Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

România va adera la spațiul Schengen pentru granițele aeriene și navale, dar va trebui să preia mii de migranți ilegali: Semnalul de alramă tras de Rareș Bogdan

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România va adera la spațiul Schengen pentru granițele aeriene și navale, dar va trebui să preia mii de migranți ilegali: Semnalul de alramă tras de Rareș Bogdan

România și Bulgaria au reușit să obțină aderarea la spațiul Schengen pentru granițele aeriene și navale, după cinci luni de negocieri intense cu Austria, care a cerut ca țara noastră să preia mii de migranți ilegali.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat la Realitatea Plus că România va trebui să preia migranții ilegali descoperiți pe teritoriul său, precum și migranții afgani și sirieni din Austria.

„România pierde 1,5% din PIB din cauza că nu avem integral cele cinci granițe în spațiul Schengen. Nu doar pentru profitul direct al companiilor, dar și pentru ce înseamnă profitul direct al României”, a spus Rareș Bogdan.

Europarlamentarul a declarat că diplomația română a fost sprijinită de mai multe companii cu capital austriac pentru a obține aderarea la spațiul de liberă circulație.

„Au fost inclusiv companii prezente în România care ne-au ajutat în demersul nostru pe partea de diplomație economică. OMV nu a mișcat un deget pentru România. OMV doar ia, nu dă”, a mai spus Rareș Bogdan.

Oficialii austrieci au declarat că nu ar trebui să ne bucurăm prea repede: de intrarea terestră în spațiul Schengen, adică cea mai importantă pentru țara noastră, nici nu se pune problema, iar pentru intrarea aeriană și navală încă se poartă negocieri.

Aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen pentru granițele aeriene și navale este o victorie importantă pentru cele două țări, care vor putea beneficia de numeroase avantaje economice și comerciale. Cu toate acestea, obligația de a prelua mii de migranți ilegali reprezintă o provocare semnificativă pentru România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Aproape 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în comuna Ocoliș: Licitația de peste 7,2 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Aproape 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în comuna Ocoliș: Licitația de peste 7,2 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Ocoliș a lansat, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, un proiect prin care două străzi urmează să fie reabilitate. Mai exact, strada Pociovaliște 700 m. și drumul Jgheburoasa 9.100 m. urmează […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea