Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, derby “de Alba”, CS Ocna Mureș – Unirea Alba Iulia | Niciodată “alb-negrii” nu au fost mai jos în clasament!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Sâmbătă, la ora 15.00, se dispută ultimul derby “de Alba” al turului Seriei a 9-a din eșalonul terț, duel între CS Ocna Mureș și Unirea Alba Iulia.

Nu este însă și ultimul al anului, întrucât mai sunt alte două jocuri din retur prevăzute luna viitoare, sub Drăgana, Metalurgistul Cugir – Unirea (6 noiembrie) și Metalurgistul Cugir – CS Ocna Mureș (20 noiembrie). Pentru “alb-negri”, veniți după două insuccese la rând, fără a marca, este o nouă premieră negativă: niciodată în ultimii trei ani, de când ocnamureșenii au revenit pe a treia scenă, nu au fost mai jos în clasament decât adversarii!

În ediția 2018/2019, în Seria a 4-a, în ambele cazuri s-a impus gruparea din Cetatea Marii Uniri, pe băncile tehnice fiind Mihai Manea (CS Ocna Mureș) și Adrian Bicheși (Unirea Alba Iulia). În 27 octombrie 2018, a fost CS Ocna Mureș – Unirea Alba Iulia 1-3 (1-1), reușite Val. Drăgan (33), respectiv P. Păcurar (29), Cl. Oara (65), Al. Giurgiu (76), în etapa a 10-a, abordată de oaspeții de pe locul 10 (11 puncte) și gazde din postura de “lanternă roșie” (un punct). În retur, pe “Cetate”, 2-0 (1-0), pentru amfitrioni, în 26 aprilie 2019, reușite An. David (21), De Marco (88), Unirea a abordat meciul de pe locul 10, cu 30 de puncte, vizitatorii find ultimii, cu 8.

Campionatul trecut, succesele au fost împărțite în Seria a 9-a. Turul, în 10 octombrie 2020, gazdele au repurtat primul succes în acea stagiune (totodată prima victorie în Liga a 3-a) pentru antrenorul Gabriel Cotoară, într-un meci CS Ocna Mureș – Unirea Alba Iulia 2-1 (1-1), reușite Uță (6), Chișu (47), respectiv Circov (22). Era etapa a 5-a, ocnamureșenii erau ultimii, cu zero agoniseală, iar uniriștii se poziționau pe locul șapte cu 3 puncte după 4 partide. Returul s-a disputat la Zlatna, în 2 aprilie 2021, și s-a înregistrat același scor, 2-1 (1-0), goluri Fetița (23), Bucurică (58), respectiv C. Lazăr (62), în favoarea gazdelor ce aveau înaintea duelului din etapa a 14-a 17 puncte (locul șase), iar oponenții doar 10 (penultima poziție). Acum, sunt 5 puncte avans pentru gruparea din orașul salin, clasată pe locul al 7-lea (8 puncte), în vreme ce adversarii sunt pe locul nouă, cu doar trei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

VIDEO: CSU Alba Iulia l-a prezentat pe antrenorul Alin Minteuan și obiectivele din viitorul sezon! „Vrem să ridicăm ștacheta”, a spus Minteuan

Dan HENEGAR

Publicat

în

La al treilea an consecutiv petrecut pe a treia scenă fotbalistică, CSU Alba Iulia ridică ștacheta, după ce sezonul precedent a evoluat în play-off. Formația universitară l-a adus antrenor principal pe clujeanul Alin Minteuan, care a fost prezentat astăzi, oficial, în cadrul unei conferințe de presă. Rectorul Daniel Breaz a anunțat obiectivele echipei în următorul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea