Rămâi conectat

Actualitate

România, pe ultimul loc în Uniunea Europeană la căutarea informațiilor online referitor la sănătate, potrivit unui raport Eurostat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În anul 2020, mai mult de jumătate dintre cetățenii Uniunii Europene cu vârsta cuprinsă între 16 și 74 de ani au căutat informații online legate de răni, boli, nutriție sau îmbunătățirea sănătății, dar în România ponderea persoanelor care au ales această metodă este de doar 28%, cel mai mic procent din Uniunea Europeană, arată Eurostat.

Căutarea de informaţii online legate de sănătate este foarte populară în ţările nordice, în frunte cu Finlanda, unde 77% dintre cei cu vârsta între 16 şi 74 de ani au declarat că au căutat online astfel de informaţii în 2020, urmată de Olanda (76%), Danemarca (72%) şi Germania (70%).

La polul opus, căutarea de informaţii online legate de sănătate este mai puţin populară în România (28%), Bulgaria (29%), Italia (35% conform datelor din 2019) şi Polonia (43%).

Media la nivelul UE este de 55%, ceea ce înseamnă că mai mult de jumătate dintre cetăţenii UE au căutat online informaţii legate de sănătate. De asemenea, 20% din cetăţenii UE au declarat că şi-au făcut online o programare la un medic generalist.

Mai puţini, 13%, au accesat alte servicii de sănătate via un site web sau o aplicaţie în loc să facă o vizită în persoană la spital sau la doctor, în timp ce 11% din cetăţenii UE şi-au accesat online dosarul care conţine informaţiile referitoare la starea lor de sănătate.

În ultimul deceniu, ponderea celor care au căutat online informaţii legate de sănătate a crescut în marea majoritate a statelor membre UE. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Cehia (41 de puncte procentuale) şi Cipru (40 de puncte procentuale), urmate de Spania (34 puncte procentuale), Irlanda şi Croaţia (ambele cu 33 de puncte procentuale).
În România, ponderea celor care au căutat online informaţii legate de sănătate a crescut cu doar nouă puncte procentuale în ultimul deceniu.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi medicamente gratuite și compensate pentru români, de la 1 mai: Lista completă a tratamentelor care vor fi decontate de CNAS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noi medicamente gratuite și compensate pentru români, de la 1 mai: Lista completă a tratamentelor care vor fi decontate de CNAS Ministerul Sănătății a anunțat pe data de 23 aprilie că vor fi introduse medicamente gratuite și compensate pentru mai multe categorii de pacienți. Prin intermediul unei hotărâri de la Guvernul României, de la data […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea