Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Românii, îndemnați să ridice pastilele cu iod din farmacii: „Într-o situație de criză va fi greu să ajungă la toată lumea”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Românii, îndemnați să ridice pastilele cu iod din farmacii: „Într-o situație de criză va fi greu să ajungă la toată lumea”

Doar 3% dintre cele 30 de milioane de pastile cu iodură de potasiu au fost ridicate de români, deși au început să fie distribuite în farmacii deja de doi ani. Alexandru Rafila a subliniat cât de important este ca oamenii să ridice din timp comprimatele.

 

Pastilele cu iodură de potasiu au început să fie distribuite în farmacii de aproximativ doi ani. De atunci și până în prezent, doar 3% din totalul celor 30 de milioane de comprimate au ajuns la oameni.

Citește și: Deciziile de impunere, disponibile în format electronic, de la 1 martie, pe portalul de servicii online al Primăriei Alba Iulia

În aceste codiții, ministerul Sănătății atrage atenția că toți cei care își doresc aceste pastile pot merge la farmacie de unde le vor ridica gratuit.

Ministerul Sănătății recunoaște că nu i-a putut convine pe români că este nevoie să aibă aceste pastile în casă, în situația în care va fi un incident nuclear.

Țara noastră a donat către Republica Moldova un milion de astfel de comprimate

Pentru aceste pastile, statul a plătit 6 milioane de euro

„Aceste pastile au valabilitate încă patru ani. O parte dintre ele au fost distribuite în farmacii. Oamenii nu au fost suficient de convinși. Într-o situație de criză, va fi o provocare să distribui o cantitate mare de pastile cu iod la toate persoane.

Este o listă foarte mare de unde oamenii pot ridica în continuare pastilele. Să sperăm că nu vom avea nevoie de ele, dar în cazul unei astfel de situații este bine să fim pregătiți”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea