Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Scrisoare deschisă adresată deputatului Calin Potor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Calin PotorDomnule deputat Calin Potor. Vă scriu această scrisoare dezamăgit de poziţia dumneavoastră publică referitoare la Roşia Montană Gold Corporation.

Aţi afirmat public că veţi vota în Parlament proiectul de lege care poate să facă din exploatarea Roşiei Montane o afacere ultra profitabilă pentru nişte persoane dubioase şi o tragedie nu numai pentru Munţii Apuseni ci şi pentru România.

Trebuie să vă atrag atenţia că poziţia dumneavoastră (pe care nu aţi reuşit să o argumentaţi convingător) este greşită şi nu este ceea ce alegătorii aşteaptă de la un deputat al României.

Mai întâi trebuie să vă atrag atenţia asupra faptului că dumneavoastră nu aţi fost ales deputat pentru frumuseţea şi inteligenţa dumneavoastră ci pentru că albaiulienii nu au vrut să trimită în parlament o marionetă că Dorin Nistor. Cu siguranţă că dacă ar fi ştiut că Potor Calin sprijină RMGC, deputat ar fi ieşit PPDD-ul şi nu Calin Potor.

Nu ştiu motivul pentru care acum aţi ieşit în faţă cu susţinerea RMGC-ului dar aţi greşit profound.

Ştiaţi domnule Calin Potor că proiectul Roşia Montană a fost intiat şi promovat de către traficanţi de droguri? Frank Timiş, fondatorul proiectului, după două condamnări (una pentru furt în perioada minorităţii şi una pentru trafic de droguri) a fost condamnat din nou în 1994 pentru că a încercat să vândă 17 grame de haşiş (un drog foarte puternic). Doar un an mai târziu, Frank Timiş, administrator la Gabriel Resources Australia (reţineţi această primă firmă) câştigă cu aceasta o licitaţie în România referitoare la iazurile de decantare aurifere, licitaţie care a stat la baza întregii scheme frauduloase Gabriel Resources. Licitaţia a fost câştigată în 4 septembrie 1995 dar anunţul licitiatiei a fost făcut în 5 septembrie 1995!!!

Ştiaţi domnule Calin Potor că firma Gabriel Resources Australia  nu avea nici un dolar la dispoziţie, fiind înglodata în datorii? În 1996 creditorii firmei Gabriel Resources Australia au numit un administrator special al acestei firme deoarece Frank Timiş nu mai reprezenta garanţia unei administrări eficiente?

Ştiaţi că pentru a profita de licitaţia trucată din 4 septembrie 1994 dar şi pentru a eluda Gabriel Resources Australia care era sub administrare specială, Frank Timiş a înfiinţat firma Gabriel Resources din insula Jersey, societate care nu avea nimic în comun cu Gabriel Resources Australia?

Ştiaţi domnule Calin Potor că Gabriel Resources din insula Jersey, fondatoare a Roşiei Montane Gold Corporation este ceea ce în România se numeşte “o firmă fantomă” respectiv o firmă offshore, inclusă într-o schemă de firme fantomă din care mai fac parte Gabriel Resources din Antilele Olandeze şi Gabriel Resources din insula Barbados?

Pentru cine votaţi dvs, domnule Potor? Pentru firme fantomă care vor să sugă munţii Apuseni de bogăţiile lor? Pentru investitori ascunşi? Pentru traficanţi de droguri ascunşi după contracte dubioase? Pentru România sigur nu votaţi.

Ştiaţi domnule Calin Potor că Frank Timiş nu s-a retras din Gabriel Resources ca să se ocupe de alte afaceri aşa după cum a susţinut ci pentru faptul că Bursa de Mărfuri din Toronto i-a interzis să ocupe funcţii în orice societate listată la Bursă (în primul rând Gabriel Resources) din cauza cazierului său şi din cauza faptului că firme administrate de el au fost amendate de bursele de mărfuri de mai multe ori cu sume de până la 600.000 Lire sterline pentru grave neregularităţi?

Pentru cine cine votaţi dvs, domnule Potor? Pentru oameni cu cazier criminal, pentru oameni  ale căror firme sunt amendate pentru neregularităţi, pentru oameni cărora Bursele de mărfuri le interzic activitatea pe motive de lipsa de moralitate şi reputaţie îndoielnică? Ăştia sunt oamenii din spatele RMGC, oamenii care vor să fure aurul României şi să pustiiasca munţii Apuseni. De ce votaţi pentru ei? De ce nu votaţi pentru România?

Domnule Potor, eu nu vă rog. Un alegător nu se roagă de deputatul sau, pentru că alegătorul îi dă putere acestuia, alegătorul îl plăteşte, alegătorul îi cere socoteală şi nu invers. Deci nu vă rog. VĂ CER să nu votaţi proiectul de lege referitor la Roşia Montană. Este proiectul de lege al vânzării de ţară, este proiectul de lege a furtului resurselor naturale, este proiectul distrugerii munţilor Apuseni.

VĂ CER, domnule Calin Potor, să votaţi împotriva acestui proiect.

Radu Octavian


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea