Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Șahistul albaiulian Mihnea Costachi, locul 5 în topul Federației Române de Șah în anul 2014

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marius Ceteras si Mihnea CostachiRezultatele excelente ale juniorului albaiulian Mihnea Costachi (14 ani) au fost recunoscute si de Federatia Româna de Șah care l-a inclus in topul celor mai buni sahisti romani ai anului 2014, pe pozitia a cincea. Cel mai bun sahist roman al anului a fost desemnat marele maestru international Constantin Lupulescu, liderul echipei nationale de seniori a Romaniei, acesta fiind urmat in clasament de trei mari maestre componente ale echipei Romaniei de senioare, Irina Bulmaga, Cristina Foisor si Corina Peptan. Au mai fost inclusi in Top 10 alti cinci sahisti romani cu rezultate foarte bune in anul 2014:  Bogdan Deac, Vlad Barnaure, Andreea Cosman, Luminita Cosma si Daria Visanescu.

Pentru Mihnea Costachi anul 2014 a fost cel mai bun al carierei sale de pana acum, sahistul albaiulian obtinand medalia de bronz la Campionatele Mondiale de juniori din Africa de Sud, medalia de argint in Campionatul National de sah rapid pentru seniori si trei titluri de campion national de juniori la sah clasic, sah rapid si blitz. De asemenea in anul care se incheie Mihnea Costachi a fost inclus in echipele nationale de juniori care au participat la Campionatul European de juniori sub 18 ani si Olimpiada de juniori sub 16 ani. Tot in acest an Mihnea Costachi a obtinut titlul de maestru FIDE.

*Neinclus în Top 10 de DJST Alba

Din pacate aceste rezultate nu fost suficiente pentru a-i impresiona pe cei de la DJST Alba, care nu l-au inclus in Top 10 al celor mai buni sportivi ai judetului Alba din acest an, juniorul albaiulian trebuind sa se multumeasca cu aceasta recunoastere din partea Federatiei Romane de Sah si cu cea a Consiliului Local Alba Iulia, care l-a premiat saptamana trecuta pentru rezultatele excelente din anul 2014.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea