Rămâi conectat

Curier Județean

Se modernizează drumul care leagă comuna Ocoliș de stațiunea Muntele Băișorii din județul Cluj

Unirea Ziarul

Publicat

în

Se modernizează drumul care leagă comuna Ocoliș de stațiunea Muntele Băișorii din județul Cluj

Drumul comunal care face legătura între comuna Ocoliș și stațiunea montană Muntele Băișorii din județul Cluj va fi modernizat printr-un proiect finanțat cu bani din Programul „Anghel Saligny”. Administrația locală a lansat procedura publică privind reabilitarea a 9,8 kilometri de drum, cu o valoare estimată de 7,37 milioane de lei, fără TVA.

Proiectul prevede modernizarea străzii Pociovaliște din comuna Ocoliș, în lungime de 700 de metri, respectiv a drumului comunal Jgheburoasa, de 9,1 kilometri, până la limita cu județul Cluj.

Conform documentației, realizarea obiectivului de investiție propus va aduce beneficii comunității și nu numai, astfel proiectul reprezintă o prioritate pentru comuna Ocoliș, având în vedere următoarele aspecte care dau necesitatea realizării acestui obiectiv de investiții: asigurarea circulației riveranilor în condiții de siguranță și confort; creșterea vitezei de transport; siguranța în exploatare; asigurarea accesului locuitorilor din localitățile comunei Ocoliș la unitățile sanitare; asigurarea accesului copiilor școlari și preșcolari spre unitățile de învățământ, indiferent de anotimp și accesul microbuzelor școlare; creșterea gradului de interes a potențialilor investitori în zonă; creșterea atractivității turistice a zonei; creșterea atractivității zonei pentru investitorii în domeniul agricol și agroturistic; valorificarea și promovarea potențialului turistic și cultural al zonei, etc.

Citește și: VIDEO | DEZASTRU fără precedent în județul ALBA: natura distruge comuna Ocoliș. ISU luptă cu toate forțele din dotare

„Modernizarea acestor drumuri comunale este o necesitate obiectivă pentru locuitorii din comuna Ocoliș și localitățile învecinate, întrucât: lucrările ce se vor executa, în conformitate cu proiectul tehnic, vor prevedea rezolvarea problemelor existente ale drumurilor de care depind confortul, siguranța și funcționalitatea traficului auto și pietonal actual și de perspectivă”, se mai susține în documentație.

Proiectul conține și lucrări pentru consolidarea corpului drumului proiectat cu ziduri de sprijin din gabioane pe lungime totală de 122 de metri; ziduri de sprijin zidite din piatră pe o lungime de 140 de metri și anrocamente din blocuri de piatră pe lungimea de 1.501 metri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Aproape 100 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, în ultimele 48 de ore: Amenzi de peste 35.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproape 100 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, în ultimele 48 de ore: Amenzi de peste 35.000 de lei În ultimele 48 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea