Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Scandal între vecine la Sebeș – după un recital de înjurături una dintre femei a fost ”premiată” cu 1.000 de lei

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O ceartă izbucnită marţi, 13 mai a.c., între două vecine de pe strada Cânepiştii din Sebeş a necesitat intervenţia jandarmilor. Una dintre ele a fost amendată cu 1.000 de lei.

Conflictul a apărut în jurul orei 10.00, când, în urma unor măsurători cadastrale, a reieşit că familia doamnei S.B. (56  de ani) şi-a extins ilegal proprietatea în detrimentul vecinilor. Pusă în faţa obligaţiei legale de a-şi micşora grădina şi de a-şi muta gardul împrejmuitor, femeia a devenit foarte agitată, înjurându-i, jignindu-i şi ameninţându-i pe cei din jur cu acte de violenţă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ţinta predilectă a limbajului vulgar a fost o vecină mult mai tânără, care a sunat la 112, iar în ajutorul acesteia a ajuns de urgenţă un echipaj de jandarmerie. Extrem de nervoasă, doamna S.B. a refuzat orice cooperare cu jandarmii, fiind nevoie de mult tact şi discernământ din partea acestora pentru a o calma fără folosirea mijloacelor tehnice din dotare.

În urma verificărilor efectuate a reieşit că aceasta nu este la prima abatere de acest fel, de-a lungul timpului dânsa fiind la baza unor alte atacuri verbale vulgare la adresa vecinilor. Drept urmare, a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 1000 de lei şi i s-a pus în vedere că pentru astfel de fapte sancţiunea poate fi chiar de natură penală. În acest sens i s-a adus la cunoştinţă prevederile art. 371 Cod penal, potrivit căruia “ fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, precizează reprezentantul IJJ Alba, Cosmin Jurcoveț.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SÂMBĂTA MARE, ultima zi din Săptămâna Patimilor. Obiceiuri, tradiţii şi superstiţii, înainte de Învierea Domnului

Alexandra Mates

Publicat

în

SÂMBĂTA MARE, ultima zi din Săptămâna Patimilor. Obiceiuri, tradiţii şi superstiţii, înainte de Învierea Domnului Sâmbăta Mare este ziua dinaintea Paştelui şi ultima zi a Săptămânii Patimilor, în care creştinii ortodocşi prăznuiesc îngroparea trupească a Mântuitorului. În această zi credincioşii se roagă, îşi amintesc de patimile suferite de Hristos pentru mântuirea omenirii şi se pregătesc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea