Rămâi conectat

Politică Administrație

Sărbătoare la Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia și-a redeschis astăzi porțile, după finalizarea lucrărilor de reabilitare. Tot astăzi au fost sărbătoriți 79 de vârstnici aflați în evidența centrului, care își serbează ziua de naștere în luna decembrie.

Dublul eveniment a fost marcat printr-un program artistic susținut de Ansamblul 60 Plus, format din persoane ce frecventează instituția, care a interpretat melodii folclorice și colinzi. Pensionarii prezenți la sărbătoare au avut ocazia să se întâlnească și cu conducerea administrației locale – primarul Mircea Hava și viceprimarii Paul Voicu și Dorin Șerdean iar sărbătoriții au primit cadouri din partea Serviciului Public de Asistență Socială Alba Iulia.

În scurtul său discurs primarul municipiului i-a felicitat pe sărbătoriți și le-a urat tuturor celor prezenți ”La mulți ani fericiți și fără griji”, promițându-le că se vor afla mulți ani de acum încolo în atenția municipalității care va încerca să-i susțină și să le rezolve problemele la fel ca și până acum.

La clădirea aflată sub patronajul Primăriei Alba Iulia au fost efectuate lucrări de reparații de întreținere a spațiului, lucrări de refacere a planșeului, de igienizare și ignifugare și de înlocuire a tâmplăriei interioare în valoare de aproximativ 63.000 de lei. Potrivit reprezentanților administrației locale, în afară de reparațiile la acoperiș și renovarea grupurilor sanitare din anul 2010, sunt primele lucrări de reparații efectuate de la darea în folosință a imobilului (din anul 2004).

Centrul de zi pentru vârstnici este frecventat de aproape 1.200 de persoane cu vârste peste 60 de ani din Alba Iulia și oferă servicii sociale de consiliere (socială, psihologică, juridică, medicală, emoţională), servicii de de terapie ocupaţională, servicii de reintegrare socială, servicii de recreere şi petrecerea timpului liber şi servicii de îngrijire medicală. Activităţile organizate aici sunt: cursuri de engleză, spaniolă şi de informatică, de gimnastică de întreţinere, întâlniri religioase, participarea la Ansamblul folcloric, Clubul femeilor, Consiliul seniorilor, editarea semestrială a revistei “Speranţa”, serate dansante, sărbătorirea zilelor de naştere, organizarea revelionului, a Zilei Femeii, a Crăciunului, a Paştelui şi a Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea