Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Românii au datoria să ne sprijine pentru a lua România înapoi din mâinile lui Traian Băsescu!”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

a declarat, la Alba Iulia, liderul PSD Victor Ponta

La finele săptămânii trecute, când USL şi-a lansat programul privind agricultura şi dezvoltarea satului românesc – o prioritate a alianţei, liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, a declarat că USL are forţa să câştige alegerile în Alba. Aşa cum a amintit şi Petre Daea, „au stat la masa discuţiilor preşedintele Victor Ponta, Adrian Năstase, Ioan Dîrzu şi Teodor Atanasiu, cu toţii au vorbit despre problemele cetăţenilor din judeţ”.
lDoar 0,004 la sută din apa ţării – folosită la irigaţii!
Precizând că nu va recurge la o prezentare tehnică a Programului USL pentru salvarea satului şi a agriculturii româneşti, Petre Daea a dorit să le reamintească guvernanţilor că „o importantă resursă a planetei e apa. Ce facem cu ea? Ne rugăm la Dumnezeu să plouă, în timp ce România e brăzdată de râuri. În lume, 70 la sută din apa dulce e folosită la irigaţii, iar la noi doar…0,004 la sută din potenţialul ţării. Pe bună dreptate agricultorii ţării se întreabă: încotro?” Şi Adrian Năstase a explicat: „Am venit la Alba Iulia pentru că s-a hotărât  că de mâine o să înceapă să plouă şi aşa se va putea însămânţa! Recolta o vom strânge anul viitor, la alegeri…! Experienţa, profesionalismul şi responsabilitatea, toate pot fi puse în valoare de USL… Vrem să criticăm ce face actuala putere în privinţa irigaţiilor, politicii de cadastru, politicii privind relaţia între cultura vegetală şi zootehnie şi multe altele. Avem forţa necesară pentru a realiza o schimbare! E important să îi privim în ochi pe cetăţeni şi să le spunem că am învăţat din greşeli! Dorim cât mai multe locuri de muncă în ţară şi o agricultură performantă!” Adrian Năstase a mai precizat că îşi doreşte ca în ţara noastră să nu mai fie 70 la sută din fermele mici din UE, să nu se mai facă agricultură de subzistenţă, să fie dezvoltat sectorul zootehnic, iar fermele mici şi mjlocii să fie încurajate. „Sunt absolut convins că vom reuşi să câştigăm alegerile!”, a încheiat optimist Năstase, „întâmpinat” de îndelungi aplauze.
„Mafia a readus în România frica şi foamea!”
 La rândul său, Teodor Atanasiu, co-preşedintele USL Alba şi candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Alba, a subliniat faptul că „trăim într-un oraş condus de camarila portocalie, într-un judeţ condus pe principii mafiote şi într-o Românie în care Mafia a readus frica şi foamea! E pentru prima dată când două mari partide, PSD şi PNL, fac o alianţă politică!”. Atanasiu a explicat şi de ce: „E în joc destinul poporului, am trecut peste orgolii şi ne-am dat mâna pentru a înlătura Mafia de la putere! Nu mai aşteptăm campania electorală pentru a ne prezenta programele în agricultură, turism şi în multe alte domenii. Vă aşteptăm să veniţi alături de noi să le îmbunătăţim!” În opinia deputatului PNL, USL e obligată să câştige alegerile de anul viitor pentru ca România să rămână şi pe viitor o ţară europeană. Vorbind despre ultimii 21 de ani, Atanasiu a precizat: „Ne amintim cu plăcere de guvernarea lui Adrian Năstase, ne-a dus în cea mai sigură alianţă – NATO şi de guvernarea lui Călin Popescu Tăriceanu, care ne-a dus în UE. În acele vremuri, românii au simţit în buzunare creşterea economică, dar de-atunci au uitat… Suntem obligaţi să câştigăm alegerile ca să trăiască bine românii!”
lVictor Ponta: „La anul, nu o să aveţi un papagal prim-ministru!”
Primit cu aplauze de cei aflaţi în sala Casei de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, Victor Ponta a explicat că, ori de câte ori are ocazia, participă cu plăcere la întâlnirile din ţară. „Oamenii îmi spun: nu semănaţi deloc cu Emil Boc, şi asta nu e doar o problemă de înălţime. Ce spun azi la Alba Iulia, nu spun apoi invers în alt oraş, şi asta nu e singura diferenţă între noi! Oamenii au mari aşteptări de la noi, în primul rând vor să fim uniţi. Şi aici văd că suntem uniţi!” Ponta a precizat apoi că indiferent la câte dezbinări va recurge Traian Băsescu, USL trebuie să lupte pentru a scoate ţara din criză. Din păcate, anul viitor nu vor fi alegeri normale, USL nu se bate cu un partid politic, ci cu un stat mafiot, a completat liderul PSD. De aceea, „toţi românii au datoria să ne sprijine pentru a lua România înapoi din mâinile lui Traian Băsescu! Obiectivul naţional e mai important decât oricare dintre noi! Şi aici, în Alba, unde sistemul mafiot funcţionează foarte bine, trebuie să învingem dacă ne batem împreună”. Victor Ponta a citit apoi o fabulă care a cucerit sala, toţi găsind multe asemănări cu persoane politice importante aflate la conducerea ţării. Morala ei: oricine în viaţă scapă de scandal dacă-şi găseşte un… papagal!…El a afirmat în continuare că „Traian Băsescu şi PDL se luptă cu sistemul de sănătate şi dacă nu ai bani poţi să mori cu zile la porţile unui spital. Bătălia lui Băsescu cu poliţiştii e una împotriva noastră! Ei trebuie să ne apere de hoţii de la guvern şi din structurile deconcentrate, unde nu ai voie să trăieşti decât dacă te înscrii în PDL! În România de azi apar posturi pentru toţi trădătorii, adică pentru UNPR, în timp ce sunt daţi afară medici, profesori, poliţişti, funcţionari! Cu banii daţi de Guvern pe terenuri de sport şi piscine, ţara noastră avea şansa să creeze locuri de muncă”. Ponta a încheiat optimist, spunând: „nu am un metru şi 65, vedeţi cu toţii, şi sunt convins că anul viitor vom câştiga alegerile, vom avea un nou preşedinte, nu un nou leu (n.r. ca în fabulă) şi de la PSD nu o să aveţi un papagal prim ministru!”

Adriana DURIGĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea