Rămâi conectat

Actualitate

Sâmbătă, ora 18.00, CSU Alba Iulia – ICIM Arad *Un nou derby pentru Popov la debutul în faţa fanilor

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Întâlnirea dintre CSU Alba Iulia – locul 4, cu 27 de puncte (11 victorii, 5 eşecuri) şi ICIM Arad – locul secund, cu 31 de puncte (15 succese şi o înfrângere) contează pentru etapa a 20-a a Ligii Naţionale, suscită suficiente ambiţii în ambele tabere şi va debuta sâmbătă, 2 februarie, la ora 18.00 în Sala de sport a Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (intrarea liberă). Prima reprezentaţie din 2013 pentru formaţia feminină de baschet CSU Alba Iulia în propria sală coincide cu un derby, un regal baschetbalistic, un meci adevărat, cu ICIM Arad, partidă în care se consemnează şi întâia apariţie a antrenorului sârb Miroslav Popov în faţa publicului albaiulian.

Calificate în Final Four-ul Ligii Europei Centrale, „galben-albastrele” abordează tripla de foc, Alba Iulia, Târgovişte, Satu Mare, din postura de lider neoficial al primei scene (două jocuri mai puţin decât CS Municipal Satu Mare).

*Pe muchie de cuţit în sezonul precedent

Dacă în tur, ICIM a zdrobit Alba câştigând net, la o diferenţă categorică de 26 de puncte (74-48), cu totul altfel au stat lucrurile în disputele dramatice din stagiunea trecută. Mai întâi, în tur, CSU a realizat cel mai important rezultat din istorie şi a învins în deplasare (58-56) cu un coş marcat în ultima secundă de Katya Abramzon. Apoi, la Alba Iulia în faţa unei asistenţe record, peste 600 de spectatori, Aradul şi-a luat revanşa, după prelungiri (72-67). „Am văzut câteva casete cu meciurile Aradului şi le prezintă o echipă foarte puternică. Au un joc colectiv bun, au în Chrissy Givens o jucătoare senzaţională, care aruncă la coş din toate poziţiile, mai este Monica Broşovszky, o cunosc, o jucătoare cu mare experienţă. Va fi un meci dificil pentru că sunt nou la echipă, nu am reuşit să îmi impun încă propriul stil, dar ştiu ce tactică să abordez. Sper ca fanii să vină în număr mare, vom da tot ce putem în teren şi sperăm să etalăm un joc agreabil şi de ce nu, să încercăm să câştigăm”, a declarat Miroslav Popov, care a preluat echipa albaiuliană după renunţarea la Tomas Bilek şi a debutat cu un eşec la Satu Mare.

*Duelul vedetelor: Givens versus Thompson!

Fără îndoială că esenţial în derularea ostilităţilor va fi duelul dintre cele două americance-vedete ale campionatului feminin. Chrissy Givens (venită de la Târgovişte la ICIM) este principala marcatoare din campionat, iar Amanda Thompson (transferată de CSU Alba Iulia din Israel) conduce în topul recuperărilor. De asemenea, la secţiunea „eficienţă”, Givens se clasează pe prima poziţie, fiind urmată de Thompson. „Nu suntem favoriţi, dar vom încerca să surprindem formaţia din Arad, o să vedem dacă vom şi reuşi. Este un meci dificil, în care vom căuta să demonstrăm că am făcut paşi înainte şi am progresat”, a declarat Petru Eleş, director sportiv al CSU Alba Iulia. Mai menţionăm că partida cu Olimpia Braşov din deplasare se va juca miercuri 13 februarie (în loc de 6 februarie).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai Cei aproape cinci milioane de pensionari care așteptau anunțul privind pensiile au primit răspunsul. Directorul Poștei Române a anunțat că încearcă ca toți seniorii să primească la timp pensia, cu toate că recunoaște că este o provocare și pentru ei. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea