Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Sâmbătă: Concurs Naţional de Dans Sportiv şi expoziţie de carte pe teme de masonerie, la Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Sâmbătă, 22 septembrie 2012, la Alba Iulia va avea loc Concursul Naţional de Dans Sportiv. Cea de-a treia ediţia a Cupei „Dance to Sunrise” aduce, în oraşul nostru, peste 500 de dansatori din toată ţara. Competiţia propriu-zisă va începe la ora 10.00 şi va fi găzduită, şi în acest an, de Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan”, din Alba Iulia (B-dul 1 Decembrie 1918 nr. 11).

 Astăzi, începând cu ora 18.00, la Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, a avut loc o conferinţă de presă la care au lua parte Bartolomeu Constantin Săvoiu – Mare Maestru la Marea Lojă Naţională Română 1880 şi Horia Nistorescu Bălceşti – directorul Centrului Naţional de Studii Francmasonice, în calitate de parteneri ai concursului. Aceştia au ţinut să menţioneze că francmasonii, de-a lungul timpului, au susţinut, susţin, s-au implicat şi se implică în viaţa culturală a societăţii. Totodată, cu această ocazie, cei doi au prezentat istoricul masoneriei de-a lungul timpului.

„Masoneria este intim legată de viaţa contemporană, de societatea în care trăim. Este o pătrundere profundă a entităţii noastre în viaţa cotidiană”, a declarat Bartolomeu Constantin Săvoiu, Mare Maestru la Marea Lojă Naţională Română 1880.

„În clipa în care arăţi cine a facut parte din masonerie de-a lungul acestor 300 de ani vei observa că nu a existat epocă, nu a existat eveniment, în care fraţii din lojile masonice să nu fie implicaţi. Trebuie să vă spun că tot ce a însemnat mai valoros în ştiinţă, artă, cultură, viaţă politică şi socială au făcut parte din francmasonerie”, a declarat  Horia Nistorescu Bălceşti.

Potrivit acestora, sâmbătă, odată cu concursul, va avea loc şi o expoziţie de carte pe teme de  masonerie. Expoziţia se va desfăşura în incinta Liceului „Horea Cloşca şi Crişan”, unde, aşa după cum ne-a informat Horia Nistorescu Bălceşti, vor fi expuse peste 100  de cărţi cu şi despre masonerie şi ezoterism, unele putând fi cumpărate. Dintre cele peste 100 de cărţi, acesta a ţinut să amintească 2 mai importante: Francmasoneria din România, o istorie ilustrată a francmasoneriei pe scurt, mai exact o paletă  în imagini şi text a 300 de ani de masonerie şi o enciclopedie în 3 volume, scrisă chiar de dânsul, Enciclopedie ilustrată a Fracmasoneriei din România cu  3 volume în care sunt nu mai puţin de 9000 de biografii de masoni români. Totodată, acesta a anunţat că anul viitor vor scoate o nouă ediţie, cu biografiile a peste 20.000 de masoni. Potrivit acestora, statistic în România, la ora actuală, sunt peste 10.000 de masoni şi peste 400 de  loji ( nuclee masonice).

Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv “Dance to Sunrise” Alba Iulia împreună cu  Federaţia Română de Dans Sportiv, Primăria municipiului Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu “Marea Lojă Naţională Română 1880 şi Directia de Sănătate Publică Alba.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Autoritățile au dezvăluit topul celor mai populare nume de băieți și fete din 2023 în SUA: Impactul TikTok asupra alegerilor părinților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Autoritățile au dezvăluit topul celor mai populare nume de băieți și fete din 2023 în SUA: Impactul TikTok asupra alegerilor părinților Lista cu cele mai folosite nume din anul 2023, atât pentru băieți și fete, a fost publicată de către Administrația de Securitate Socială din SUA. Un nume nou a intrat pe lista de anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea