Rămâi conectat

Actualitate

Salariul minim european va fi integrat în România în 2024: Câti bani în plus urmează să câștige angajații

Bogdan Ilea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Salariul minim european va fi integrat în România în 2024: Câti bani în plus urmează să câștige angajații

Salariul minim european urmează să fie introdus în România de la 1 iulie, care urmează să fie de 3700 de lei brut, o creștere de la 3.300 de lei, conform deciziei guvernului.

Această măsură este impusă pentru toate statele membre ale Uniunii Europene și trebuie implementată cel târziu până la 15 noiembrie.

Începând cu data de 1 iulie, salariul minim european va fi de 3700 de lei brut în România, în creștere de la 3300 de lei brut, conform deciziei guvernului.

Această inițiativă reprezintă un pas important pentru atingerea obiectivului european care prevede ca angajații cu venituri mai mici să fie plătiți cu cel puțin jumătate din salariul mediu pe economie. Salariul mediu luat în considerare pentru fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2024 este de 7.567 lei, potrivit Antena 3.

Ministerul Muncii este deja implicat în elaborarea unei propuneri legislative pentru a transpune în legislația națională Directiva europeană privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană.

Odată ce această directivă este transpusă, firmele și angajații plătiți cu salariul minim vor cunoaște clar majorările care trebuie aplicate.

Din păcate, aceste majorări ar putea să nu fie chiar atât de resimțite de populație din pricina taxării uriașe pe muncă, România fiind în fruntea țărilor europene la acest capitol și din pricina inflației care, în România este mai mult decât dublă față de media europeană, iar românii simt tot mai mult acest lucru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea