Rămâi conectat

Actualitate

Românii ar putea primi 4.000 de lei de la stat, pentru renovarea locuinței. Câte persoane ar putea beneficia și cum poate fi folosită această sumă

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Românii ar putea primi 4.000 de lei de la stat, pentru renovarea locuinței. Câte persoane ar putea beneficia și cum poate fi folosită această sumă

Aproape un sfert de milion de români ar putea primi 4.000 de lei din partea statului, bani care vor fi oferiți familiilor sărace care vor să își repare casa ori să înlocuiască electrocasnicele vechi.

Potrivit autorităților, voucherele vor ajunge la persoanele care nu pot lucra, bătrânii fără ajutor și la familiile cu peste cinci copii. Numărul celor care ar avea nevoie de banii de la stat nu este deloc mic.Autoritățile spun că numărul românilor care vor beneficia de fonduri ar putea trece de 220.000.

Suma unui voucher va fi de 4.000 de lei, bani pentru repararea casei și schimbarea aparatelor electrocasnice: frigider, mașină de spălat și aragaz. Măsura va fi aplicată de la anul, dacă va fi aprobată de Comisia Europeană, conform adevărul.ro.

Cât cheltuiesc românii pe renovarea locuinţei

Românii tind să renoveze o locuinţă o dată la 10 ani, în timp ce 23% dintre aceştia menţionează că renovează o locuinţă o dată la 3 ani. Motivul principal pe care aceştia îl reamintesc este nevoia unei schimbări în locuinţă (vorbind despre amenajarea unei camere, schimbarea culorii pereţilor sau recompartimentarea spaţiului de locuinţă), potrivit unui studiu realizat de Ajusto.ro.

Întrebaţi de planificarea renovării locuinţei lor, aproximativ 38% dintre români au menţionat zugrăvitul ca fiind principalul aspect pe care îl iau în calcul atunci când doresc să schimbe înfăţişarea casei. În timp de 30% dintre aceştia menţionează recompartimentarea locuinţei (adăugarea unui dressing sau a unui spaţiu de lucru), iar 23% dintre aceştia doresc schimbarea parchetului, gresiei sau a faianţei.

Realizând un top al încăperilor din locuinţă pentru care românii ar planifica o renovare, anul acesta pe primul loc se află: dormitorul, cu aproximativ 38% dintre răspunsuri, baia şi bucătăria fiind pe locul al doilea cu aproximativ 15%.

Întrebaţi cum încep un proiect de renovare a casei în această perioadă, aproximativ 69% dintre români spun că recurg la căutările online pentru inspiraţie şi reţele sociale precum Facebook sau Pinterest pentru inspiraţie, dar şi grupuri de design interior, în timp ce 30% dintre aceştia apelează la cunoştinţe şi prieteni care au experienţă în domeniul design-ului de interior.

Când pun proiectul de renovare în practică, românii apelează la ajutorul cunoştinţelor în proporţie de 46%, urmaţi de 38% care preferă să realizeze proiectul singuri, argumentul principal al ultimei categorii fiind neîncrederea în metoda de lucru a altor persoane şi faptul că preferă să folosească propriile resurse şi echipamente.

Românii preferă să-şi facă reparaţiile singuri

În prezent, dacă au de făcut anumite reparaţii sau renovări acasă, aproximativ 35% dintre respondenţi spun că preferă să cheme instalatorul sau meşterul cu care au mai lucrat în trecut, iar aproximativ 20% optează pentru serviciile unei firme specializate. Totodată, 25% dintre români ar apela în continuare la o cunoştinţă din familie, chiar dacă aceasta nu are competenţe în domeniu.

Cu toate că doar 20% dintre respondenţi ar apela la serviciile unei firme specializate în renovări şi amenajări interioare, bugetul alocat în cele mai multe cazuri aceste între 1.500 şi 2.000 de lei.

Întrebaţi care ar fi bugetul pe care l-ar aloca unei echipe de profesionişti, majoritatea dintre respondenţi ar investi un buget de aproximativ 1.500 – 2.000 de lei pentru amenajarea unei singure încăperi din locuinţă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea