Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

România are cel mai ridicat preț al cărnii din Uniunea Europeană: Cât a ajuns să coste un kilogram

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România are cel mai ridicat preț al cărnii din Uniunea Europeană: Cât a ajuns să coste un kilogram

Prețul cărnii de porc rămâne ridicat în România, chiar și după sărbătorile de iarnă, când cererea a scăzut semnificativ.

La finele anului trecut, pulpa de porc se vindea cu 28 de lei kilogramul, iar ceafă de porc avea prețuri care începeau de 43 de lei, ajungâng chiar și la 55 de lei.

În primele zile din anul 2024, prețurile au rămas la fel de mari. De exemplu, o caracasă de porc s-a vândut în fermele statelor europene cu 210,3 euro/100 de kilograme, prețul fiind cu 0,9% sub media din ultima lună în statele din blocul comunitar și cu 0,5% mai iefitină comparativ cu prețurile din ultima săptămână din 2023.

În România, însă, prețul mediu la poarta fermei, în prima săptămână a anului, era de 260,9 euro carcasa tip S de 100 de kilograme, cu 14,8% mai scumpă decât în perioada similară a anului trecut, cu 4,3% peste prețul lunii anterioare și cu 2,5% mai ieftină decât cu o săptămână în urmă.

Acest lucru se datorează mai multor factori, printre care:

  • Costurile crescute de producție, inclusiv cele legate de furaje, energie și forță de muncă;
  • Reducerea exporturilor de carne de porc din România, din cauza crizei sanitare din China;
  • Creșterea cererii interne, pe fondul sărbătorilor de iarnă și a faptului că românii preferă carnea de porc în comparație cu alte tipuri de carne.

Prețurile ridicate ale cărnii de porc au un impact negativ asupra consumatorilor, care sunt nevoiți să plătească mai mult pentru a-și asigura necesarul de carne.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea