Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Rusia a decis miercuri interzicerea intrării pe teritoriul său pentru 287 de membri ai camerei inferioare a parlamentului britanic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rusia a decis miercuri interzicerea intrării pe teritoriul său pentru 287 de membri ai camerei inferioare a parlamentului britanic

Rusia a decis miercuri interzicerea intrării pe teritoriul său pentru 287 de membri ai camerei inferioare a parlamentului britanic, măsură simetrică după o decizie a Londrei contra deputaţilor ruşi care au susţinut ofensiva militară rusă în Ucraina, relatează AFP şi Reuters.

”Personalităţile vizate, a căror intrare în Rusia a fost interzisă, au participat cel mai activ la instaurarea sancţiunilor antiruse de către Londra”, a indicat Ministerul de Externe rus într-un comunicat însoţit de lista parlamentarilor vizaţi – 287 dintre cei 650 de membri ai Camerei Comunelor.

Aceşti parlamentari sunt acuzaţi de alimentarea unei ”isterii rusofobe nejustificate”, potrivit aceluiaşi comunicat al diplomaţiei ruse.

La 11 martie, şefa diplomaţiei britanice Liz Truss a anunţat că Londra introduce sancţiuni împotriva a 386 de deputaţi ai Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus) care au susţinut invazia asupra Ucrainei.

Acest anunţ a intervenit a doua zi după ce Londra declarase că introduce sancţiuni împotriva a şapte cetăţeni ruşi bogaţi şi influenţi apropiaţi Kremlinului, printre care Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea. Abramovici a fost vizat de îngheţarea bunurilor sale, de o interdicţie de călătorie şi de a face tranzacţii, ceea ce a suspendat vânzarea anunţată a clubului de fotbal.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea