Rămâi conectat

Actualitate

Samsar de mașini din Alba Iulia, trimis la închisoare pentru înșelăciune: Dispărea după ce lua banii clienților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Samsar de mașini din Alba Iulia, trimis la închisoare pentru înșelăciune: Dispărea după ce lua banii clienților

Un samsar de mașini din Alba Iulia a fost condamnat la închisoare cu executare. El a luat zeci de mii de euro păcălind o societate comercială și o persoană fizică.

Bărbatul (C.C.J.) a fost condamnat la 1 an și 5 luni de închisoare în regim de detenție pentru două fapte de înșelăciune. Instanța care a pronunțat hotărârea apreciază că dosarul ”vizează o activitate infracţională amplă a inculpatului care a acţionat concertat în scopul obţinerii ilicite de foloase patrimoniale importante, prin inducerea în eroare a două persoane vătămate, folosindu-se de promisiunea că le va procura acestora din străinătate autoturisme”.

Samsarul a fost trimis în judecată pentru că, în cursul lunii februarie a anului 2018, a indus în eroare pe reprezentantul unei societăți comerciale cu privire la intenția de a intermedia achiziționarea a trei autovehicule din Germania. Bărbatul nu a mai furnizat mașinile provocând, astfel, un prejudiciu în valoare de 41.705 de euro.

De asemenea, în februarie 2019 a procedat la fel cu o femeie, cu care a încheiat o convenție având ca obiect achiziţionarea unui autoturism, de la care a primit suma de 1.500 de euro, fără a mai livra mașina sau banii încasați în avans.

A dispărut la o săptămână după ce a luat banii

Administratorul firmei a luat un credit cu care dorea să cumpere două mașini noi și una second-hand. La un moment dat, samsarul a adus o maşină pe platformă în România, care a fost refuzată întrucât seria de şasiu a acesteia nu corespundea cu cea din cuprinsul contractului încheiat între părţi. La o săptămână după ce a primit banii, bărbatul a dispărut, nu a mai răspuns la telefon şi a blocat accesul pe WhatsApp al bărbatului care fusese înșelat.

„Faptul că inculpatul s-a sustras de la executarea oricărei obligaţii şi că a profitat de contractele încheiate pentru a obţine foloase necuvenite rezultă şi din împrejurarea că acesta fie nu le-a mai răspuns persoanelor vătămate la telefon, fie a refuzat să le răspundă când acestea l-au căutat la domiciliu”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia, din 1 august 2022.

Judecătorul a ajuns la concluzia că samsarul nu a intenţionat nicio clipă să îşi îndeplinească obligaţiile contractuale faţă de victime. ”De remarcat este că deşi au trecut mai bine de 4 ani de la momentul la care au fost încheiate contractele, nici până în prezent nu a făcut absolut niciun demers în vederea acoperirii prejudiciului provocat persoanelor vătămate, ceea ce întăreşte ideea instanţei că acesta de la bun început nu intenţiona să îşi execute obligaţiile”, mai afirmă magistratul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea