Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Se scumpește iar motorina? Explicațiile ministrului Energiei, Virgil Popescu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Se scumpește iar motorina? Explicațiile ministrului Energiei, Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a declarat convins, miercuri, într-o conferință de presă la Guvern, că deși motorina s-a scumpit iar, prețul unui litru nu va reveni la peste 9 lei/litru. Demnitarul a explicat că motivul creșterii prețului motorinei este scumpirea dolarului.

Întrebat de ce a început să crească iar prețul motorinei, ministrul a răspuns: „Motorina a avut cotatii, Romania este importatoare. Am vazut si eu crestere de la 8,33 lei/litru la 8,44, o crestere de 11 bani. Cotatia motorinei a crescut usor si cu paritatea dolar-euro pentru ca acciza se plateste la dolar. Dar nu estimez o crestere foarte mare a pretului la motorina. Am discutat in piata si posibil sa vina o corectie in jos a pretului motorinei”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Virgil Popescu a adăugat că din punctul său de vedere prețul motorinei nu va reveni la nivelul lunii iunie, peste 9 lei/litru. „Eu nu cred ca se va intampla acest lucru, eu cred ca va urma, asa cred eu, o corectie in jos si cred ca se va mentine cam cum este acum”, a afirmat acesta.

„Importurile (de motorina) din Rusia sunt reglementate pana pe 5 februarie. Jucatorii din piata gasesc surse alternative. Grecia este o sursa de motorina, Orientul Mijlociu, nu e Rusia singura sursa de diesel din lume”, a mai declarat ministrul Energiei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea