Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Se vor relua lucrările la viitorul sediul de LUX al Consiliului Județean Alba. Licitație pentru lucrări de refucționalizare a Centrului Militar Alba Iulia

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Se vor relua lucrările la viitorul sediul de LUX al Consiliului Județean Alba. Licitație pentru lucrări de refucționalizare a Centrului Militar Alba Iulia

Consiliul Județean Alba a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru lucrări de construcții, în cadrul proiectului „Refuncționalizare clădire Centrul Militar pentru sediul Consiliului Județean Alba cu extindere – lucrări suplimentare”. Valoarea totală a investiției este de 3.800.000 de lei, fără TVA.

Lucrările propuse

1. Scările interioare – scara din cărămidă dintre etaj şi mansardă se află într-o stare de degradare avansată necesitând recondiţionarea prin plombe de cărămidă şi poziţionarea unei lespede de piatră pe zona de călcare treaptă astfel încât aceasta să asigure rezistenţa în timp;

2. Finisaje pardoseli – pe zona parter este necesar realizarea unei şape care să înglobeze conductele din instalaţia termică care din cauza diametrelor mari nu au putut fi înglobate în structura tavanelor de peste subsol.

Având în vedere că pardoseala din încăperi este aşezată pe planşee de lemn care prezintă o anumită flexibilitate, se :;vor. schimba, în încăperile unde este prevăzut ca şi finisaj parchet masiv cu parchet stratificat, acesta fiind mai stabil şi se adaptează funcţionalităţii încăperilor având şi costuri de întreţinere şi mentenanţă mai reduse.

3. Suprastructură extindere – grinda – se va realiza o grindă continuă de dimensiuni 30x50cm de 20,50 m lungime în care se va integra sistemul metalic de prindere a fermelor metalice spaţiale. Pentru rigidizarea şi fixarea grinzii se vor realiza 5 lăcaşuri pentru cuzineţi din beton armat de lOOxlOOxSOcm, armaţi cu 14 ancore chimice flecare.

4. Pasarelă tehnică pod (podină mentenanţă IDSAI) – realizarea unei podine tehnice în mansardă pentru inspecţia senzorilor de fum amplasaţi pe coamă pentru a fi respectate condiţiile impuse din normativul privind securitatea la incendiu a construcţiilor -instalaţii detectare, semnalizate si avertizare. .

5. Izolaţie cameră chiller – fonoizolarea cu vată minerală

6. Tâmplărie – înlocuirea tâmplăriei din lemn de stejar, prevăzută în tabloul de tâmplărie din proiect, cu tâmplărie din lemn de răşinoase

7. Faţada cortină din curtea interioară – specificaţiile tehnice ale profilelor şi sticlei precum şi adaptarea sistemului de umbrire sunt următoarele: faţada cortină pe structură de aluminiu Schucov – uşi şi ferestre Schucov Aws7ADS, pereţi şi cortină FWS 50, montanţi de 150mm + traversă de 90mm cu capac 125mm pe orizontală sticlă 36mm – 6mm Securit CoolLite KN 166+16 Argon + 442mm Float – la interior sistem de umbrire acoperiş tip „pergolă” cu material textil (de tip WAREMA conservatory awning Climara W19)

Consiliul Județean Alba ar urma să își mute sediul în clădirea refuncționalizată a Centrului Militar. Clădirea este monument istoric de importanţă locală, fiind datată în secolul 18.

Aseste inclusă în lista monumentelor istorice cu denumirea de comisariat. Este situată pe strada Mihai Viteazul, având o suprafaţă de 1.976 de metri pătrați, inclusiv terenul aferent, și se află în domeniul public al judeţului Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord

Ziarul Unirea

Publicat

în

Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord Accidentul de miercuri seara, petrecut în Alba Iulia, a fost filmat cu o cameră de bord de un alt participant la trafic. Impactul dintre cele două mașini a dus la rănirea a trei persoane, 2 adulți și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea