Șahistul albaiulian Mihnea Costachi, locul 5 în topul Federației Române de Șah în anul 2014

Marius Ceteras si Mihnea CostachiRezultatele excelente ale juniorului albaiulian Mihnea Costachi (14 ani) au fost recunoscute si de Federatia Româna de Șah care l-a inclus in topul celor mai buni sahisti romani ai anului 2014, pe pozitia a cincea. Cel mai bun sahist roman al anului a fost desemnat marele maestru international Constantin Lupulescu, liderul echipei nationale de seniori a Romaniei, acesta fiind urmat in clasament de trei mari maestre componente ale echipei Romaniei de senioare, Irina Bulmaga, Cristina Foisor si Corina Peptan. Au mai fost inclusi in Top 10 alti cinci sahisti romani cu rezultate foarte bune in anul 2014:  Bogdan Deac, Vlad Barnaure, Andreea Cosman, Luminita Cosma si Daria Visanescu.

Pentru Mihnea Costachi anul 2014 a fost cel mai bun al carierei sale de pana acum, sahistul albaiulian obtinand medalia de bronz la Campionatele Mondiale de juniori din Africa de Sud, medalia de argint in Campionatul National de sah rapid pentru seniori si trei titluri de campion national de juniori la sah clasic, sah rapid si blitz. De asemenea in anul care se incheie Mihnea Costachi a fost inclus in echipele nationale de juniori care au participat la Campionatul European de juniori sub 18 ani si Olimpiada de juniori sub 16 ani. Tot in acest an Mihnea Costachi a obtinut titlul de maestru FIDE.

*Neinclus în Top 10 de DJST Alba

Din pacate aceste rezultate nu fost suficiente pentru a-i impresiona pe cei de la DJST Alba, care nu l-au inclus in Top 10 al celor mai buni sportivi ai judetului Alba din acest an, juniorul albaiulian trebuind sa se multumeasca cu aceasta recunoastere din partea Federatiei Romane de Sah si cu cea a Consiliului Local Alba Iulia, care l-a premiat saptamana trecuta pentru rezultatele excelente din anul 2014.

Dan HENEGAR

2 Comentarii

sah mat 31 decembrie 2014 at 17:19

PSD-istul Pastina si „powerliftul” Panazan nu pot intelege ca un loc 5 in acest clasament inseamna o performanta. Ei apreciaza doar ocupantii locurilor 1, 2 sau 3 in concursuri cu tot atatia competitori.
Ba mai mult Panazan a incercat prin minicuni si acuze nefondate sa convinga ca premierea a fost pe merit. Dar a fost facut sah mat, prezentandu-se argumentat cu rezultate si clasamente ca tot ceea ce el sustine e o minciuna gogonata. M-a socat sa aflu ca exista o disciplina sportiva – „powerlifting”- unde se organizeaza concursuri numite „pompos” campionate nationale, modiale, europene, etc., la care se pun in joc medalii mai multe decat participantii, si mai mult, o multime de medalii nu se acorda!!! Si se gaseste un sinecurist PSD-ist alias Pastina, care platit din bani publici isi permite sa faca o premiere, tot din bani publici, la care 9 din 10 sportivi premiati sunt din powerlifting, deci care au concurat de unii singuri obtinand automat locul 1, iar daca au concurat cu inca unul sau doi concurenti au obtinul ultimul loc!!!!!
Felicitari sahistilor pentru atitudine si pentru faptul ca nu se lasa batjocoriti de acesti doi indivizi. Din respect pentru competitia sportiva ar fi fost frumos ca si ceilalti sportivi de la alte discipline, care au fost lasati in afara clasamentului sa ia atitudine.

Marius Ceteras 1 ianuarie 2015 at 17:16

@sah mat

Daca unele rezultate de la powerlifting au fost prezentate in mod eronat ca performante, desi dupa parerea mea ele erau psedo-performante sau contra-performante, nu cred ca trebuie sa cadem in extrema cealalta si sa spunem ca nu exista nicio performanta la powerlifting.

Din punctul meu de vedere era in regula daca DJST Alba ii introducea in Top 10 al celor mai buni performer ai anului 2014 pe Olimpia Olariu si Laurentiu Avram, care au obtinut rezultate bune pe plan international. Incorecta a fost, zic eu, includerea a 9 sportivi de la powerlifting in Top 10, in conditiile in care unii dintre ei nu aveau ca cauta intr-un astfel de clasament, iar sportivii de la alte discipline, nu doar de la sah, au fost astfel exclusi din Top 10, desi aveau rezultate excelente.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...