Şahul va fi introdus din toamnă în şcoli, ca materie opţională. Federaţia Română de Şah a semnat un acord cu Ministerul Educaţiei

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Cupa Rotary la sah Alba Iulia 12Federaţia Română de Şah a semnat, luni, un acord cu Ministerul Educaţiei pentru ca din toamnă şahul să fie introdus în şcoli ca materie opţională. Acordul  a fost semnat  cu ocazia deschiderii Campionatului Naţional Şcolar de Şah.

„În urmă cu aproximativ o lună, am semnat ordinul de ministru prin care a fost aprobată programa şcolară pentru primii doi ani de studii de şah, iar astăzi am semnat acordul prin care asigurăm cadrele didactice pentru această disciplină, respectiv profesorii care sunt legitimaţi la FRS vor putea să predea această disciplină”, a spus ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, prezent la eveniment.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Pricopie a mai anunţat că Federaţia Internaţională de Şah, prin intermediul Federaţiei Române, va dota 500 de şcoli din mediul rural cu table, piese, manuale şi tot echipamentul necesar pentru studierea şahului.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

„Se ştie foarte bine, eu insist pe partea cu sporturile de echipă, dar sportul minţii e întotdeauna cel mai important şi sunt convins că o să avem copii mai deştepţi, copii mai sănătoşi, la minte în primul rând, mai buni la şcoală, dacă fac mai mult şah”, a declarat şi premierul Victor Ponta, prezent la eveniment.

Acesta s-a arătat bucuros de prezenţa numeroasă a şcolarilor la campionat, dar a spus că este deranjat de faptul că unii părinţi îşi scutesc copii de la orele de sport.

„Mă bucur că atât de mulţi copii se îndreaptă spre acest sport, aşa cum mă bucur de orice copil din România care face orice fel de sport şi cum mă supăr pe toţi părinţii din România care îşi scutesc copiii de sport sau încearcă să îi ţină departe”, a arătat şeful Guvernului.

În opinia sa, aceşti părinţi „nu le fac un bine, le fac un rău” copiilor.

Sursa: Mediafax

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

silviu 20 mai 2014 at 7:59

Mai bine scotea ministerul religia din planurile de invatamant si introduceau sahul disciplina obligatorie!

Comentariile sunt oprite