Rămâi conectat

Sport

Romică David şi Cătălin Ivaşcu, în Polonia cu naţionala de fotbal amator a României

Tudor Stan

Publicat

în

Dacă nu ştiaţi, România are şi o naţională de fotbal amator. Aceasta a fost creeată cu ajutorul Asociaţilor Judeţene de Fotbal, datorită Cupei Regiunilor, competiţie la care participau selecţionate ale judeţelor formate din cei mai buni jucători. Selecţionata AJF Alba a ajuns anul acesta în finala Cupei Regiunilor, şi deşi a pierdut contra Braşovului, doi jucători din Alba au fost chemaţi la naţionala de fotbal amator a României, Romică David (Curpirom Abrud) şi Cătălin Ivaşcu (Industria Galda de Jos).  

În luna septembrie 2014 are loc turul intermediar al  Cupei Regiunilor, care este o competiţie pentru fotbalul amator în organizarea UEFA, la care participă un număr de 43 de asociaţii naţionale. Fiecare ediţie se derulează pe parcursul a două sezoane competiţionale, iar în acest moment se desfăşoară ediţia 2013/2015, a opta de la începutul competiţiei. În perioada septembrie – noiembrie 2013 a avut loc faza naţională, cu participarea unui număr de 9 echipe regionale: Argeş, Alba, Braşov, Dolj, Harghita, Maramureş, Prahova, Vrancea, Tulcea. A câştigat Braşovul, echipă pe scheletul căreia, cu mici implanturi, s-a şi completat aşa zisă selecţionată a României la nivel de amatori. Datorită locului 13 ocupat de România în clasamentul UEFA, în această ediţie suntem calificaţi direct în turul intermediar, care se va  desfăşura în Polonia în perioada 12-18 septembrie 2014. În această fază a competiţiei sunt calificate 32 de echipe împărţite în 8 grupe. Câştigătoarele grupelor se vor califica la turneul final care va avea loc în iunie 2015. În grupa 8 din care face parte şi echipa Braşov- România mai sunt calificate Ligue de Paris Ile de France (Franţa), News Amateurs Macedonia (MKD) şi Dolnoslaski Region (Polonia). Delegaţia României va pleca cu avionul în data de 12.09.2014 pe ruta Bucureşti – Varşovia – Wroclaw şi se va întoarce pe 18.09.2014.

Delegaţia îi cuprinde pe Octavian Goga, vicepreşedinte FRF, Ioan Floricel Ion, team manager, Kajcsa Gabriel, antrenor principal, Avram Andrei şi Petrică Neamţu, antrenori secunzi, Bălescu Alexandru, medicul echipei.

Programul jocurilor
– 13.09.2014  ora 18:00: Braşov – Dolnoslaski
– 15.09.2014  ora 13:00: Braşov – Paris Ile de France
– 17.09.2014  ora 18:00: News Amateurs Macedonia – Braşov


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea