Rămâi conectat

Ştirea zilei

SÂMBĂTĂ, la Blaj: Se inaugurează fabrica de componente auto „Bosch Rexroth”. Investiţia însumează 50 de milioane de euro şi va crea 320 de noi locuri de muncă

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, la Blaj, concernul german Bosch inaugurează  cea de a treia unitate de producţie din România. Grupul industrial a achiziţionat anul trecut o suprafată de teren de aproximativ 7 hectare de la administraţia publică locală în imediata apropiere a celor 23 de hectare deţinute până atunci.

Noul proiect Bosch va asigura o sursă de energie suplimentară bugetului local, care va permite administraţiei publice să ambaleze motoarele la turaţia maximă posibilă pe circuitul de dezvoltare durabilă a comunităţii noastre”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Pentru această nouă investiţie concernul a depus la Ministerul de Finanţe o solicitare  pentru acordarea ajutorului de stat destinat investitorilor străini. Guvernul României, condus pe atunci de Emil Boc, a decis acordarea unei subvenţii de 13,4 milioane de euro pentru investiţia de la Blaj, urmând să-şi recupereze banii din impozitele şi taxele pe care firma le va plăti în următorii  ani.

Pentru judeţul Alba, Bosch a însemnat un parteneriat stabil şi totodată un mesaj pozitiv pentru alţi investitori de mare calibru. Logoul Bosch, de forma unui magnet, amplasat pe harta judeţului Alba a funcţionat într-adevăr ca un magnet şi pentru companii mai mari sau mai mici care au investit la Sebeş, Cugir sau în Munţii Apuseni”, spune Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba.

Lucrările de construcţie la cea mai recentă unitate de producţie au început în primăvara anului trecut. Pe noua suprafaţă construită, de circa 21.000 de metri pătraţi vor fi create  aproximativ 320 de noi locuri de muncă la deschidere urmând ca până în 2017 cifra să crească până la 1000. Compania germană mai deţinea până acum la Blaj două fabrici Rexroth  construite în anul 2007, respectiv  2009.

Inaugurarea oficială a celei de-a treia unităţi Bosch Rexroth va fi urmată de un eveniment cadou oferit de către concernul german comunităţii locale. De la ora 18.00, pe Câmpia Libertăţii , într-un eveniment live de excepţie, vor concerta cei mai îndrăgiţi artişti ai momentului: Vama, Voltaj, Blackstar, Sore, Alina Eremia şi Dorian Popa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea