Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Rusia „taie” accesul la Facebook pe teritoriul țării: Moscova acuză Meta că a încălcat „drepturi fundamentale ale omului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rusia „taie” accesul la Facebook pe teritoriul țării: Moscova acuză Meta că a încălcat „drepturi fundamentale ale omului”

Autoritatea de reglementare a mass-media din Rusia, Roskmnadzor, a anunțat vineri, 25 februarie, că va fi restricționat accesul la Facebook pe teritoriul Rusiei.

Citește și: Ore decisive în Ucraina, în plină bătălie pentru Kiev: Zelenski nu părăsește capitala. Operațiune amfibie în Marea Azov

Roskmnadzor va tăia accesul rușilor la Facebook de azi, 25 februarie. Autoritatea amintită invocă o decizie a procurorilor care au acuzat gigantul tehnologic american Meta că a încălcat „drepturile fundamentale ale omului” prin blocarea conturilor rusești, inclusiv pe cele ale marilor agenții de presă, scrie Rusia Today.

Măsura vine după o zi de când Facebook, deținut de compania Meta, a limitat accesul la conturile oficiale ale a patru instituții media ruse (și agenția de știri RIA).

Citește și: Va întâmpina România probleme dacă Rusia oprește furnizarea gazelor naturale? Răspunsul premierului Nicolae Ciucă

Oficialii ruși susțin că Facebook a „cenzurat” mass-media rusă de circa 23 de ori din octombrie 2020. Reprezentanții Autorității de reglementare susțin că Meta a încălcat legea rusă și că a ignorat să explice de ce a recurs la respectivele blocări.

Parchetul general al Rusiei a declarat azi, într-un comunicat, că rețeaua de socializare ar constitui un „accesoriu” pentru încălcarea dreptului cetățenilor ruși la libertatea de informare, dar și că Facebook a „restricționat ilegal” accesul la informații „semnificative din punct de vedere social” prin acțiuni „discriminatorii” împotriva mass-mediei ruse, mai arată sursa citată.

Citește și: Rusia, SUSPENDATĂ de Consiliul Europei, din cauza războiului declanşat împotriva Ucrainei. Ce înseamnă asta pentru Federația Rusă

Deputatul rus Aleksandr Khinshtein a afirmat azi că autoritățile ruse mai precizează că restricțiile vor fi ridicate dacă Facebook remediază restabilește accesul la instituțiile media pe care le-a limitat.

”Un regim totalitar se măsoară prin gradul de absurd pe care îl generează în viața cotidiană, ca în faza aia de la Havel cu „Proletari din toate țările uniti-vă”, ca plăcuță la aprozar”, nota deputatul USR Cătălin Teniță pe rețelele sociale, privind măsura adoptată de Rusia legat de Facebook.

sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | La Blaj va fi construită prima parcare supraetajată, în zona Gării: Va avea 6 nivele și 200 de locuri de parcare

Ziarul Unirea

Publicat

în

La Blaj va fi construită prima parcare supraetajată, în zona Gării: Va avea 6 nivele și 200 de locuri de parcare Primăria Blaj va construi o parcare supraetajată – „PARK&RIDE” – pe fonduri europene, pe linia de finantare aferenta Priorității 4 – O Regiune cu mobilitate urbană durabilă, Acțiunea 4.1 – Dezvoltarea mobilității urbane durabile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea