Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, ora 15.00, ultimul derby “de Alba” al turului | CS Ocna Mureș – Unirea Alba Iulia, mai mult decât un simplu duel

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CS Ocna Mureș – Unirea Alba Iulia, sâmbătă, de la ora 15.00, în orașul salin, este ultimul derby “de Alba” al turului Seriei a 9-a, cu conjudețenele aflate în stări diametral opuse.

Ocnamureșenii, clasați pe poziția a 7-a, cu 8 puncte, privesc de sus la oponenți, după victoria externă contra “virușilor verzi” și cele două remize consecutive de moral de pe teren propriu, cu fruntașele Metalurgistul Cugir și CS Hunedoara. Dincolo, în tabăra albaiuliană e multă dezamăgire, penultimul loc în ierarhie, cu șase înfrângeri din 7 dispute, ultima însemnând un nou rezultat rușinos pe “Cetate”, 0-4 cu Gloria Bistrița, fiind salvată de “Lanterna roșie” tocmai de punctele cucerite de “Soda dragă” împotriva Sănătății.

Acum un an, în 10 octombrie 2020, “Soda dragă” a repurtat primul succes stagional (scor 2-1), a spart gheața după 4 eșecuri, tocmai împotriva “alb-negrilor” în a căror distribuție era ocnamureșeanul Guț (actualmente în formula gazdelor). De altfel, în efectivul amfitrionilor sunt mai mulți jucători ce au activat în Cetatea Marii Uniri, la diverse niveluri, Frențiu, Cioplântă, Haiduc, Al. Kiraly, D. Lupșan, Guț sau Cl. Marcu.

Pentru noi nu există meci ușor în Liga a 3-a. Pe fondul problemelor financiare, Unirea a întinerit lotul, dar cei câțiva seniori au calitate, un Giurgiu, Fetița sau Morariu pot oricând decide un meci, iar cei mai tineri lucrează deja de câteva luni cu un antrenor de prima ligaă care a știut să le crească nivelul. În plus, la derby-urile județene sunt energii suplimentare care pot influența evoluțiile jucătorilor. Sper să fie un meci frumos, fără greșeli de arbitraj care să facă diferența, pentru ca la final rezultatul sa fie conform celor arătate pe teren de cele două echipe”, a transmis Paul Ciucă, antrenor ce nu contează pe Cl. Marcu (suspendat) și Tegbo (nerefăcut), în vreme ce din tabăra adversă va lipsi Fetița (suspendat, nu s-a prezentat în această săptămână la antrenamente).

Respectăm eforturile comunității de la Ocna Mureș pentru a susține o echipă și apreciem eforturile jucătorilor ce fac eforturi de a se antrena seara, după terminarea muncii la alte servicii, venind din alte localități. Oponentul s-a întărit cu jucători ce au evoluat la echipe superioare și vine după o infuzie de capital de încredere. Sunt redutabili prin atitudine, prin modul cum înțeleg să se implice. Ne așteaptă o altă provocare, un meci încrâncenat, deloc ușor. Noi încercăm să gestionăm cât putem mai bine anumite momente, regăsindu-se în situația celui care jos fiind nu mai are nimic de pierdut”, a spus Valentin Sinescu.

Acesta a debutat, în noiembrie 2015, pe banca tehnică a CSM Sighet cu o remiză acasă, 1-1, cu Industria Galda, condusă de Paul Ciucă. Apăsată de probleme financiare și rezultate dezamăgitoare, la care se adaugă și memoriile foștilor componenți, ce se înmulțesc la comisiile din cadrul FRF, Unirea Alba Iulia a mai susținut în această toamnă un duel județean, 2-3 acasă cu Metalurgistul Cugir, și gol decisiv înscris în minutul 90+7 (etapa a 2-a, în 4 septembrie). )


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea