Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Scandal în USL Alba privind candidaturile în cadrul unor colegii parlamentare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deşi Ovidiu Jidveian are prima şansă pe Colegiul Sebeş – Blaj, se pare că liberalii fac jocurile lui Clement Negruţ şi vor să-l împiedice să candideze

Preşedintele PSD Alba Iulia, Ovidiu Jidveian, a vorbit ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, despre înţelegerile care au avut loc între PSD Alba şi PNL Alba, în urmă cu aproape o săptămână, în legătură cu împărţirea colegiilor parlamentare. El a precizat că, „la reuniunea USL de la Tulcea s-a stabilit că, în Alba, PSD va primi 3 colegii, iar PNL 4, cele două partide urmând să-şi desemneze candidaţii pe colegii. Tot la Tulcea s-a discutat că Teodor Atanasiu ar prefera un colegiu de Senat, însă s-au lăsat organizaţiile locale să-şi împartă colegiile, în funcţie de zonele în care au cele mai mare şanse de câştig. Ne-ar fi plăcut să avem un consens, fără a mai trebui să mergem la Bucureşti să rezolvăm această problemă. Preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, împreună cu liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu, au stabilit la începutul lunii octombrie că, pe Colegiul Aiud – Ocna Mureş, liberalii îşi vor desemna  candidatul, iar social democraţii pe Colegiul Blaj – Sebeş. Aş fi avut şanse mari să câştig acest colegiu pentru că am notorietate în zonă şi toate sondajele de opinie îmi acordau cele mai mari şanse de a învinge pe acest colegiu. Vineri, când Teodor Atanasiu, împreună cu Ioan Dîrzu, ar fi trebuit să semneze un protocol cu privire la colegiile USL, nu s-a întâmplat asta. Atanasiu a anunţat în conferinţă de presă că PNL va avea candidat pe Colegiul Blaj – Sebeş”, a explicat av. Ovidiu Jidveian. El a mai precizat că PSD Alba „se bazează pe corectitudine şi cuvântul dat. Lipsa de consecvenţă nu va duce în nici un caz la creşterea credibilităţii în rândul electoratului! USL trebuie să aibă candidaţi foarte buni, care au cele mai mari şanse, nicidecum candidaţi de umplutură! Targetul nostru este să câştigăm 3 colegii de deputat şi unu de senator”. Liderul social democrat a amintit că situaţia va fi tranşată la Bucureşti, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, care va avea loc marţi, 16 octombrie. O delegaţie a PSD Alba va fi prezentă azi la Bucureşti, unde va discuta cu conducerea PSD despre problemele apărute în USL Alba. Ovidiu Jidveian a explicat că bulversarea activităţii în cadrul USL pune în pericol şansele de câştig ale alianţei la alegerile din 9 decembrie. „După alegerile locale s-a întâmplat la fel. Am stabilit că mergem împreună, apoi ei (n.r. reprezentanţii PNL) nu au mai răspuns la telefon şi şi-au pus oamenii în funcţii.
Candidaţii propuşi de ei nu au nici o şansă pe Colegiul Sebeş – Blaj şi dacă ajungem să ne certăm pe un colegiu pe care au puţine şanse de câştig…Noi ne menţinem dreptul să cerem inclusiv colegiul pe care PNL şi-a pus candidat, spre exemplu Colegiul Alba Iulia, pentru că regula preferinţei parlamentarului în funcţie nu se mai aplică deoarece Călin Potor nu a primit sprijinul organizaţiei. La fel, putem cere alt colegiu pe care PNL şi-a nominalizat candidat. În ceea ce ne priveşte, noi nu dorim un conflict în USL înainte de alegerile parlamentare, acum e nevoie de unitate. Noi ne respectăm cuvântul dat – o calitate foarte importantă pentru un om politic, pe care eu încerc să o promovez. Sper ca şi cei din PNL să o înţeleagă”, a menţionat liderul PSD Alba Iulia. Potrivit lui Ovidiu Jidveian, la alegerile parlamentare din decembrie, „PSD vrea să meargă cu eşalonul unu, dacă PNL vrea să aibă candidaţi din eşalonul doi e problema acestui partid. Noi ne vom promova candidaţii cu cele mai mari şanse pe toate colegiile pentru că ne dorim să câştigăm cât mai multe mandate de parlamentar”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Liberalii fac jocurile lui Clement Negruţ, candidatul PDL pe colegiul Sebeş – Blaj
Poate mulţi dintre cei care urmăresc derularea evenimentelor de pe scena politică judeţeană nu consideră deloc surprinzător gestul liberalilor,  care au făcut un pas înapoi după ce PSD şi-a nominalizat candidaţii pe colegii. La fel s-a întâmplat şi după alegerile locale, când deşi liderul liberal Crin Antonescu a spus de multe ori, chiar şi aici, la Alba Iulia, că PNL nu se va alia niciodată cu PDL, la Alba s-a petrecut exact aşa. Adică PNL s-a aliat cu PDL şi au sprijinit candidaţii liberali pentru funcţia de viceprimar (Simone Albani) şi pentru cea de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (Florin Roman). Nu a mai contat înţelegerea de la centru, ci dorinţa celor din teritoriu. După ce a intervenit conducerea de la Bucureşti, liberalii ar fi trebuit să-şi retragă oamenii din funcţii, altfel liderul PNL Alba era schimbat din funcţie. Însă, liberalii au pierdut fotoliul de viceprimar în urma jocului PP-DD, care a sărit în barca portocalie, iar la CJ Alba nu s-a schimbat nimic. Iată acum un nou gest al PNL de apropiere de PDL. Se spune că liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu, ar face jocurile lui Clement Negruţ, care se teme că va pierde alegerile în competiţia cu Ovidiu Jidveian, mai ales că Negruţ nu se poate baza pe sprijinul primarului Blajului, Gheorghe Rotaru şi în cei 4 ani de mandat nu a avut prea mare grijă faţă de cei care l-au trimis în parlament. Ovidiu Jidveian este cotat ca având prima şansă în Colegiul Sebeş – Blaj, este cunoscut de locuitorii zonei şi se poate baza, la Sebeş, pe organizaţia PSD, mult mai puternică decât cea a PDL, măcinată de conflicte şi orgolii. Rămâne de văzut dacă, în Alba, primează şansele de câştig ale USL sau jocurile PDL! (S.D.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Programul liturgic la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, în Săptămâna Luminată, 5-11 mai 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Programul liturgic la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, în Săptămâna Luminată, 5-11 mai 2024 Săptămâna Luminată este începutul unei perioade de sărbătoare pentru creștini, care se termină după 50 de zile, odată cu Rusaliile (Pogorârea Sfântului Duh). În popor există credinţa că, odată cu Învierea Domnului Iisus Hristos, se deschid porţile raiului pentru sufletele păcătoşilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea