Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Sărbătoarea Muzicii debutează, vineri, la Alba Iulia cu Maria Buză, Taraful George Pătrașcu și cvartetul de naiuri Transition

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sărbătoarea Muzicii debutează vineri, la Alba Iulia, cu Maria Buză și Taraful George Pătrașcu – o trecere prin istoria muzicii europene de la șansonetele franțuzești la profunzimea pieselor Maria Tănase, de la ecourile Marlene Dietrich la rezonanța romanțelor Ioanei Radu, având un open act îndrăzneț, potrivit organizatorilor. Cvartetul de naiuri Transition va încearcă să deschidă noi drumuri naiului românesc într-o manieră modernă universală.

maria-buza1Între 19 şi 21 iunie, e Sărbătoarea Muzicii, un reper cultural mondial, organizat înRomânia exclusiv la Alba Iulia, în Cealaltă Capitală, un eveniment marca PrimăriaAlba Iulia.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Sâmbăta, începând cu ora 21.00: o desfăşurare impresionantă de forţe muzicale, la
Traviata, un spectacol grandios montat în aer liber, în Cetate. Opera Națională
Română de Stat Cluj-Napoca  va transpune Cetatea Alba Carolina într-o imensă scenă de operă, un veritabil auditorium de muzic clasică, în ritmul muzicii personajelor inspirate din romanul ”Dama cu Camelii” de Alexandre Dumas fiul. Albaiulienii vor avea parte la final de un spectacol piro-muzical grandios, în deplin acord cu partitura operei.

Duminică, de la 20.30: Ionel Tudor și Big Band-ul Radiodifuziunii Romane dau măsura exactă a talentului dus dincolo de limita pasiunii. Big Band-ul Societății Române de Radiodifuziune a fost înfijnțat în urmă cu peste cinci decenii și a fost gazda unor maeștrii importanți, dirijori și compozitori, precum Sile Dinicu, Ionel Cristinoiu și în prezent Ionel Tudor.

O prezență inedită pe platoul Cetății o reprezintă “Camionul cu Artă”

Sărbătoarea Muzicii pune accentul pe formule culturale contemporane şi pe capacitatea de a stimula creativitatea prin implicarea artiştilor locali, naţionali şi europeni care au o importanţă însemnată. Timp de trei zile, cei prezenți în Cetate vor putea admira obiecte de tip suvenir, reprezentative pentru oraș, și care ulterior vor putea fi admirate în expoziții organizate de galerii de artă din București. (V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU cu degajare de fum la Aiud, la subsolul unui bloc: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU cu degajare de fum la Aiud, la subsolul unui bloc: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu a izbucnit luni seara, la Aiud, în subsolul unui bloc de pe strada Ecaterina Varga. Au intervenit pompierii cu trei autospeciale. Citește și: VIDEO INCENDIU la un stâlp de electricitate de pe strada Lucian Blaga din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea