Rămâi conectat

Actualitate

Sâmbătă, ora 18.00, CSU Alba Iulia – ICIM Arad *Un nou derby pentru Popov la debutul în faţa fanilor

Publicat

în

Întâlnirea dintre CSU Alba Iulia – locul 4, cu 27 de puncte (11 victorii, 5 eşecuri) şi ICIM Arad – locul secund, cu 31 de puncte (15 succese şi o înfrângere) contează pentru etapa a 20-a a Ligii Naţionale, suscită suficiente ambiţii în ambele tabere şi va debuta sâmbătă, 2 februarie, la ora 18.00 în Sala de sport a Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (intrarea liberă). Prima reprezentaţie din 2013 pentru formaţia feminină de baschet CSU Alba Iulia în propria sală coincide cu un derby, un regal baschetbalistic, un meci adevărat, cu ICIM Arad, partidă în care se consemnează şi întâia apariţie a antrenorului sârb Miroslav Popov în faţa publicului albaiulian.

Calificate în Final Four-ul Ligii Europei Centrale, „galben-albastrele” abordează tripla de foc, Alba Iulia, Târgovişte, Satu Mare, din postura de lider neoficial al primei scene (două jocuri mai puţin decât CS Municipal Satu Mare).

*Pe muchie de cuţit în sezonul precedent

Electrica Furnizare Discount

Dacă în tur, ICIM a zdrobit Alba câştigând net, la o diferenţă categorică de 26 de puncte (74-48), cu totul altfel au stat lucrurile în disputele dramatice din stagiunea trecută. Mai întâi, în tur, CSU a realizat cel mai important rezultat din istorie şi a învins în deplasare (58-56) cu un coş marcat în ultima secundă de Katya Abramzon. Apoi, la Alba Iulia în faţa unei asistenţe record, peste 600 de spectatori, Aradul şi-a luat revanşa, după prelungiri (72-67). „Am văzut câteva casete cu meciurile Aradului şi le prezintă o echipă foarte puternică. Au un joc colectiv bun, au în Chrissy Givens o jucătoare senzaţională, care aruncă la coş din toate poziţiile, mai este Monica Broşovszky, o cunosc, o jucătoare cu mare experienţă. Va fi un meci dificil pentru că sunt nou la echipă, nu am reuşit să îmi impun încă propriul stil, dar ştiu ce tactică să abordez. Sper ca fanii să vină în număr mare, vom da tot ce putem în teren şi sperăm să etalăm un joc agreabil şi de ce nu, să încercăm să câştigăm”, a declarat Miroslav Popov, care a preluat echipa albaiuliană după renunţarea la Tomas Bilek şi a debutat cu un eşec la Satu Mare.

*Duelul vedetelor: Givens versus Thompson!

Fără îndoială că esenţial în derularea ostilităţilor va fi duelul dintre cele două americance-vedete ale campionatului feminin. Chrissy Givens (venită de la Târgovişte la ICIM) este principala marcatoare din campionat, iar Amanda Thompson (transferată de CSU Alba Iulia din Israel) conduce în topul recuperărilor. De asemenea, la secţiunea „eficienţă”, Givens se clasează pe prima poziţie, fiind urmată de Thompson. „Nu suntem favoriţi, dar vom încerca să surprindem formaţia din Arad, o să vedem dacă vom şi reuşi. Este un meci dificil, în care vom căuta să demonstrăm că am făcut paşi înainte şi am progresat”, a declarat Petru Eleş, director sportiv al CSU Alba Iulia. Mai menţionăm că partida cu Olimpia Braşov din deplasare se va juca miercuri 13 februarie (în loc de 6 februarie).

Publicitate

Actualitate

Bărbat din Hunedoara reținut de Polițiștii din Abrud pentru tăiere ilegală și furt de arbori. Acuzat că ar fi sustras 11 arbori din specia fag

Publicat

în

Bărbat din Hunedoara reținut de Polițiștii din Abrud pentru tăiere ilegală și furt de arbori. Acuzat că ar fi sustras 11 arbori din specia fag

Polițiștii din Abrud au luat măsura reținerii față de un bărbat, din județul Hunedoara, care este cercetat pentru tăiere ilegală și furt de arbori. Pentru documentarea activității infracționale, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară.

La data de 30 iulie 2021, polițiștii din Abrud au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat, de 32 de ani, din comuna Crișcior, județul Hunedoara, care este cercetat pentru tăiere ilegală de arbori și furt de arbori.

Electrica Furnizare Discount

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în cursul lunii iulie 2021, ar fi tăiat, fără drept și ar fi sustras 11 arbori, din specia fag, dintr-o pădure aflată în proprietatea unui composesorat, iar materialul lemnos l-ar fi transportat la domiciliul său.

Pentru documentarea și probarea activității infracționale, vineri, 30 iulie, polițiștii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, au efectuat o percheziție domiciliară, în județul Hunedoara, în urma căreia au fost indisponibilizate și ridicate 12 metri cubi de material lemnos.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Citește mai mult

Actualitate

A V-a ediție a BIBLIOTECII DE VACANȚĂ de la Sebeș s-a încheiat de Ziua Prieteniei. Două săptămâni de povești, jocuri și muzică au adus împreună peste 100 de copii și de biblio-voluntari

Publicat

în

A V-a ediție a BIBLIOTECII DE VACANȚĂ de la Sebeș s-a încheiat de Ziua Prieteniei. Două săptămâni de povești, jocuri și muzică au adus împreună peste 100 de copii și de biblio-voluntari

Proiectul „BIBLIOTECA DE VACANȚĂ”, aflat la cea de-a V-a ediție, inițiat de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș prin Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Sebeș, s-a desfășurat în perioada 19-30 iulie 2021.

Activitățile variate propuse celor mai mici cititori ai bibliotecii au fost menite să le stimuleze curiozitatea, abilitățile practice, creativitatea și să le satisfacă nevoia de lectură și de petrecere a timpului liber în compania plăcută a celor de vârste apropiate și a voluntarilor, care au ales să se bucure de atmosfera de vacanță. Și în acest an, programul s-a bucurat de mare succes, peste o sută de copii înscriși alegând biblioteca în perioada estivală.

O echipă frumoasă de biblio-voluntari dedicați și inimoși, mai mulți părinți și bunici ne-au sprijinit în realizarea activităților propuse, care s-au desfășurat în locații îndrăgite de sebeșeni: grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș și sala de spectacole a Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

Prin atelierele de lectură desfășurate zilnic, ne-am propus să aducem vacanței mari un plus de bună dispoziție prin povești pe tonuri muzicale. Prima filă din povestea noastră estivală am scris-o alături de psiholog Ramona Carmen Cotruș, autoarea cărții pentru copii „Împreună, chiar și departe”. O nouă zi… o nouă poveste… citită altfel de micii actori de la Trupa de teatru pentru copii „Masca” din Sebeș, un proiect coordonat de Lavinia Kamla Donose.

Sala de spectacole a Centrului Cultural „Lucian Blaga” a fost animată cu lumini și umbre din poveștile de odinioară. Responsabil pentru această incursiune în povestea peliculei filmate și a aparatului de proiecție a fost Mihai Tokeș, angajat al primăriei Sebeș și voluntar al bibliotecii. Am vizionat filme de animație și am învățat notele muzicale cu ajutorul tuburilor sonore.

În cadrul atelierelor de creație am dat viață animalelor marine prin dactilopictură, am creat propriul greenarium, am decorat farfurii cu imagini multicolore, am învățat să fim generoși, modești, responsabili și solidari unii cu ceilalți.

Am pornit într-o călătorie imaginară în lumea cărților alături de scriitoarea Viorica Cazan, autoarea cărții pentru copii „Războiul din baltă” (Victoria Brotăcelului în ureche cu un cercel) și ilustratoarea volumului, Naomi Pătrânjan, elevă a Liceului de Arte „Regina Maria” Alba Iulia.

Am încheiat prima săptămână a bibliotecii de vacanță, plină de culoare, muzică, dans, veselie și voie bună, alături de prieteni dragi nouă.

Am dedicat cea de-a doua săptămână a bibliotecii de vacanță… muzicii. Am aflat povestea notelor muzicale, ne-am continuat călătoria pe portative muzicale și-am ascultat povești despre mari compozitori. Ne-am bucurat de prezența grupului de copii de la Școala de muzică „DoReMi” a Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, proiect coordonat de prof. Alexandra Pamfilie, cântând și dansând împreună! A fost din nou alături de noi Grupul folcloric „Felician Fărcașu” al Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, coordonat de prof. Adrian Pamfilie, care ne-au oferit, cu voioșie, cântece din zona noastră.

Împreună cu toți copiii participanți la „Biblioteca de vacanță” am omagiat ziua de 29 iulie, Ziua Imnului Național al României.

Publicitate

Am desenat, am decupat și am colorat măști de carnaval, am confecționat brățara prieteniei, completând astfel programul activităților.

La festivitatea de încheiere a proiectului, ne-am bucurat de prezența primarului Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, care le-a făcut copiilor o surpriză inedită, citindu-le povestea „De ce prietenii sunt importanți”, în data de 30 iulie fiind sărbătorită Ziua Internațională a Prieteniei.

Biblioteca de vacanța s-a încheiat cu muzică, voie bună și cu prietenii frumoase. Toți participanții au primit dulciuri și diplome de participare.

Mulțumiri speciale biblio-voluntarilor noștri „muzicali”: Mihai Șerbănescu, Alesia Tecău, Dragoș Poloșan, Ioana Olaru, Ema Poloșan, Noelia Suciu.

Mulțumim cadrelor didactice: înv. Mihaela Gatea, înv. Mihaela Călinoiu, înv. Roxana Drumea, înv. Eugenia Cibu, înv. Marina Bîrsan.

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș urează tuturor copiilor vacanță plăcută! Vă mulțumim că ați fost alături de noi în această poveste! Ne revedem, în curând!

Citește mai mult

Actualitate

Zonele pietonale din Sebeș au fost curățate cu aspiratoare urbane. „Dreptul la un mediu curat trebuie respectat”

Publicat

în

Zonele pietonale din Sebeș au fost curățate cu aspiratoare urbane. „Dreptul la un mediu curat trebuie respectat”

„În cursul ultimei săptămâni din luna iulie, echipele Serviciului Public de Administrare a Patrimoniului Sebeș au intervenit cu aspiratoarele urbane din dotare pentru activități de curățenie în zonele pietonale centrale și o parte din cartierele de blocuri. Lucrătorii au curățat trotuarele și iarba la borduri, au aspirat aleile, încercând să elimine toate resturile lăsate în urma lor de trecătorii grăbiți care au aruncat mucuri de țigară, uneori măști de protecție, coji de semințe. Municipalitatea face un apel către cetățeni pentru păstrarea curățeniei și pentru a respecta dreptul fiecăruia la un mediu mai curat, fie că este vorba de parcuri sau de cartierele de blocuri.” transmite primăria Sebeș.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare