Rămâi conectat

Actualitate

România, loc fruntaș la declinul populației: Vom avea 16 milioane de locuitori până în 2050

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România, loc fruntaș la declinul populației: Vom avea 16 milioane de locuitori până în 2050

Datele Organizaţiei Naţiunilor Unite, centralizate de platforma de conţinut pentru investitori Visual Capitalist arată că populaţia României va scădea cu 15,5% până în 2050, ceea ce o plasează pe locul 11 într-un top global al declinului populaţiei.

Pe primele locuri în topul statelor care se vor confrunta cu scăderi importante ale populaţiei se află Bulgaria (care se va confrunta cu o scădere de 22,5% a numărului de locuitori până în 2050), Lituania (-22,1%), Letonia (-21,6%), Ucraina (-19,5%) şi Serbia (18,9%).

În România, populaţia va ajunge la circa 16 milioane de locuitori până în 2050, faţă de nivelul de 19 milioane, cât este în prezent. Cu o scădere estimată a populaţiei de 15,5%, România se află într-o situaţie similară cu Grecia şi cu Albania, potrivit datelor oficiale.

Scăderea natalităţii şi migraţia externă a românilor sunt principalii factori care au condus la o scădere a populaţiei României în ultimele decenii, astfel că, în prezent, se nasc circa 180.000 de copii pe an (cu 40% mai puţini copii decât în 1990) iar în străinătate pleacă anual la muncă câte 200.000 de români. În prezent, între 3 şi 4 milioane de români lucrează în alte state, potrivit estimărilor oficiale.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Examenul de BACALAUREAT | Schimbare importantă pentru cei care au obținut note mici: Ar putea avea posibilitatea de a-și mări notele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Examenul de BACALAUREAT | Schimbare importantă pentru cei care au obținut note mici: Ar putea avea posibilitatea de a-și mări notele Absolvenții de liceu care au dat examenul de Bacalaureat și l-au luat cu o medie de cel puțin 6, 5 la toate materiile, ar putea avea posibilitatea de a-și mări notele. Un proiect a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea