără apă în fântâni.

Mi-e și rușine să spun că avem apă la rețea în anul 2023, ceea ce pentru alte comune este normalitate poate de zeci de ani…

Nu este o laudă, este bucuria enormă pe care vreau să o împărtășesc cu dumneavoastră.

A fost mult de muncă, drumuri la minister, suplimentări de fonduri, dispoziții de șantier, probleme de rezolvat, mai jos aveți poze realizate în Iulie 2020 (de unde se vede clar situația în care se afla comuna)…

Rog cetățenii care au instalaţii de utilizare a apei să se racordeze la căminul de branșament din fața locuințelor si să nu folosească apa decât după ce vor semna un contract cu APA CTTA, societate la care va fi predată rețeaua de apă.

Îi mulțumesc lui Dumnezeu, mulțumesc întregii echipe și nu în ultimul rând, cetățenilor pentru răbdare și înțelegere!”, a scris primarul Iulia Stănilă, pe Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Noi informații în cazul bărbaților din ALBA, reținuți după ce ar fi omorât un câine cu sapa

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Noi informații în cazul bărbaților din ALBA, reținuți după ce ar fi omorât un câine cu sapa

Noi informații apar în cazul celor doi bărbați de la Rădești, reținuți ieri de polițiști după ce ar fi bătut până la moarte un câine, cu o sapă.


Se pare că, în seara zilei de 23 martie 2023, cei doi ar fi urmărit câinele unui vecin, care scăpase din curtea acestuia și l-ar fi prins în curtea unuia din ei, context în care cel de 29 de ani i-ar fi aplicat mai multe lovituri, cu o sapă.

Câinele ar fi reușit să sară gardul imobilului, iar ulterior a fost găsit mort, pe un câmp, de către proprietar, care a anunțat poliția.

Elit - Gustul Desăvârșit

Se pare că oamenii din sat s-ar fi plâns în trecut de agresivitatea animalului atât cu oamenii, cât și cu alți câini.

Surse ale ziarulunirea.ro spun că sătenilor le era frică de patruped din cauza repetatelor instanțe în care câinele a devenit agresiv din senin. De asemenea, câinele ar fi prezentat și semne de turbare, după cum descriu sursele: ”se aruncă furibund cu ochii înroșiți, cu bale curgând spre copii, adulți și animale domestice”.

Se pare că ciobănescul mioritic de 50 de kilograme a omorât în trecut alți doi câini de talie mică.

Consătenii nu sunt de-acord cu decizia polițiștilor

Mai multe voci din sat spun că bărbații care au fost reținuți au recurs la gestul extrem pentru autoapărare: ”În apărarea sa, din teamă pentru integritatea fizică și psihică a familiei consăteanul meu s-a apărat de câinele atacator cu ce i-a venit la mâna, aplicăndu-i câinelui câteva lovituri. În baza corecțiilor respective, câinele se retrage de pe proprietatea sa, fugind. La câteva zile (două , trei) câinele agresiv este găsit de proprietar, mort. Și acum cetățeanul revoltat alertează toate instituțiile posibile. Instituțiile își fac treaba și arestează consăteanul meu și pe prietenul său.”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Un deținut condamnat la închisoare pe viață pentru omor, vrea în LIBERTATE după 24 de ani de detenție: Cererea de liberare condiționată, RESPINSĂ de Judecătoria Aiud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un deținut condamnat la închisoare pe viață pentru omor, vrea în LIBERTATE după 24 de ani de detenție: Cererea de liberare condiționată, RESPINSĂ de Judecătoria Aiud

Un deținut din Cugir, încarcerat la Penitenciarul Aiud și condamnat la închisoare pe viață pentru omor deosebit de grav, a fost refuzat pentru a șaptea oară în demersul său de a fi liberat condiționat.

Bărbatul (Robert S.) are de ispășit pedeapsă pentru omor deosebit de grav. De data aceasta, comisia de liberare condiționată din penitenciar a fost de acord cu eliberarea deținutului, dar propunerea a fost respinsă de Judecătoria Aiud. Decizia instanței din 22 martie 2023 a fost contestată de către deținut.

Elit - Gustul Desăvârșit

Bărbatul a fost condamnat la detențiune pe viață pentru omor deosebit de grav. Acesta a început executarea pedepsei în 9 februarie 1999. Un calcul simplu arată că se află în spatele gratiilor de 24 de ani, având în prezent peste 60 de ani. Potrivit legislației, condamnatul trecut de vârsta de 60 de ani pentru bărbaţi şi de 55 de ani pentru femei poate fi liberat condiţionat după executarea efectivă a 15 ani de detenţiune, dacă sunt îndeplinite şi celelalte condiţii prevăzute de lege. de

„Respinge ca neîntemeiată propunerea comisiei din cadrul Penitenciarului Aiud de liberare condiţionată a condamnatului S. R. T., deţinut în Penitenciarul Aiud în executarea pedepsei detenţiunii pe viaţă aplicate prin sentinţa penală nr. 163/1999 pronunţată de Tribunalul Alba. În temeiul art. 587 alin. (2) C. pr. pen., cererea/propunerea va putea fi reînnoită ulterior datei de 21.08.2023”, se precizează în minuta hotărârii de la Judecătoria Aiud.

Cererea anterioară de liberare condiționată a fost depusă la sfărșitul anului trecut, dar a fost respinsă de ambele instanțe.

„La data analizei de către comisie, deţinutul executase 8.591 de zile de închisoare, iar durata minimă care trebuia executată este de 7.305 zile de închisoare. De asemenea, din acelaşi proces verbal rezultă că deţinutul a obţinut în perioada detenției 444 de zile considerate executate pe baza muncii prestate, astfel că şi condiţia referitoare la stăruinţa în muncă este îndeplinită”, se precizează în hotărârea anterioară.

Din analiza situației disciplinare a condamnatului, instanța constată că acesta a comis șase abateri disciplinare, toate sancţiunile fiind ridicate. Totodată, se constată că a fost recompensat de 47 de ori.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare