Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Românii s-au impus la reuniunea ARE din Ucraina. Florin Roman: Ar fi fabulos să confirmăm coeziunea noastră și la Paris

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Politicienii români mai reușesc uneori să dea dovadă de unitate, cel puțin în afara țării.

Un exemplu în acest sens s-a petrecut în această săptămână la reuniunea Ansamblului Regiunilor Europene (ARE), din Ucraina, unde un român a câștigat nominalizarea pentru președinția Comisiei nr. 1, respectiv comisia economică – cea mai importantă din cadrul ARE.

Este vorba despre Marian Vasile (FOTO), vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, care a câștigat detașat în față contracandidatului sau olandez.

Românul a obținut 31 de voturi spre deosebire de olandez care a primit doar 10.

Și este mare lucru, dacă luăm în considerare faptul că, pe de-o parte, reprezentanții celor 18 județe (regiuni) din România au susținut același candidat, iar pe de altă parte, aceștia i-au convins și pe reprezentanții altor regiuni să susțină candidatul român.

Unul dintre principalii artizani ai acestei reușite preliminare este reprezentantul județului (regiunii) Alba în ARE – Florin Roman, care la reuniunea ce a avut loc în luna februarie 2013 la Alba Iulia și la care a participat și actualul președinte al Ansamblului Regiunilor Europene – Michele Sabban, a insistat și negociat ca românii să susțină un singur candidat pentru președinția Comisiei 1, acesta fiind stabilit atunci în persoana lui Marian Vasile.

Acest vot important obținut de români în Ucraina, trebuie însă confirmat și de plenul Adunării Generale a ARE de la Paris, care va avea loc curând. Potrivit vicepreședintelui CJ Alba, exista și premisa ca olandezul să nu mai candideze și să se retragă.

În Ucraina am reușit așa cum ne-am propus la reuniunea ARE de la Alba Iulia susținerea de către toate județele din România a unui singur candidat la șefia Comisiei 1, cea mai importantă din cadrul ARE. Am câștigat o bătălie, dl Marian Vasile, vicepreședintele CJ Timis a câștigat cu 31-10 in fata olandezului. Acest vot trebuie confirmat si de plenul Adunării Generale de la Paris. Este pentru prima data cand romanii susțin un singur candidat si un roman. Ar fi fabulos sa confirmam coeziunea si forța noastră si la Paris”, a declarat Florin Roman, reprezentantul regiunii (județului) Alba în ARE.

Este important de știut că rapoartele Comisiei 1 a ARE reprezintă materiale de lucru pentru Comisia Europeană.

Un alt aspect dezbătut la reuniunea ARE din Ucraina a fost potrivit vicelui CJ Alba stabilirea temelor de discuție cu vicepreședintele Comisiei Europene, comisarul european pentru politici regionale –  Johannes Hahn, pentru o viitoare întâlnire a acestuia cu liderii consiliilor județene din România. Discuțiile vor viza și tema regionalizării, despre care ministrul Administrației și Dezvoltării Regionale a declarat recent că va fi realizată până la 1 noiembrie 2013, iar Guvernul își va asuma răspunderea pentru legea prin care se va materializa reconfigurarea administrativ teritorială a țării.

Ansamblul Regiunilor Europene (ARE) este cea mai largă reţea independentă a regiunilor de pe continentul european, ce reunește peste 250 de regiuni din 35 de ţări precum şi 16 organizaţii interregionale. La Alba Iulia funcționează singurul birou de reprezentanţă al ARE din Europa Centrală şi de Sud-Est.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea