Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

România, argint la Openul European pentru cadete | Teo Damian a strălucit: golghetera “tricolorelor” și a treia în top!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Echipa națională de handbal cadete a României s-a clasat pe locul secund la Openul European, care s-a desfășurat la Goteborg. Jucătoarele pregătite de Marius Dănuleț, Mihaela Ciubotaru și Eugen Ciulei au câștigat gurpa principală I, însă au pierdut finala mare a turneului, de Spania, ibericele impunându-se cu 29-19 (16-7).

Între “tricolore” s-a distins Teodora Lavinia Damian, sportiva originară din Războieni-Cetate, o jucătoare cu un potențial imens, fiind golgheterul României, inclusiv în ultimul act, unde a punctat în 4 rânduri (în 4 din cele 8 meciuri a fost principala marcatoare). Handbalista legitimată la echipa Liceului Teoretic “Liviu Rebreanu” Turda a strâns 41 de goluri, din postura de centru, a treia în topul realizatoarelor turneului, la egalitate cu Claire Koestner (Franța).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Considerată o jucătoare cu un potențial extraordinar, Teo (ce va împlini 16 ani în 9 decembrie) va sta departe de casă mai bine de două luni în această vară. Asta întrucât face naveta între două loturi reprezentative, cel de cadete (categoria sa de vârstă) și cel de juniori (cu care s-a pregătit la Rm. Vâlcea). În agenda competițională urmează prezența la FOTE (Festivalul Olimpic al Tineretului European), în 25-30 iulie, în Slovacia la Banska Bystrica (calificare obținută la finele turneului din Suedia), dar și la Campionatul Mondial Under 18, în Macedonia de Nord, între 29 iulie și 11 august.

Revenind la Openul European Under 16 de la Göteborg, o tradițională competiție estivală pentru juniori, Partille Cup, care include și Openul European destinat echipelor naționale, echipa reprezentativă a României nu a cunoscut eșecul până în ultimul act. În faza inițială au fost 4 succese (Slovenia, Estonia, Letonia, Franța) cu care “tricolorele” s-au calificat în faza secundă. Aici au urmat victoriile cu Muntenegru, scor 31-10 (14-4), Teodora – 3 goluri; și Suedia, scor 25-21 (16-7), Damian – principala realizatoare, cu 9 reușite; și remiza cu Olanda 19-19 (10-7), iarăși Teo Damian – principala marcatoare, cu 6 goluri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea