Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

SÂMBĂTĂ: Ziua Mondială de Prim Ajutor, marcată de Crucea Roşie Alba

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Crucea Roşie Română marchează sâmbătă, 14 septembrie, Ziua Mondială de Prim Ajutor, având ca temă “Primul Ajutor şi Siguranţa Rutieră”. Pentru a marca această zi, Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba va distribui pliante informative în zone de largă popularitate ale municipiului Alba Iulia, sensibilizând populaţia cu privire la necesitatea participării la un curs de prim ajutor autorizat şi a cunoaşterii manevrelor de acordare a primului ajutor pentru a face faţă risurilor multiple de acest gen din trafic şi din viaţa de zi cu zi.

Statisticile arată ca, în prezent, la nivel mondial se produce o fatalitate pe şosele la fiecare 30 de secunde. În Europa, studiile arată că mai mult de 50%  din totalul deceselor rezultate din accidente rutiere au loc în primele  minute de la accident, chiar înainte de sosirea serviciilor de urgenţă.

Milioane de persoane sunt rănite sau ucise anual  de leziuni pentru că nu s-a acordat primul ajutor la timp sau s-a intervenit inadecvat. Luarea unor măsuri adecvate imediate şi aplicarea tehnicilor corespunzătoare de prim ajutor, pot reduce considerabil numărul  de decese.

Primul ajutor, acordat corect şi în timp util, poate salva vieţi. Din păcate, în faţa accidentelor suntem cu toţii la fel de vulnerabili, dar acordarea primului ajutor poate fi învăţată de fiecare dintre noi, pentru a diminua efectele accidentelor şi pentru a salva vieţi.

Mişcarea de Cruce Roşie reprezintă unul dintre liderii mondiali în  educarea  şi furnizarea primului ajutor. De peste  137 de ani, primul ajutor a fost unul dintre principalele servicii prestate de voluntari ai Crucii Roşii Române.

Cursurile de prim ajutor desfăşurate de Crucea Roşie Română au acoperire naţională şi certificare europeană. În cursul anului 2012, Crucea Roşie Română a răspuns unui număr crescut de solicitări venite de la diverse companii, instituţii şi persoane fizice, asigurând cursuri de prim ajutor de bază unui număr de aproximativ 19 000 de persoane.

În judeţul Alba, în anul 2012, au fost cursate în domeniul primului ajutor 251 de persoane, sperând ca de la an la an numărul doritorilor să crească pe măsura conştientizării utilităţii acestor cursuri. Primul ajutor reduce vulnerabilităţile şi ajută la construirea unor comunităţi mai puternice.

FOTO: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea