Rămâi conectat

Actualitate

Scandal la admiterea în Barou: Examenul de admitere în profesia de avocat bruiat de drifturi și muzică

Publicat

în

Scandal la admiterea în Barou: Examenul de admitere în profesia de avocat bruiat de drifturi și muzică

Sâmbătă, 18 septembrie, a avut loc examenul pentru admiterea în profesia de avocat. Surpriza pentru candidații la Barou din acest an nu au fost subiectele, ci faptul că la Romexpo, pe lângă examen, era un eveniment cu mașini și muzică – European car festival. Tinerii s-au plâns că nu s-au putut concentra din cauza gălăgiei și cer reluarea examenului. Plângerile au început să curgă pe grupul Admitere Barou de pe Facebook, cu mii de membri, potrivit clujust.ro.

Peste 2.200 de absolvenți de Drept au susținut examenul de primire în profesia de avocat la Romexpo, unde, în același timp, aveau loc drifturi (European car festival) și repetiții pentru concert. „Era foarte zgomotos, sunet de drifturi, înțeleg că s-a declanșat și o alarmă din cauza fumului”, spune vloggerul Selly, care a avut repetiții acolo pentru un concert și care susține că „a fost complet iresponsabil” din partea organizatorilor. Decanul Baroului București, Ion Dragne, a declarat pentru HotNews.ro că organizatorul examenului – Uniunea Națională a Barourilor din România – nu a fost informat de către Romexpo că, în paralel cu examenul, erau și alte evenimente programate: „Cum de Romexpo a închiriat unei societăți fără să țină cont că noi aveam examen acolo?”.

Examenul de primire în profesia de avocat, la care s-au înscris peste 2.200 de candidați, a avut loc sâmbătă, între orele 10.00-14.00, la Romexpo, taxa de participare fiind de 1.400 de lei.

Electrica Furnizare Discount

Surpriza pentru candidații la Barou a fost că în timpul examenului de la Romexpo au fost bruiați de drifturi și de repetiții pentru un concert, iar o parte dintre ei s-au plâns că nu s-ar fi putut concentra din cauza gălăgiei și ar fi cerut reluarea examenului. Plângerile ar fi început să curgă pe grupul Admitere Barou de pe Facebook, cu mii de membri, a scris clujust.ro.

Selly: „Tinerii care au susținut examenul pentru Barou să denunțe această bătaie de joc la adresa lor”

Pe lângă zgomotul de motoare turate, acolo a avut loc și o repetiție pentru un concert al trupei 5Gang.

Vloggerul Selly, unul dintre membrii trupei, a reacționat pe Instagram. El spune că trupa sa nu a știut că acolo avea loc și un examen și că este iresponsabilitate din partea organizatorilor.

„Mi se pare complet nedrept față de cei care au dat exemenul pentru Barou și am fost implicat fără să vreau. Noi am avut probele de sunet pe la ora 2 și un pic. În același timp, alți organizatori închiriaseră pavilionul central pentru un eveniment cu drifturi. Era foarte zgomotos, erau sunete de drifturi, era fum de la cauciucuri, înțeleg că s-a declanșat și o alarmă de fum. Noi nu aveam habar, am aflat abia după ce s-au terminat probele că studenții de la Drept (…) dădeau examenul de Barou. Mi se pare complet iresponsabil din partea celor care au organizat acel examen să nu se intereseze ce alte evenimente aveau loc la Romexpo în acel moment. Organizatorii evenimentului nostru și noi, formația, nu am fost deloc informați în timp ce noi făceau probele de sunet niște tineri dădeau un examen greu acolo. Dacă am și știut – și îmi pare foarte rău că nu am știut – am fi făcut tot posibilul să amânăm acele probe”, susține Selly.

El îi îndeamnă pe tinerii care au susținut examenul „să denunțe această bătaie de joc la adresa lor”.

Examenul de admitere în profesia de avocat a fost organizat de Uniunea Națională a Barourilor din România.

Decanul Baroului București, avocat Ion Dragne, a declarat, luni, pentru HotNews.ro, că a fost ales Romexpo pentru desfășurarea examenului pentru că este un loc în care pot fi asigurate măsurile anti-COVID pentru un număr așa de mare de oameni, fiind greu de găsit astfel de spații.

El mai spune că responsabilitatea este a Romexpo, care nu i-a informat pe organizatori:

„M-am interesat și eu – se pare că începând cu ora 13.00, într-o alta locație de acolo, niște oameni au început să faca repetiții cu drifturi. Câțiva candidati au spus că deja erau în faza de sintetizare a lucrării. Nu exclud ca unii dintre candidați să fi resimțit puternic zgomotul în timpul examenului. Cum de Romexpo a închiriat unei societăți fără să țină cont că acolo era un examen? Nu ne-au informat, pentru că altfel am fi cântărit și am fi putut decala examenul”.

El a mai spus că eventuale cereri de reluare a examenului pot fi depuse la Uniunea Barourilor.

„Nu știu dacă ar fi motiv temeinic de reluare a examenului. Dacă vom avea cerere la uniune, o vom analiza să vedem care este ponderea celor care spun că au fost afectați”, a adăugat decanul Baroului București.

Sursa: hotnews.ro stiripesurse.ro

Publicitate

Actualitate

VIDEO| Mihai Bendeac, atac la antivacciniști: „Șoșoacă se va reproduce cu Mugur Mihăescu pentru a forma o nouă generație de oameni inteligenți în Danemarca”

Publicat

în

Mihai Bendeac, atac la antivacciniști: „Șoșoacă se va reproduce cu Mugur Mihăescu pentru a forma o nouă generație de oameni inteligenți în Danemarca”

Celebrul actor de comedie Mihai Bendeac este revoltat de faptul că oamenii nu se vaccinează anti coronavirus. El susține că rata de vaccinare scade exact acolo unde era cortina de fier.

„Vreau ca lăturile ce se vor deversa în secțiunea de comentarii a acestei postări să-mi (re)confirme că am dreptate. Celorlalți, cu dragoste, mă adresez din suflet. Muncesc de la 15 ani pentru cariera mea. Și îmi asum că istoria va reține acest clip. Dacă ce spun eu aici e ceva criminal, istoria va șterge întreaga mea muncă și mă va păstra ca “unul dintre acei nenorociți”. Eu mizez, însă, pe logică, rațiune, știință, medicină. Cu toată inima! A avea notorietate implică responsabilitate. Multă responsabilitate. Nu mă interesează câți români și/sau conturi false atacă această declarație a mea. Important este un singur lucru: în fața istoriei, eu îmi asum să fiu amintit cu aceste două minute și treizeci de secunde. Vă îmbrățișez! Aveți grijă de voi!

Electrica Furnizare Discount

Am auzit această tâmpenie: oamenii nu se vaccinează pentru că n-au încredere în conducători. Mie mi se pare o dovadă de imbecilitate. În momentul în care te confrunți cu o problemă globală tu spui: nu am încredere în conducătorii mei; există o țară pe care să o respecți? Mie îmi plac țările nordice. Într-o situație globală nu pot să mă raportez la acei conducători? Ce au făcut ăia? I-au îndrumat să se vaccineze. Dacă ar fi fost o rată de supraviețuire de 50% m-aș fi vaccinat sau nu? Despre asta e vorba.

Noi am investit niște bani ca niște oameni să stea 6 ani de zile, dacă nu mai mult, să stea să buchisească corpul uman.

Înseamnă că eu am rămas în istorie ca acel cretin care a spus treaba asta în timp ce peste 20 de ani Șoșoacă, împreună cu Bittman și cu Mugur Mihăiescu o să se ducă în Danemarca, unde nu o să mai fie niciun om și o să-și cumpere casă acolo.

Rata de vaccinare scade exact acolo era cortina de fier. Cu cât ne apropiem de această zonă de influență rusească vaccinarea scade. Șoșoacă se va reproduce cu Mugur Mihăescu pentru a forma o nouă generație de oameni inteligenți în Danemarca”, a spus Mihai Bendeac.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Măsurile pentru reducerea facturilor la energie, anunțate de Florin Cîțu. Care sunt diferențele între proiectul PNL și cel PSD

Publicat

în

Măsurile pentru reducerea facturilor la energie, anunțate de Florin Cîțu. Care sunt diferențele între proiectul PNL și cel PSD

Florin Cîțu, premierul interimar, a prezentat, în cursul zilei de luni, măsurile prin care Guvernul dorește să combată creșterea prețului la energie electrică și gaze în următoarele luni.

La aproape două săptămâni de la momentul în care Guvernul a fost demis prin moţiune de cenzură, Florin Cîţu anunţă măsurile pentru reducerea facturilor la energie şi gaze.

Electrica Furnizare Discount

„Soluțiile noastre pentru facturile la energie ale românilor:
– plafonarea prețurilor la energie;
– compensarea unei părți din factura la energie, complementar cu plafonarea;
– amânare la plată a facturilor pentru cei care nu pot să plătească.
Nu lăsăm pe nimeni în urmă!”, a scris premierul interimar Florin Cîţu, pe Facebook.

Proiectul de lege depus de PSD în Parlament prevede plafonarea preţurilor nu la nivelul actual, aşa cum anunţase premierul demis Florin Cîţu, ci la o valoare de aproape patru ori mai mică, astfel încât „românii să le poată suporta”.

”Numărul mare de oameni din toate zonele țării care s-au alăturat acestei campanii, în numai două săptămâni, arată gradul uriaș de suport public al măsurilor inițiate de PSD. Credem că acest fapt trebuie să fie un semnal clar pentru parlamentarii tuturor partidelor la dezbaterile de luni, din Senat, privind așteptările populației față de acest proiect extrem de important pentru milioane de români”, au precizat social-democraţii.

Proiectul PSD prevede plafonarea pentru 6 luni a prețurilor la energie și gaze la niveluri pe care românii să le poată suporta. Astfel, în cazul electricității, PSD a propus, prin ultimele amendamente depuse vineri, un plafon de preț al energiei active de 250 de lei/Mwh, în condițiile în care ultimele oferte ale furnizorilor către populație, această valoare a ajuns la peste 950 lei/Mwh.

În cazul gazelor naturale, plafonul propus este de 135 de lei/Mwh, față de oferte ale furnizorilor de 650 lei/Mwh. Soluțiile PSD produc o scădere a prețului final față de actualele oferte ale furnizorilor cu 74% în cazul energiei și 79% în cazul gazelor.

De asemenea, varianta PSD este net superioară propunerilor PNL: liberalii ajung la un preț final al kilowattului de 1,01 lei, în vreme ce în varianta noastră, kilowattul va costa doar 0,67 lei.

Sursa: romaniatv.net

Citește mai mult

Actualitate

APIA demarează plățile în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată pe 2021: Finanțare de peste un miliard de euro

Publicat

în

APIA demarează plățile în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată pe 2021: Finanțare de peste un miliard de euro

Începând de luni, 18 octombrie, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), va demara Campania de plată în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată în anul 2021, anunţă un comunicat al agenţiei.

Potrivit sursei citate, APIA îşi propune, în perioada de acordare a avansului, 18 octombrie 2021 – 30 noiembrie 2021, să finanţeze fermierii cu o sumă de peste un miliard de euro, atât pentru schemele finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) cât şi pentru măsurile finanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

„În conformitate cu Regulamentul (UE) nr.1295 din 4 august 2021 de derogare, pentru anul 2021, de la articolul 75 alineatul (1) al treilea paragraf din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte nivelul avansurilor pentru plăţile directe şi pentru măsurile de dezvoltare rurală legate de suprafaţă şi de animale, statele membre pot plăti avansuri de până la 70% în cazul plăţilor directe indicate în anexa I la Regulamentul (UE) nr. 1307/2013 şi de până la 85% în cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale menţionat la articolul 67 alineatul (2) din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013.”, se menţionează în comunicat.

Electrica Furnizare Discount

Sursa: dcbusiness.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare