Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, ora 17.00, Unirea Alba Iulia – Sticla Arieșul Turda | Finala supraviețuirii pe “Cetate”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Sâmbătă, la ora 17.00, pe “Cetate”, este un meci de “totul sau nimic”! Se înfruntă ultimele două clasate din play-out-ul Seriei a 9-a, despărțite de 3 puncte, Unirea Alba Iulia (12 puncte) și Sticla Arieșul Turda (15 puncte).

Nu este loc de menajamente în această finală a supraviețuirii, în care punctele cântăresc enorm, în joc fiind și “lanterna roșie”. Gruparea din Cetatea Marii Uniri râvnește la evitarea retrogradării, dar toate calculele depind de rezultatul acestui duel incendiar. “Alb-negrii” au scos 4 puncte din deplasările de la Reghin și Bistrița (aici au fost egalați în minutul 90+4) și nădăjduiesc într-o victorie care ar însemna o dublă lovitură. În 4 decembrie 2021, la ultimul meci al lui Valentin Sinescu pe banca albaiuliană, Unirea Alba Iulia a realizat împotriva Sticlei singurul succes stagional pe teren propriu, un 2-1 parafat de execuția lui Al. Giurgiu. Turdenii sunt disperați întrucât au alunecat pe loc retrogradabil după 3 eșecuri succesive, o singură remiză în acest an (0-0 cu Metalurgistul Cugir) și o serie dezastruoasă (un punct în 6 confruntări)!

*Dorin Toma instalat la Turda

Eșecul contra “virușilor verzi”, 3-6 etapa trecută (cu 0-4 la pauză și 1-6 în minutul 81) a dus la modificări pe banca tehnică. A fost instalat director tehnic Dorin Toma (cel care a început anul la SCM Zalău, cu gânduri la play-off-ul Seriei a 10-a), în fapt el va conduce echipa, fiind ajutat de Florin Pampea (fostul principal) și Simion Cocoară. O mutare ce vizează un șoc, reprezentând totodată un obstacol în plus pentru “alb-negrii” din Cetatea Marii Uniri (Dorin Toma a fost elevul lui Marcel Rusu în 2010, când Sticla activa în Divizia B).

“Obligatoriu trebuie să învingem, suntem constrânși de situația din clasament! Este un joc extrem, un meci de 6 puncte, cu conotații importante pentru ambele echipe. Victoria este obligatorie pentru a pune în valoare punctele aduse din cele două deplasări. Suntem circumspecți în condițiile în care Sticla a înlocuit antrenorul tocmai înaintea acestui duel, iar acest fapt poate conta”, a spus Marcel Rusu.

Amfitrionii nu au probleme de efectiv, cu excepția lui Mâlnă (a început alergările), iar în distribuția oaspeților sunt conjudețenii Budin și G. Goronea (ex-Metalurgistul Cugir).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultat remarcabil: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Rezultat excelent: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB! Rezultat excelent reușit de Mihaela Blaga, atleta din Blaj legitimată la AC „Mica Romă” Blaj și CSU Alba Iulia devenind în premieră campioană națională la senioare, cu PB (personal best) în proba de 3000 de metri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea