Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Se schimbă regulile la înmormântare în cazul morţilor de COVID: decedatul va putea fi îmbrăcat înainte de înmormântare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Se schimbă regulile la înmormântare în cazul morţilor de COVID: decedatul va putea fi îmbrăcat înainte de înmormântare, şi nu pus în saci de plastic, sicriul va sta în capelă

Regulile la înmormântare în cazul morților COVID-19 se vor schimba în perioada următoare, înainte de Paşte, a anunţat șeful Secretariatul de stat pentru culte.

Mai exact, preotul poate fi chemat la spital, decedatul va putea fi îmbrăcat înainte de înmormântare, şi nu pus în saci de plastic, sicriul va sta în capelă, iar înmormântarea se va putea face respectând tradiţia şi cultul religios, potrivit modificărilor precizate de Victor Opaschi, șeful Secretariatul de stat pentru culte.

Citește și: Ajutorul de ÎNMORMÂNTARE 2021: Mai PUȚINI bani de la stat pentru cei care își iau rămas bun de la cei dragi

„Concret, pe această platformă, reprezentanții cultelor au susținut modificarea măsurilor privind înmormântarea persoanelor decedate din cauza COVID-19.

Astfel, am găsit soluții optime și de completare a anexei ordinului Ministrului Sănătății. Așadar, se va putea face slujba de înmormântare în biserică, deși decedatul a murit de COVID-19, sicriul se va putea depune în capelă”, a precizat Victor Opaschi, șef Secretariatul de stat pentru culte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiții cu o zi înainte de Florii: Se fac plăcinte cu mere și se dau de pomană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiţii în sâmbăta Floriilor – se fac plăcinte cu mere şi se dau de pomană • Istoricul sărbătorii „Moșii de Florii” Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea