Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Salprest pierde și dreptul de administrare a depozitului de deșeuri din Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

salprestFirma Salprest este urmărită de ghinion și primește lovituri din toate părțile. După recentul eșec repurtat prin pierderea contractului de salubrizare pentru Alba Iulia, la recomandarea ANRSC va rămâne acum și fără dreptul de administrare a depozitului de deșeuri.

Motivul este lipsa licenței pentru serviciul public de salubrizare a localităților, retrasă în urmă cu un an de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, astfel că societatea, pe lângă faptul că nu mai poate participa la nicio licitație, este obligată să renunțe la prestarea oricărei activități specifice serviciului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Societatea comercială Salprest SRL (…) nu a solicitat și nu a deținut niciodată o licență prin care să se acorde permisiunea de a presta activitatea de depozitare controlată a deșeurilor în municipiului Alba Iulia iar prin Ordinul ANRSC nr.474 din 1.11.2012 acestei societăți i s-a retras Licența nr. 1140/28.09.2010, clasa 2 pentru serviciul public de salubrizare a localităților, pe care o deținea. Prin urmare, această societate nu mai are dreptul de a participa la nicio procedură de atribuire a unui contract de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare a localităților sau a activităților specifice acestuia, iar timp de doi ani de la data retragerii licenței nu mai are dreptul de a solicita o nouă licență. Mai mult, societatea trebuie să înceteze în urma aplicării acestei sancțiuni prestarea oricărei activități specifice serviciului, inclusiv administrarea depozitului de deșeuri din municipiul Alba Iulia (…)”, se arată în adresa primită de Primăria Alba Iulia de la ANRSC.

În consecință, contractul încheiat în anul 2001 între Consiliul Local Alba Iulia și SC Salprest SRL, privind concesionarea depozitului de reziduuri urbane al municipiului va trebui să fie reziliat iar administrația locală să demareze o nouă procedură de delegare a gestiunii pentru activitatea de depozitare controlată a deșeurilor.

În acest sens a fost întocmit un proiect de hotărâre, care va fi supus spre aprobare consilierilor locali în ședința ce va avea loc în 26 noiembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea