Ziarul Unirea

Sărbători pascale pentru copii instituţionalizaţi în cadrul DGASPC Alba

Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului vine odată cu primăvara pentru a ne aduce Lumina cea Sfântă care să ne încălzească sufletele, să ne facă mai buni, mai iertători, mai înţelegători şi  ne aminteşte că avem nevoie de dragostea, dăruirea, încrederea, căldura şi ocrotirea unei familii.
Potrivit directorului DGASPC Sorin Valerian Chirilă, încă din această săptămână în toate unităţile rezidenţiale s-au desfăşurat, împreună cu personalul de îngrijire şi educaţie, activităţi în aşteptarea acestei sărbători:
– curăţenia în camere;
– curăţarea şi amenajarea spaţiilor verzi din incinta unităţilor rezidenţiale;
– participarea la slujbele religioase şi pregătirea pentru Sfintele Sărbători de Paşti prin taina spovedaniei;
– vineri şi sâmbătă copiii/tinerii vor încondeia ouă şi vor pregăti masa de sărbătoare, ca în orice familie de creştini.
Toţi vor fi prezenţi la slujba religioasă pentru a primi Lumina Învierii şi pentru a se bucura  pentru că aceasta este Sărbătoarea Învierii, bucuriei şi speranţei.
Datorită faptului că reprezentanţii DGASPC Alba, în timpul anului păstrează legătura cu familiile sau rudele copiilor aflaţi în centre, un număr de 90 copii îşi petrec vacanţa de primăvară şi Sărbătorile Pascale  în sânul familiilor naturale sau substitut. Majoritatea copiilor au plecat din centre în data de 6 aprilie 2012, urmând să revină la sfârşitul vacanţei şcolare..
Copiii instituţionalizaţi pot fi luaţi acasă în orice perioadă a anului de către familiile care solicită acest lucru reprezentanţilor DGASPC Alba. Specialiştii din cadrul Direcţiei efectuează anchete la domiciliul solicitanţilor pentru a se asigura că sunt îndeplinite condiţiile de securitate pentru micuţi. Dacă totul se dovedeşte a fi în regulă, se aprobă plecarea copiilor din centre pentru perioada cerută de familia solicitantă. Atât copiii, cât şi familiile sunt monitorizate de către reprezentanţii DGASPC Alba, până la revenirea minorilor în centre.
În săptămâna Patimilor, cu câteva zile înainte de sărbătorile de Paşte, persoane fizice şi juridice au vizitat copiii ocrotiţi în casele de tip familial din Abrud, Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Cugir şi au împărţit cadouri.

Astfel,  copiii ocrotiţi în casele de tip familial „Sfânta Ana” şi Sfânta Maria”( 30 de copii) din Alba Iulia şi cele din cadrul Serviciilor pentru Protecţia Copilului Blaj ( 87 de copii –  Casa de tip familial Blaj, Centrul de Plasament, Centrul de plasament de tip familial  Mănărade, Casa de tip familial nr. 4 ) au primit din  partea unor persoane fizice cu suflet frumos şi bun  – care doresc să-şi păstreze anonimatul -, iepuraşi de ciocolată, fructe şi răcoritoare. De asemenea, Fundaţia „Mission Without Borders” România – Sibiu a oferit copiilor ocrotiţi în cadrul Serviciilor pentru Protecţia Copilului Blaj dulciuri, prăjituri pentru masa de Paști, fructe şi răcoritoare.
Copiii ocrotiţi în Casa de tip familial „Speranţa Copiilor” Cugir (20 copii) au primit vizita reprezentanţilor Fundaţiei „PRO EUROPA” Cugir care le-au împărţit iepuraşi de ciocolată şi tricouri.
Organizaţia „Caritas” Alba Iulia a împărţit celor 9 copii ocrotiţi  la Casa de tip familial Teiuş pachete cu dulciuri şi încălţăminte adecvată sezonului şi vârstei.
Parohia Sebeş, prin îngrijirea preotului paroh Gheorghe Marin, a donat bani pentru cumpărarea de obiecte de îmbrăcăminte şi pentru organizarea mesei de Paşte celor 10 copii ocrotiţi în  Casa de tip familial Sebeş.
Compania Roşia Montană Gold Corporation a donat o sumă de bani din care s-au achiziţionat obiecte electronice, electrocasnice şi industriale necesare pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţii Caselor de tip familial nr. 2, 3, 15 din Abrud şi obiecte de îmbrăcăminte şi  igienă personală  potrivite cu vârsta, personalitatea şi dorinţele fiecărui copil/tânăr ocrotit.
De asemenea, persoanele adulte cu handicap ocrotite în unităţile rezidenţiale aflate în  structura DGASPC Alba vor desfăşura activităţi de curăţenie şi împrospătare a spaţiilor în care locuiesc, iar vineri şi sâmbătă vor ajuta, după posibilităţi, la încondeierea ouălor şi la pregătirea mesei de Paşte, aşteptând plini de speranţă Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului.(A.M.)

ELIT

ADEZIUNE PLUS ALBA
Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Te-ar putea interesa și:

Crește numărul românilor care se vaccinează anti-COVID: Vaccinul Pfizer BioNTech administrat unui număr de peste 76.000 de persoane până în prezent

Aproximativ 18.000 de cadre medicale din România au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIOLENȚELE din SUA: Primul polițist DECEDAT la protestele de la Washington. Bilanțul ajunge la 5 MORȚI

Brian D. Sicknick a fost rănit miercuri, într-o confruntare cu protestatarii, şi a revenit la biroul diviziei, unde i s-a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Restricții mai DURE de intrat în Marea Britanie. Prezentarea testului COVID negativ și carantinarea, necesare

Începând cu săptămâna viitoare, este nevoie de prezentarea unui test COVID negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

PROPUNERE din partea HoReCa: Nunți cu 200 de persoane în scenariul verde și 100 în cel galben, din 15 mai

În încercarea de a salva situația, cei care au afaceri în domeniu poartă discuții de mai bine de o lună… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Unii patroni anunță că nu îi vor primi la muncă pe cei nevaccinați. 5 milioane de angajați își așteaptă rândul la vaccinare

Angajatorii sunt cei care îi înscriu pe liste pe angajați, 5 milioane dintre aceștia își așteaptă rândul la vaccinare. Romania… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Haos la Ministerul Sănătății: Un angajat a trimis spitalelor o somație greșită privind vaccinarea

Haos la Ministerul Sănătății după ce un angajat a trimis spitalelor o somație greșită privind vaccinarea. La câteva ore după… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat vor avea loc și în acest an! Ministerul Educației: „Din simulări va rezulta nivelul cunoștințelor elevilor”

Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației, iar președintele Consiliului Național al Elevilor a declarat că propunerea acceptată de Minister… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro