Rămâi conectat

Actualitate

Sărbători pascale pentru copii instituţionalizaţi în cadrul DGASPC Alba

Publicat

în

Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului vine odată cu primăvara pentru a ne aduce Lumina cea Sfântă care să ne încălzească sufletele, să ne facă mai buni, mai iertători, mai înţelegători şi  ne aminteşte că avem nevoie de dragostea, dăruirea, încrederea, căldura şi ocrotirea unei familii.
Potrivit directorului DGASPC Sorin Valerian Chirilă, încă din această săptămână în toate unităţile rezidenţiale s-au desfăşurat, împreună cu personalul de îngrijire şi educaţie, activităţi în aşteptarea acestei sărbători:
– curăţenia în camere;
– curăţarea şi amenajarea spaţiilor verzi din incinta unităţilor rezidenţiale;
– participarea la slujbele religioase şi pregătirea pentru Sfintele Sărbători de Paşti prin taina spovedaniei;
– vineri şi sâmbătă copiii/tinerii vor încondeia ouă şi vor pregăti masa de sărbătoare, ca în orice familie de creştini.
Toţi vor fi prezenţi la slujba religioasă pentru a primi Lumina Învierii şi pentru a se bucura  pentru că aceasta este Sărbătoarea Învierii, bucuriei şi speranţei.
Datorită faptului că reprezentanţii DGASPC Alba, în timpul anului păstrează legătura cu familiile sau rudele copiilor aflaţi în centre, un număr de 90 copii îşi petrec vacanţa de primăvară şi Sărbătorile Pascale  în sânul familiilor naturale sau substitut. Majoritatea copiilor au plecat din centre în data de 6 aprilie 2012, urmând să revină la sfârşitul vacanţei şcolare..
Copiii instituţionalizaţi pot fi luaţi acasă în orice perioadă a anului de către familiile care solicită acest lucru reprezentanţilor DGASPC Alba. Specialiştii din cadrul Direcţiei efectuează anchete la domiciliul solicitanţilor pentru a se asigura că sunt îndeplinite condiţiile de securitate pentru micuţi. Dacă totul se dovedeşte a fi în regulă, se aprobă plecarea copiilor din centre pentru perioada cerută de familia solicitantă. Atât copiii, cât şi familiile sunt monitorizate de către reprezentanţii DGASPC Alba, până la revenirea minorilor în centre.
În săptămâna Patimilor, cu câteva zile înainte de sărbătorile de Paşte, persoane fizice şi juridice au vizitat copiii ocrotiţi în casele de tip familial din Abrud, Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Cugir şi au împărţit cadouri.

Astfel,  copiii ocrotiţi în casele de tip familial „Sfânta Ana” şi Sfânta Maria”( 30 de copii) din Alba Iulia şi cele din cadrul Serviciilor pentru Protecţia Copilului Blaj ( 87 de copii –  Casa de tip familial Blaj, Centrul de Plasament, Centrul de plasament de tip familial  Mănărade, Casa de tip familial nr. 4 ) au primit din  partea unor persoane fizice cu suflet frumos şi bun  – care doresc să-şi păstreze anonimatul -, iepuraşi de ciocolată, fructe şi răcoritoare. De asemenea, Fundaţia „Mission Without Borders” România – Sibiu a oferit copiilor ocrotiţi în cadrul Serviciilor pentru Protecţia Copilului Blaj dulciuri, prăjituri pentru masa de Paști, fructe şi răcoritoare.
Copiii ocrotiţi în Casa de tip familial „Speranţa Copiilor” Cugir (20 copii) au primit vizita reprezentanţilor Fundaţiei „PRO EUROPA” Cugir care le-au împărţit iepuraşi de ciocolată şi tricouri.
Organizaţia „Caritas” Alba Iulia a împărţit celor 9 copii ocrotiţi  la Casa de tip familial Teiuş pachete cu dulciuri şi încălţăminte adecvată sezonului şi vârstei.
Parohia Sebeş, prin îngrijirea preotului paroh Gheorghe Marin, a donat bani pentru cumpărarea de obiecte de îmbrăcăminte şi pentru organizarea mesei de Paşte celor 10 copii ocrotiţi în  Casa de tip familial Sebeş.
Compania Roşia Montană Gold Corporation a donat o sumă de bani din care s-au achiziţionat obiecte electronice, electrocasnice şi industriale necesare pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţii Caselor de tip familial nr. 2, 3, 15 din Abrud şi obiecte de îmbrăcăminte şi  igienă personală  potrivite cu vârsta, personalitatea şi dorinţele fiecărui copil/tânăr ocrotit.
De asemenea, persoanele adulte cu handicap ocrotite în unităţile rezidenţiale aflate în  structura DGASPC Alba vor desfăşura activităţi de curăţenie şi împrospătare a spaţiilor în care locuiesc, iar vineri şi sâmbătă vor ajuta, după posibilităţi, la încondeierea ouălor şi la pregătirea mesei de Paşte, aşteptând plini de speranţă Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului.(A.M.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Subprefectul Mureșan: „Nu suntem feriți de dezastre naturale și calamități. Este obligația noastră să fim pregătiți pentru a le gestiona”

Publicat

în

Subprefectul Mureșan: „Nu suntem feriți de dezastre naturale și calamități. Este obligația noastră să fim pregătiți pentru a le gestiona”

Corneliu Mureșan, subprefectul județului Alba din partea Partidului Social Democrat, a fost prezent în cursul săptămânii trecute la un curs organizat în prezența mai multor trimiși ai Guvernului în teritoriu, care a avut loc la Constanța.

Cu prilejul încheierii cu succes al acestui eveniment, subprefectul Mureșan a scris un mesaj în mediul online, în care și-a consemnat experiențele de care s-a bucurat în cadrul pregătirii sale:

„Am participat, în această săptămână, alături de prefecți și subprefecți din țară, la un curs de pregătire privind managementul situațiilor de urgență, în care s-a vorbit despre prevenirea și gestionarea situațiilor de criză, care pot apărea pe teritoriul fiecărui județ. 

Elit - Gustul Desăvârșit

Nu suntem feriți de dezastre naturale și calamități, iar obligația noastră este, pe cât posibil, să prevedem riscurile și fim pregătiți pentru a gestiona cât mai bine situațiile care pot apărea.

Cursul a fost organizat la Constanța, de către specialiști ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. La centrala nucleară de la Cernavodă  și la Portul Constanța s-au desfășurat ședințe practice de lucru, s-a prezentat modul în care sunt gestionate urgențele, s-au expus riscurile și a fost organizată o scurtă călătorie în largul Mării Negre cu o navă de patrulă maritimă.

Țin să mulțumesc, cu această ocazie, experților IGSU pentru modul succint și convingător în care au prezentat tehnicile de comunicare în situații de urgență.

Identificarea și monitorizarea surselor de risc tehnologic sau natural, analiza fiecărei situații și evaluarea informațiilor, utilizarea eficientă a tuturor resurselor materiale și umane, creionarea variantelor de lucru și realizarea de prognoze cu scopul de a restabili situația de normalitate pentru cetățeni sunt responsabilități care le revin instituțiilor statului.

Responsabilitatea noastră este de a fi pregătiți oricând pentru situații în care fiecare secundă contează.”, a fost mesajul transmis de subprefectul Mureșan.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

CREȘTEREA salariilor și a pensiilor: Ministrul Muncii a anunţat soluţiile. Ce măsuri anti-scumpiri sunt luate în calcul

Publicat

în

CREȘTEREA salariilor și a pensiilor: Ministrul Muncii a anunţat soluţiile. Ce măsuri anti-scumpiri sunt luate în calcul

În cursul serii de luni, 16 mai, Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunţat soluțiile pentru creșterea pensiilor dar şi ce măsuri anti-scumpiri sunt luate în calcul de coaliţia de guvernare.

Întrebat ce soluţii imediate ar trebui luate pentru a sprijinii românii în contextul creșterii inflației, ministrul Muncii, Marius Budăi a precizat.

CITEȘTE ȘI: Pensii 2022: Noua adeverință care trebuie completată pentru ca dosarul de pensionare să nu fie respins

„În primul rând trebuie să continuăm ceea ce a am început în noiembrie anul trecut de când am preluat guvernul şi anume pe ordonanța cu compensarea preţurilor din energie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Vreau să vă spun că la ministerul Muncii, doar pentru consumatorii casnici s-au plătit 1.2 mld de lei care nu au ieşit din buzunarul nostru. Să continuăm implementarea de pachete şi sociale, dar şi economice.

Deja cardurile pentru elevii care provin din familii defavorizate au ajuns în şcoli şi vor ajunge imediat la elevi.

Pachetele pentru 1.2 mld de cetăţeni români care se distribuie în perioada martie-aprilie-mai sunt în derulare. Şi ordonanța care a ieşit săptămâna trecută cu aceste vouchere de 50 de euro.

Suntem în dinamică. Avem o colaborare cu ministerul Finaţelor, dar şi cu ministerul Fondurilor Europene. Lucrăm pentru a pune în aplicare ceea ce coaliţia politică a acestui Guvern a hotărât”, a spus ministrul Muncii.

Referitor la cota unică, Budăi a reamintit că „pensionarii care au pensii până în 2.000 de lei au impozit 0.

Ce depășește 2.000 de lei avem un impozit 10%. Avem un impozit diferențiat şi la societăți comerciale: 16% pe profit, 1% pe venit. Avem de altfel şi taxarea pe sănătate tot din pachetul sprijin pentru România în care cei 200 de lei pe care îi punem la dispoziția mediului de afaceri să îi dea angajaților peste salariul minim să nu fie taxați.

Avem un salariu minim diferențiat în construcții, agricultură şi industria alimentară. Mai avem cei din IT care nu mai plătesc impozit. Deci nu mai este cotă unică în România de mult timp”, a explicat Marius Budăi, ministrul Muncii, la Sinteza Zilei de la Antena 3.

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Start-up Nation 2022: Ce finanțări pot primi firmele românești. Programul ar urma să fie lansat în iunie

Publicat

în

Start-up Nation 2022: Ce finanțări pot primi firmele românești. Programul ar urma să fie lansat în iunie

După câteva amânări, programul Start-Up Nation ar urma să fie lansat în iunie. Firme aflate la început de drum, vor putea să obțină finanțare de până la 200 de mii de lei.

În bugetul programului, deși mult redus față de anii trecuți, sunt bani prevăzuți special şi pentru românii din diaspora. Trei mii de antreprenori ar putea beneficia de fonduri prin programul Start-Up Nation de anul acesta.

Sunt stabilite sumele care vor fi acordate prin acest program – 500 de milioane de lei pentru cei din țară plus 20 de milioane de lei pentru cei din diaspora. Un antreprenor va putea să obțină cel mult 200 de mii de lei și va trebui să contribuie cu 5% investiție proprie. Din banii primiți de la stat, antreprenorii își pot cumpăra aparatură și utilaje, dar pot acoperi și cheltuielile cu salariile și chiriile.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit unui răspuns pentru ȘtirileProTV dat de Serviciul de Telecomunicații Speciale, instituția care gestionează platforma online de înscrieri la Start-Up nation, noua ediție a programului va fi lansată în iunie. Asta înseamnă o nouă amânare, față de datele vehiculate anterior. Potrivit autorităților, alte programe au devenit prioritare.

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Anteprenoriatului și Turismului: “Va exista un pachet obligatoriu de 5 mii de euro pachet de digitalizare, practic sume care vor fi folosite în acest scop. Va fi un punctaj suplimentar pentru acele investiţii în componenta verde – în panouri fotovoltaice sau alte măsuri de genul acesta.”

În plus, spre deosebire de ceilalți ani, când antreprenorii care promiteau că fac multe angajări erau favorizați la obținerea fondurilor nerambursabile, acum contează cel mai mult domeniul de activitate, de pildă – producție, industrii creative până la IT şi comerţ.

Alinda Bănică, consultant de business: “O florărie este un business foarte greu, mai ales acum, în acest moment nu aș recomanda, pentru că sunt întârzieri foarte mari la transporturile de flori, aș inclina spre aranjamente florate. (Cât să investim la început?) Un 5 mii de lei, un 10 mii de lei un capital.”

Antreprenorii pot obţine şi fonduri private, puse la bătaie de investitori în serie, care pot ajunge să fie de ordinul sutelor de mii de euro, în cazul IT, de pildă.

Sandu Băbășan, investitor: “Ne-am propus ca în fiecare an să alegem cel puțin două echipe în zona de tech start-up pe care să le accelerăm, le oferim și finanțare, pe partener poate să depășească 100 de mii și obiectivul nostru e să depășească 3-400.000 per investiție.”

15 mii de firme au beneficiat până acum de fonduri prin Start-Up Nation, însă la ediția anterioară, antreprenorii și-au primit baii cu întârziere chiar și de doi ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare